Herkareizen

Vakantie ……. liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2018 Ibiza

Dag 8 De terugreis

Zaterdag 1 september 2018

Om kwart voor zes gaat de wekker af …… zo dat begint weer op werken te lijken. Iets voor half zeven lopen wij met de koffers naar de receptie en checken wij uit, we  kunnen nog gebruik maken van het ontbijt. De bus is mooi op tijd en alle andere reizigers ook zodat de bus op tijd naar het vliegveld kan vertrekken. In een half uur rijden we naar het vliegveld. We mogen naar balie 9/10, gelukkig is de rij nog niet zo heel lang en wij sluiten achteraan.

Als we de koffers hebben afgegeven lopen we gelijk door naar de controle. Gelukkig mogen wij deze keer zonder een extra controle doorlopen, ze zijn zeker blij dat wij weer weggaan.

De terugreis verloopt voorspoedig en we arriveren op tijd in Nederland.

Dan is het nog even spannend of het busje ons weer komt ophalen want ze zijn telefonisch niet te bereiken. We staan net op het punt om met een taxi naar de parkeerplaats te rijden als het busje aan komt rijden. Gelukkig komt het toch nog goed.

De vakantie zit er weer op we hebben een heerlijke week gehad!

Dag 7 Laatste dag

Vrijdag 31 augustus 2018

De laatste dag op Ibiza breekt aan. We nemen het er nog maar even van thuis moeten we zelf het ontbijt weer klaarmaken. De dag begint bewolkt en we besluiten om nog maar eens naar Sant Antoni te lopen dit keer lopen we langs de kust. Op de boulevard bij Sant Antoni liggen taxi bootjes en met één van deze bootjes varen wij naar de overkant. Vandaar lopen we eindje langs het water, we willen toch niet het hele stuk terug lopen bij de eerste gelegenheid gaan wij met een taxi bootje terug naar de boulevard. Het loopt tegen lunchtijd en de laatste bus voor de siësta vertrekt om 13.30 uur. Met de bus gaan wij terug naar het hotel. Bij aankomst maken wij gebruik van de lunch.

We klimmen weer naar onze kamer en we kleden ons om en gaan nog even bij het zwembad te liggen.

Na het avondeten zoeken wij weer een plekje op het terras en nemen koffie met baileys en diverse drankjes terwijl wij kijken naar de flamencodansers, na elke dans trekken ze een andere jurk aan ….. wat een werk zeg.

Voor de laatste keer klimmen wij naar onze kamer.

 

 

Dag 6 Ibiza

Donderdag 30 augustus 2018

Voor vandaag staat er een rustdag gepland. Dit houdt in ontbijten, klimmen, omkleden en naar het zwembad lopen, zonnen, boekje lezen, lunchen, zonnen, iPad, drinken etc. kortom relaxen. Aan het einde van de middag nemen wij op het terras plaats en nuttigen een aantal drankjes om vervolgens weer te klimmen naar onze kamer.

‘S avonds gaan wij eten bij het a la carte restaurant (sea view & more). Tegen een kleine vergoeding kun je een gerecht uitzoeken. Herbert ging voor de entrecot en ik heb voor de surf en turf gekozen. De gerechten smaken prima.

Ook vanavond nemen wij plaats op het terras en kijken wij naar het avondprogramma muziek uit de jaren 70 met een spaanse zanger die tussendoor Nederlandse liedjes zingt.

 

Dag 5 Ibiza

Woensdag 29 augustus 2018

Voor vandaag hebben wij een auto gehuurd. Tenslotte willen we ook iets van Ibiza zien. We kregen wel een kaart mee maar hier staan niet alle wegen op en dat is nog niet zo heel erg maar de bewegwijzering is wel dramatisch slecht en vlak voor de afslag. Dat is bij ons in Nederland toch wel heel erg goed geregeld. We nemen nu een andere route dan de bedoeling is en komen al langs een paar mooie baaien, maar het is overal zo druk dat je de auto niet kunt parkeren. Wel tegen een vergoeding van € 5 maar wij willen alleen een paar foto’s  van de baaitjes maken want we willen vandaag het hele eiland rondrijden. Uiteindelijk vinden we wel onze eerste bestemming Punta Arabi hier is de HIPPIE markt. Dit is de oudste en bekendste markt van Ibiza. Tja …. wat moet je ervan zeggen; het is wel leuk om gezien te hebben maar niet echt heel bijzonder.

We stappen weer in de auto en rijden naar Cala d’Hort vanwaar je een mooi uitzicht hebt op Es Vedrá, dit is een rotsachtig eiland aan de zuidwestelijke kust. En zo zien we nog meer van de kust maar overal is het zelfde probleem we kunnen de auto niet (gratis) parkeren.

Tussen de middag hebben wij ergens lekker geluncht. We hebben een mooie dag gehad en bijna het hele eiland rond gereden.

Het moet gezegd worden het is een schitterend eiland!

 

 

 

 

Dag 4 Ibiza stad

Dinsdag 28 augustus 2018

Na een goed ontbijt zijn we met de bus naar Sant Antoni gereden, een ritje van ongeveer een kwartier voor € 1,65, vanaf hier gaan we met de bus naar Eivissa (Ibiza), dit ritje duurt iets langer en kost € 3,–.  We lopen naar de haven en naar het oude (Dalt Vila) gedeelte van Ibiza stad, nou ja gelopen ……. pfff 😅 klimmen het is erg steil. Maar het was erg mooi en zeker de moeite waard. Leuke kleine straatjes en het kasteel van Ibiza. Mooie uitzichten over het water en de stad zelf.

We reizen op dezelfde manier terug naar het hotel. Voordat we ons gaan opfrissen nuttigen we op het terras een paar drankjes. We klimmen weer naar onze kamer en frissen ons lekker op en lopen dan naar het restaurant. We maken gebruik van het buffet en er is voldoende lekker eten.

Na het eten hebben wij geen zin meer op nog naar een strandje te lopen voor vandaag hebben wij voldoende voetstappen gezet. We zoeken een plekje op het terras en tijdens het nuttigen van de drankjes kijken we met een scheef oog naar het avondprogramma.

Dag 3 Ibiza

Maandag 27 augustus 2018

Over vandaag valt niet zo heel veel te vertellen, we hebben namelijk bij het zwembad gelegen. Echt een hele luie dag! 

Na het avondeten zijn we nog even naar de strandjes gelopen. De eerste via de weg en dan via de rotsen naar het 2e strandje gelopen. 

Daarna nog wat drankjes op het terras genuttigd en ondertussen naar het avondprogramma gekeken, eerst een talentenjacht en daarna ik hou van Holland, ach ja, je moet wat he 🤩.

Dag 2 Ibiza

Zondag 26 augustus 2018

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt gaan we het park verkennen. Het is goed onderhouden en veel groen (beplanting). We drinken een kop koffie en lopen weer naar onze kamer om vervolgens op het balkon te gaan zitten. Lekker in de schaduw met een heerlijk briesje, het is vandaag een beetje bewolkt maar dat is helemaal niet erg!

We nuttigen de lunch en daarna hebben wij het idee om naar Sant Antoni te lopen maar als we weg willen wandelen blijkt dat er over 5 min de laatste bus vertrekt, voordat de siësta begint daar wachten we dan maar even op. We laten ons door de bus afzetten bij het busstation van Sant Antoni. Vanaf het busstation lopen we naar het water. Eerst lopen we een heel eind over de boulevard daarna lopen wij weer terug. We besluiten om langs de kust terug te lopen naar het hotel en onderweg nemen we plaats op een bankje en genieten we van het uitzicht.

Als we weer verder lopen hebben we de keuze om via de rotsen of via de weg naar het hotel te lopen en wij kiezen voor de weg en komen weer uit op het strandje van Cale Gració en dan nog de steile weg omhoog en we zijn bij het hotel, wel nat van het zweet maar met een goed gevoel😥💪! We nemen eerst lekker wat te drinken voordat we naar de kamer lopen en ons gaan opfrissen voor het avondeten.

Na het avondeten lopen we naar Torro, er wordt gezegd dat je vanaf deze plek een nog mooier uitzicht op de zonsondergang hebt, dat vinden wij ook!

Bij terugkomst gaan we op het terras zitten en nemen we nog koffie met baileys en kijken naar het avondprogramma en ondertussen nemen we nog enkele drankjes. Het avond programma bestond uit een optreden van acrobaten. Knap hoor wat ze allemaal kunnen, respect!

We are going to ………. Ibiza 😱

Zaterdag 25 augustus 2018   

In de loop van vrijdagmiddag zijn wij naar Eindhoven vertrokken, om daar de nacht in het Tulip inn hotel door te brengen. Zo beginnen wij al heel relaxed aan onze vakantie. We lopen door de vertrekhal nemen een koffie bij Starbucks en we komen al aardig in de vakantiestemming.

We komen de nacht redelijk door omdat de vluchtijden gewijzigd zijn hebben wij de hele ochtend nog. We maken gebruik van het ontbijt en brengen daarna de auto naar de parkeerplaats waar de auto een week blijft staan. Gelukkig hebben wij een TomTom want de parkeerplaats ligt nog wel een eindje rijden van het vliegveld af. Als we voor de slagboom staan dan moet je op een knop drukken en je naam doorgeven echter wij komen wij voor op de lijst, de dame vindt het erg vervelend voor ons dat Corendon dat niet heeft doorgegeven ze bekijkt onze reservering en laat ons binnen. Wij parkeren de auto en lopen naar het busje dat ons terug zal brengen naar het vliegveld. Hebben jullie geen koffers ? Nee, we hebben vannacht al in het tulip inn hotel overnacht, oh, ze geeft ons nog de tip om een volgende keer met het hoofdkantoor te bellen voor een dagje extra te parkeren! 

Als we terug zijn op het vliegveld dan pakken we onze koffers en we checken uit. We droppen de koffers via een self service en gaan door naar de handbagage controle. Dat neemt weer de nodige tijd in beslag want de cameratas wordt eruit gehaald. Na een extra controle is die ook goed gekeurd en mogen we verder. We lopen nog even door de duthy free winkel maar zo duthy free is het niet. We kopen nog wel een flesje cola zero en water voor in het vliegtuig. Ik kom dan nog een collega tegen, haar vlucht is vertraagd. Even later wordt haar naam omgeroepen, ik weet niet of zij vandaag nog vertrokken is naar haar eindbestemming. Na de vakantie maar even vragen.

Dan begint het boarden, als iedereen in het vliegtuig zit krijgen we de melding dat door het slechte weer (🤔 waar dan) we nog een half uur moeten wachten en als er nog een gaatje vrij komt dan mogen wij er tussen ……. gelukkig voor ons komt er nog een gaatje vrij en vertrekken wij met een kwartier vertraging.

Wij hebben met z’n tweeën de beschikking over 3 stoelen dat houdt in dat we lekker de ruimte hebben. Na een goede maar een heule korte vlucht zijn we om 15.35 uur geland en wachten we op de koffers die om 16.18 uur op de band liggen.

We mogen naar de aankomsthal lopen en daar staat een meneer van Corendon ons en nog vele anderen op te wachten. Wij mogen naar bus D43 lopen. Na een rit van ongeveer een half uur komen we bij het hotel aan. We worden geholpen door een Nederlandse dame en krijgen kamer 3001. We worden er met een golfkarretje naar toe gereden. De kamer ziet er netjes uit. We lopen een beetje rond en nemen een drankje. Zoals ook in de vele beschrijvingen staat moet je wel klimmen om bij je kamer te komen maar voor ons was het geen probleem. 

We zitten even op het balkon en gaan daarna dineren er is voldoende keus en het smaakt ook lekker. Na het eten even uitbuiken en we lopen naar de baai Cale Gracio. Het is een leuke wandeling met een heel mooi uitzicht.

De terugweg is iets moeilijker maar goed te doen. We nemen nog een (paar) drankjes en klimmen dan naar de kamer, nog even lekker douchen en dan lekker slapen.

Slaap lekker, liefs van ons.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén @KPN 2020

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox