Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2017 Gran Canaria

Dag 8, 23 december 2017

Het plan is om na het ontbijt nog even te zonnen, maar het weer werkt niet mee. Het is vanochtend bewolkt en ook na het ontbijt is het nog bewolkt en ook een koude wind. Wij hebben een ander plan bedacht en zijn op het balkon gaan zitten, Herbert met de iPad en ik met een boek. Daarna de koffers ingepakt. Wij mogen tot 12.00 uur op de kamer blijven. We kopen nog iets lekkers voor in het vliegtuig en kunnen dan nog gebruik maken van de lunch. De bus komt ons tegen 13.40 uur ophalen met nog 2 andere stellen. Bij het vliegveld aangekomen staat er zoals altijd  weer een lange rij bij het inchecken. De securitycheck gaat wel snel. wij gaan nog even lekker buiten zitten en zien het vliegtuig van tui landen. Wij worden met een bus naar het vliegtuig gereden. Wij vertrekken een half uur later dan gepland. Op het scherm staat dat het een afstand is van 3185 km en 4 uur en 15 minuten vliegen. We landen om 22.24 uur op de polderbaan en dan is het nog een heel eind taxiën om bij de gate te komen. Vervolgens moet je heel Schiphol over om bij de bagageband 17 te komen, maar na een lange zit is dat ook wel weer prima. Als de koffers er dan eindelijk zijn en langs de douane komen vraagt de douanier aan ons of de koffers even door de scan mogen, tuurlijk mag dat, hij moet toch ook iets te doen hebben. Het gaat snel en de koffers worden niets eens opengemaakt. Als wij buiten komen staat de bus naar de parkeergarage er nog en kunnen wij mee, dat gaat allemaal vlotjes. Een uur na de landing zitten wij dan toch in de auto op weg naar huis. Wij hebben heerlijk genoten van deze vakantie, een aanrader!

 

Dag 7, 22 december 2017

Vanochtend zag het er bewolkt uit, maar na het ontbijt waren de wolken verdwenen en was er weer een strak blauwe lucht. Tot aan de lunch hebben wij heerlijk op het dakterras kunnen liggen. Vanmiddag de bus genomen tot aan Maspalomas daar over de boulevard gewandeld.

‘S avonds nog even naar de Kasbah gelopen, elke avond is hier live muziek en wordt er gedanst. Wij waren nieuwsgierig of een al “iets” ouder echtpaar nog zou dansen…… en ja hoor, ze zijn er. Geweldig hoe zij nog dansen, echt een genot om naar te kijken wat een plezier hebben zij in het dansen. Meneer houdt mevrouw wel goed vast, maar zij komt nog met haar rug dicht bij de grond!!! 

Onderstaand een kort filmpje van het dansen:

918ADB11-2457-4CC9-BDF6-B54D493C357B

Vandaag hebben wij (volgens de app) toch nog 9,2 km gelopen.

Het einde komt alweer in het zicht. Morgen de laatste dag, helaas!

Dag 6, 21 december 2017

Vandaag  een relax dag gepland. Na het ontbijt lopen wij over de boulevard richting San Agustin. Wat is het toch heerlijk om zo te kunnen genieten, mooi weer, strand, water maar vooral de temperatuur. Hoe fijn is dat! Bij terugkomst in het hotel geluncht, ook niet onbelangrijk. Vanmiddag op het dakterras in de zon gelegen, we moeten tenslotte ook iets bijkleuren toch? Vanavond weer bij “de buren” gegeten. Heb je ook mooi even een wandeling heen en terug. Vandaag volgens de app toch nog 11 km gelopen.

 

 

Dag 5, 20 december 2017

Ook vandaag hebben wij nog de auto gehuurd, wij rijden langs het water richting Puerto de Mogan. Bij Arguineguin gaat het mis de kustweg GC-500 is afgesloten en daarom gaan wij via de snelweg GC-1, de kustweg is natuurlijk veel mooier maar soms wordt je gedwongen om een andere weg te kiezen. Bij Puerto Rico gaan wij van de snelweg af en wandelen door Puerto Rico. Wij bewonderen de mooie hotels die tegen de berg zijn opgebouwd. Inmiddels hebben ze hier ook een mooie boulevard aangelegd.

Wij rijden via de kustweg verder maar dan komt er weer een wegversperring en moeten we weer een stuk over de snelweg rijden. Uiteindelijk komen wij bij Puerto de Mogan aan. wij parkeren de auto en lopen hier even rond met de prachtige smalle straatjes met bloemen, de mooie jachthaven.

Nadat wij hebben rondgelopen zoeken wij de auto weer op en omdat op de heenweg diverse wegversperringen zijn tegengekomen nemen wij nu de snelweg terug naar het hotel. Onderweg gaan wij nog even tanken en een liter benzine kost hier € 0,99, dat is een betere prijs dan in Nederland. Bij het hotel aangekomen pakken wij onze spullen uit de auto en leveren de sleutels bij de receptie van het hotel in. Wij willen nog even op het dakterras liggen maar de wind komt opzetten en dan is het er toch wel fris.

Wij maken ons klaar voor het diner en na het eten lopen wij weer langs de boulevard en dan is de wind alweer gaan liggen, heerlijk om zo langs het water te lopen.

Dag 4, 19 december 2017

Voor vandaag hebben wij een auto gehuurd en deze komen ze tegen half 10 brengen, dat is de reden dat wij vandaag  een wekker hebben gezet (voor de zekerheid). Wij maken gebruik van het ontbijt en wachten in de hal op de verhuurder. Dan blijkt dat er meer mensen een auto hebben gehuurd bij dezelfde verhuurder dus we moeten even wachten tot wij aan de beurt zijn. Als de papieren getekend zijn gaan wij onze spullen halen en nadat wij nog wat water hebben gekocht nemen wij plaats in de huurauto een Renault Clio.                                                                       Wij rijden door enkele gezellige plaatsjes voordat wij bij de kustweg komen een zeer bochtige weg met prachtige uitzichten. Als wij bij de parkeerplaats van Roque Nublo aankomen staat deze al helemaal vol met auto’s en ook langs de weg staan de auto’s geparkeerd, gelukkig vinden wij nog ergens een plekje. Roque Nublo is een hoge rots (monoliet) van 67 meter. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bergpad in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen. Onderweg heb je vanuit diverse plekken een schitterend uitzicht! Naarmate je verder klimt wordt het langzaamaan ook zwaarder dit komt ook doordat je zo goed uit moet kijken waar je loopt losse stenen, ongelijke rotsen etc. Het is helder vandaag daarom kun je Pico del Teide op Tenerife zien liggen.

De route naar beneden is wat betreft energieverbruik minder inspannend. Toch gaat het niet veel sneller dan de weg omhoog. Dat komt omdat je meer op je hoede moet zijn voor losse stenen waardoor je onderuit zou kunnen glijden. Op een muurtje drinken wij wat water en lopen dan weer naar de auto en rijden verder naar Pico Nieves. Bij aankomst zien wij niets alles zit in de mist maar als wij even wachten trekt het weer open. Wij maken een paar foto’s en alles zit weer in de mist, heel apart. We rijden verder over deze bochtige weg maar deze zit volledig in de mist, erg vervelend rijden maar het is niet anders.

‘S avonds eten wij weer bij “de buren” en lopen daarna nog even over de boulevard. Als wij bij het hotel terugkomen hebben ze binnen enkele kraampjes opgebouwd met oa sieraden, portemonnees, Aloë Vera en nog wat prullaria.

 

 

 

Dag 3, 18 december 2017

Na de gebruikelijke ochtendrituelen en een heerlijk ontbijt wandelen wij richting Maspalomas, omdat wij geen zin hebben om door het mulle zand te wandelen rijden wij met een taxi naar Maspalomas, dit ritje kost ons € 6. Op de boulevard was het lekker druk, de borden gaven 26 graden aan, ik weet alleen niet hoe betrouwbaar die zijn . Maar het moet gezegd worden er is weinig wind en een strak blauwe lucht en qua temperatuur voelt het ook prima aan. We gaan terug met de bus en hiervoor betalen wij  € 1,40 pp, het is ongeveer 25 min rijden inclusief alle stops. We maken weer gebruik van de lunch en dan liggen wij de hele middag op het dakterras, het is erg aangenaam. Vandaag is het echt een top dag.

‘S avonds nog een eind gewandeld wel in een lange broek maar nog steeds zonder jas. We nuttigen nog enkele drankjes buiten op het terras.

Dag 2, 17 december 2017

Heerlijk geslapen vannacht, wat doet een mens dat toch altijd goed, het was alweer een tijdje geleden dat wij een nacht aaneen gesloten zijn doorgekomen. Wat is het fijn om rustig aan te doen! Alles op ons gemak en daarna heerlijk ontbijten, alles ligt voor je klaar, je kan een eitje laten bakken. Hoe heerlijk is dat !

Tegen 10.00 uur lopen wij bij het hotel weg en wandelen naar San Agustin, helaas is een stukje van de boulevard afgesloten ivm werkzaamheden, we lopen een klein stukje van de boulevard af om verderop de boulevard weer op te lopen. Het is heerlijk om hier zo te lopen, weinig wind en veel zon. Als we weer bij het hotel aankomen is het 12.30 uur en hebben wij 7 km gelopen. Dan is het ook tijd om te lunchen en de middag liggen wij te zonnen op het dakterras waar het af en toe toch hard waait.

‘S avonds gaan wij “uit eten” 😉 , nou ja uit eten, er is nog een ander hotel van dezelfde keten en daar mag je dan ook gebruik van maken. De eetruimte is hier iets gezellige dan bij ons hotel, maar bij ons hotel is het gemoedelijker. We drinken hier nog een kop koffie met baileys en lopen dan via een omweg terug naar ons hotel.

Volgens de app hebben wij vandaag 20.638 stappen gemaakt ofwel 11,5km gewandeld. 

Dag 1, 16 december 2017

Om 7.00 uur zijn wij klaar en brengen de koffers naar de auto, maar dan blijkt dat de ramen van de auto bevroren zijn en moeten wij (lees Herbert) eerst de ramen schoonmaken. Daarna rijden wij richting Schiphol, het is rustig op de weg en de reis verloopt voorspoedig. 

 Ik wilde een foto maken dat de koffer door ons zelf werd ingecheckt, maar er kwam meteen een medewerkster op mij af en zei dat ik hier geen foto mocht maken ….. nou sorry ….. ik heb er toch een gemaakt!

 

Iets over half 10 zitten wij achter een bakkie koffie en dan hebben wij de koffers al ingeleverd en zijn wij ook door de securitycheck geweest. De zon schijnt is dat een goed voorteken…….???

Boeing 737-800

Het vliegtuig vertrekt vanaf gate B17 met een vertraging van ongeveer een half uur de reden hiervan is dat het in het luchtruim van Spanje er druk is. Iets voor half 1 vertrekken wij van de Kaagbaan. De vlucht zal 4 uur en 4 minuten duren. In het vliegtuig zijn 183 stoelen, er zijn maar weinig stoelen niet bezet, ik tel er nog geen 10. Aankomsttijd is ongeveer half 4. In Gran Canaria is het één uur vroeger dan in Nederland. Het is een rustige vlucht, helaas ligt er boven Parijs een dikke wolkenlaag en zien wij helemaal niets van Parijs. Bij aankomst op Gran Canaria is het 21 graden. Wij gaan naar de bus en deze brengt ons naar het hotel Escorial, bij de 2e stop mogen wij er al uit.

Het is 17.50 uur als wij de koffers uitgepakt hebben en even op het balkon staan te genieten van het uitzicht. Dan horen we allemaal motoren en toeters, blijkt dat de motorrijders verkleed zijn als kerstmannen.

Daarna maken wij gebruik van het diner en dat smaakte goed. Om het eten te laten zakken zijn gaan wij een eindje lopen, eerst langs de boulevard via de kasbah en een kerstmarkt op de binnenplaats bij een hotel lopen wij weer terug naar het hotel en drinken buiten op het terras nog koffie met baileys. Wat zal dit allemaal vervelend klinken, kerst met zomerse temperaturen, lekker buiten zitten wat eten en drinken.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén @KPN 2020

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox