Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2015 Canada Pagina 1 van 2

En zo …… ben je weer THUIS

 

We worden gelukkig weer wakker en weten dat wij nog een lange dag te gaan hebben. We kunnen het rustig aan doen en mogen tot 12.00 uur op onze kamer blijven. We lopen naar beneden en bij het hotel zit een restaurant waar je prima kunt ontbijten. We nemen een animaatjes-eieren-16436 en die smaakt heerlijk! Het is weer een mooie dag en na het eten lopen wij nog even langs de boulevard, heerlijk is dat toch. Het  is tijd om te gaan, we checken uit en pakken de bagage weer in de auto en rijden naar het vliegveld. Daar leveren wij de auto weer in. Zoals al eerder vermeld kregen wij de auto met 14 km op de teller en bij het inleveren stond er 1950 km op de teller. Het was echt druk met het terugbrengen van de rental cars, Een man in een kostuum maakte nog wel even een praatje met ons en vroeg hoe wij de auto vonden want wij waren de eerste huurders, zei hij. Wij vonden het een prima auto. We lopen met de bagage naar de incheckbalie, en hier staat me toch al een rij smiley_rolleyes . We doen er een uur over om de koffers in te checken en door de security check te gaan.

We hebben mooie plaatsen in het vliegtuig, we zitten op rij 44, dit is de eerste rij van 2 na de rijen van 3 stoelen, dus meer beenruimte.

Air_Transat_Airbus_A330-200_V2

De vlucht van 9.20 uur valt reuze mee. Je stelt je er ook op in dat je een lange zit hebt. Herbert maakt gebruik van het scherm dat in de rugleuning van je voorganger is gebouwd en kijkt naar filmpjes die zijn opgenomen met een verborgen camera, af en toe hoor ik hem lachen en daarna probeert hij te slapen. Ik maak gebruik van de ipad door het boek van Nikki French – Denken aan vrijdag te lezen. Als we boven Groenland vliegen is het weer helemaal bewolkt …. grrr.

tn_DSC_0095 tn_DSC_0109

Als wij zijn geland op de Polderbaan is het 10.47 uur, dan moeten we nog naar gate G9 taxiën. Ze doen 2 deuren open we lopen langs de vernieuwde verdieping die op de g pier is geplaatst zodat de vertrekkende en aankomende passagiers niet door elkaar lopen. Met een Europees paspoort kun je ook via de zelf incheck poortjes langs de douane. Maar dan is het nog wachten op de koffers, we zijn weer een van de laatsten smiley huil. Als wij dan eindelijk weer herenigd worden met onze koffers lopen we naar de hal en daar staan Jos en Arie ons op te wachten. Omdat de treinen weer eens niet rijden in verband met geplande werkzaamheden heeft Herbert voordat wij met vakantie gingen Jos ( animaatjes-bedankt-08567  Jos, bedankt) gevraagd of hij ons wilde ophalen.

Allemaal bedankt en wie weet tot een volgende keer!!

Liefs,

Herbert & Karin.

Fietsen

 

Vandaag is het onze laatste volledige dag in Vancouver en wat doe je dan als Nederlander zijnde …. Tuurlijk FIETSEN!!! Aan de overkant van de straat zit Englisch Bay Bike Rentels en daar huren wij 2 fietsen smiley-fietsen. We krijgen ook nog een helm mee, want tsja…die Canadezen fietsen allemaal met een helm op want als je hem niet opzet riskeer je een boete.

stanleypark_overviewmap

 

tn_DSC_0029In Stanley Park is het allemaal ‘ one-way’, eenrichtingsverkeer. Lekker makkelijk dus. Je hoeft alleen maar het fietspad te volgen en je fietst automatisch de goede route. De weg is prachtig. We fietsen grotendeels langs de zee, langs enorme rotsen en door de prachtige natuur van Stanley Park. Het Stanley Park is een stadspark ongeveer 405 hectare groot. Het pad wordt gebruikt door fietsers, wandelaars, hardlopers en inlineskaters. Het is dus behoorlijk druk, maar je loopt/fietst elkaar totaal niet in de weg. Als we langs de zee fietsen, zien we enorme containerschepen. Af en toe stoppen we even voor het maken van een foto en vervolgens fietsen we weer verder. We zijn rondom het Stanley park gefietst en nemen daarna nog enkele paden binnendoor. In het park ligt Beaver Lake, wij vinden het meer een vijver dan een Lake maar …… oké het is wel erg mooi. Het hele meer wordt bedekt met waterlelies. Het is een prachtig gezicht. We fietsen weer verder en zien opeens een raccoon deze heeft echt honger want hij verdwijnt bijna in de prullenbak. Het was een perfecte dag om te fietsen, in de ochtend nog enkele wolken en ‘s middags waren de wolken verdwenen en maakten plaats voor een blauwe lucht.

 

imageTegen 15.00 uur leveren wij de fietsen weer in. We brengen de jas (die wij voor niets meegenomen hebben) naar de kamer en gaan lopend de Daviestreet verkennen, dit is nog een hele klim, we lopen tot aan Granville en gaan dan linksaf tot aan de Robson Street en lopen via deze straat naar de Denman Street totdat hij de Davie Street weer kruist en zo zijn wij weer terug bij het Best Western Sands Hotel. Een prima hotel die een goede ligging heeft ten opzichte van Stanleypark en lekker dicht bij de kust. Deze foto is met de telefoon gemaakt tijdens de wandeling in de Robson Street. Via een van de zijstraten heb je uitzicht op het water en de bergen.

Na het eten maken wij nog een wandeling langs de boulevard en het is er gezellig druk, men ligt op het gras of op het strand, er staan voldoende bankjes die vrijwel allemaal bezet zijn en er staan muzikanten kortom heerlijk genieten van dit alles.

Lieve mensen, iedereen bedankt die de moeite genomen heeft om ons verslag te lezen en/of voor de leuke reactie in het gastenboek, via whatsapp/sms het is altijd leuk om deze berichten te ontvangen.

Dit is het laatste verslag vanuit Canada.

Liefs en tot snel,

Herbert & Karin

Vancouver

 

de steam clockNa de gebruikelijke ochtend rituelen hebben wij weer een dagkaart voor de bus gekocht. We gaan met buslijn 5 naar downtown Vancouver, we gaan bij Waterfront uit de bus. Vandaar lopen wij naar de waterstreet en in deze straat staat een van de grootste toeristisch trekpleisters van Vancouver, namelijk een ouderwetse stoomklok. Raymond Saunders, een bekende klokkenmaker uit Canada, heeft deze stoomklok ontworpen na het opknappen van Gastown in 1977. Sindsdien is de klok waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in Vancouver. De stoomklok zou elk heel uur een melodietje spelen, helaas hebben wij geen geluid gehoord en het stoom was ook bijna niet zichtbaar, dat hebben wij dan weer knipoogsmiley. Omdat wij tegen 20.00 uur toch in de buurt waren zijn wij er weer naartoe gelopen, misschien dat de klok nu ………. nee, weer niets ……… grrr.

 

Hierna lopen wij verder naar de 555 West Hastings street, dit is de ingang voor de Vancouver Lookout. Dit is onderdeel van het Harbour Centre, een groot kantoorgebouw dat tot 2009 het hoogste gebouw van British Colombia was. Het gebouw zelf is 168 meter hoog, maar met de antenne meegerekend is het gebouw ruim 216 meter hoog.
Glazen liften brengen bezoekers in zo’n 40 seconden vanaf de begane grond naar 168 meter hoogte, waar de Vancouver Lookout zich bevindt. Vanaf de Lookout heb je een spectaculair uitzicht over Vancouver: je kunt op deze manier perfect het centrum zien, maar ook de buitenwijken en zelfs de omgeving van Vancouver kun je bij helder weer goed zien. Een toegangskaartje voor de Vancouver Lookout is de gehele dag geldig, je kan dus gerust nog een keer terugkomen om van het uitzicht te genieten. De Lookout is zeker de moeite waard.

Ook vandaag zijn wij weer in het bezit van een dagkaart voor de bus, maar gisteren zijn wij met zo’n dagkaart met de skytrain geweest. Vandaag blijkt dat je ook met de Seaboat (veerboot) kunt. Deze vaart vanaf Waterfront en brengt je in 15 min. naar Lonsdale Quay (North Vancouver). Wij nemen meteen dezelfde boot weer terug.

Wij lopen naar de skytrain en deze gaat naar Burnaby, bij het station van metropolis at metrotown gaan wij eruit want hier moet een shoppingmall zijn, en aangezien het ons nog niet gelukt is om kleren te kopen gaan wij hier een poging wagen. Toch valt het shoppen in Canada als je het vergelijkt met Amerika tegen. Het enige voordeel is dat de Canadese dollar het beter doet dan de Amerikaanse dollar.

Liefs en tot morgen,

Herbert & Karin.

 

 

Waar zijn de bergen???

 

Na het openen van de gordijnen en naar buiten kijkend, dan ziet het er echt heel anders uit dan gisteren. Waar zijn de bergen gebleven…… deze zijn bedekt door een wolkenlaag. Heel erg jammer, maar het is nog wel droog. Wat een geluk dat wij gisteren de berg op zijn gegaan. Na weer zelf voor een lekker ontbijt te hebben gezorgd gaan wij ons opmaken om Whistler te verlaten. Tegen de tijd dat wij gaan rijden is het gaan regenen, dit was ook de weersvoorspelling voor vandaag, het is niet anders.

Wij gaan naar Cypress Mountain Provincial Park, langs de snelweg staat een bord met de afslag naar “Cypress Bowl Road” Deze weg blijf je volgen totdat je een bord ziet met “Cypress Provincial Park”. Hier kun je de auto parkeren en genieten van het uitzicht over downtown Vancouver, met Stanley Park en de Lions Gate Bridge.

uitzicht over Vancouver

Wij rijden verder en gaan op zoek naar Lynn Canyon Park, de Suspension Bridge, dit is een 50 meter hoge hangbrug over de canyon en biedt een mooi uitzicht. Lynn Canyon heeft net als Capilano een suspension bridge, een brug die van kabels gemaakt is. Wanneer er een harde wind staat en/of wanneer er veel mensen op de brug lopen, kan deze behoorlijk heen en weer zwaaien. Spannend!! Niet echt een brug die is weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Desalniettemin een unieke ervaring. Het aardige aan de Lynn Canyon Suspension Bridge is dat deze gratis toegankelijk is, terwijl je voor de Capilano Suspension bridge grof geld moet betalen om er overheen te mogen lopen. Wij lopen nog naar de Twin Falls, de wandelroute is mooi, maar de Twin Falls vallen ons een beetje tegen.

Lynn Canyon Park 1 tn_DSC_0083

Wij rijden door naar het Best Western Sands Plus hotel in Vancouver, de weg er naar toe weten wij al omdat wij hier de eerste nacht ook geslapen hebben. De kamer was al klaar en we zitten nu op de 3e verdieping, dus gauw de spullen gedropt en een dagkaart voor de bus gekocht. We gaan met de bus naar het centrum, als we dan bij het station uitkomen blijkt dat de dagkaart van de bus ook geldig is in de skytrain. Dit is een onbemande trein die o.a. naar het vliegveld gaat en ….. ja hoor, natuurlijk wil Herbert even met de skytrain mee rijden.

Ondanks dat de weersvoorspelling voor vandaag niet goed was is het eigenlijk best wel meegevallen, de ochtend heeft het nog wel even geregend terwijl wij aan het rijden waren. Bij de buiten activiteiten viel het reuze mee gelukkig alleen een paar druppels.

Tja ……. helaas komt het einde van deze vakantie in zicht, de laatste dagen verblijven wij in Vancouver.

Liefs,

Herbert & Karin.

Het is hier fantastisch!!

 

Wij ontbijten op onze kamer, we hebben een brood gekocht en er is een broodrooster aanwezig dus de plakken brood worden geroosterd animaatjes-broodrooster-76875 en daarna belegd met plakken kaas, ham, philadelphia en vers fruit. We maken een kopje koffie en hebben er jus bij.

De naam Whistler komt van het geluid dat de marmotten maken die in het gebied voorkomen, whistle betekent fluiten (tekst wikipedia). In Whistler werd in 2010 een deel van de Olympische winterspelen gehouden. Je kunt hier met de gondola de berg op gaan, dit duurt 25 min. en dan zit je op 1800 meter. En dat is het plan voor vandaag, de berg op. De gondel gaat om 10.00 uur open, nadat wij de tickets gekocht hebben gaan wij om 10.35 uur met een gondel naar boven. Wij gaan naar boven om een wandeling te maken maar helaas de trails zijn nog niet geopend, er ligt nog teveel sneeuw. Maar wij genieten van het uitzicht …… echt SCHITTEREND!!! En …… het is er helemaal niet koud, er is geen wind. We gaan meteen met de peak 2 peak express van Whistler Mountain naar de Blackcomb Mountain. Deze kabelbaan brengt je in 11 min naar de andere berg, dit is de langste kabelbaan (zonder ondersteuning) ter wereld. Het is 4,4 km lang en in het midden hang je 436 meter boven de grond, niet naar beneden kijken dus smiley lachen . In een cabine kunnen 28 mensen, gelukkig is het er niet druk en kunnen wij met z’n tweeën in een cabine. Als wij aankomen zien wij dat er geen rij staat om met de cabine met een glasbodem (hier zijn er maar 2 van) weer terug te gaan, wij besluiten om meteen weer terug te gaan. Met deze kabelbaan kun je zo vaak heen en weer gaan als je zelf wilt. Als wij weer terug zijn op de Whistler Mountain nemen wij een kop koffie en drinken deze lekker op, genietend van het mooie uitzicht en de zon. Er zijn ook veel mensen aan het snowboarden en skiën. Daarna gaan wij opnieuw met de peak 2 peak naar Blackcomb Mountain en bekijken dan hoe mooi het hier is, ook hier zijn de trails gesloten omdat er teveel sneeuw ligt …….grrrr.

Tegen 15.00 uur besluiten wij om met de kabelbaan weer naar Whistler Village te gaan. Wat een lef hebben die mountainbikers zeg, super om te zien hoe behendig zij al fietsend naar beneden komen. We brengen even de spullen naar de kamer en lopen dan nog even rond in Whistler Village. Het is hier frisser dan boven op de berg en het betrekt ook helemaal, even later begint het te regenen regen, de eerste regendruppels van deze vakantie en hopelijk blijft het hierbij.

 

Wat een mooie dag, veel geluk gehad met het weer. Tot morgen,

Liefs Herbert & Karin.

Op naar de bergen

 

Vandaag verlaten wij Vancouver Island, helaas hebben wij nog lang niet alles gezien, voor ons zeker een reden om nog eens terug te gaan smiley_wave. De boot vertrekt om 10.40 uur en je moet een uur van te voren aanwezig zijn. Wij doen het rustig aan en ontbijten op de kamer, gisteren bij de Wallmarkt (supermarkt) broodjes, ham en orange juice gekocht. Op de kamer kunnen wij koffie zetten. Als wij dan gaan uitchecken en nog even met de eigenaresse praten is het tijd om naar de boot te gaan ….. dit is dan nog 2 min. rijden.

De overtocht met de boot duurt 1.40 uur. Het is heerlijk op de boot, Herbert loopt wat rond en ik vind een heerlijk beschut plekje in de zon uit de wind ………… echt genieten en af en toe kijken naar de besneeuwde bergtoppen. De boot vaart over de Strait of Georgia en als de boot dan bij Horseshoe bay aankomt mogen wij nog niet aanmeren want er ligt nog een andere boot op onze plek. Als de boot dan eindelijk mag aanmeren zijn wij ook zo van de boot af en rijden richting Whistler. We rijden over de Sea to Sky Highway (ook weg Highway 99 genoemd) een weg met prachtige uitzichten en wij stoppen bij Shannon Falls Provincial Park. Het korte wandelpad eindigt onderaan de waterval, maar je kunt via enkele trappen een pad volgen (dit gaat dan wel weer steil omhoog, dat wel natuurlijk) om dichterbij de waterval te komen.  Het water denderde met veel geweld naar beneden.

We vervolgen onze weg naar Brandywine Falls Provincial Park, hier is een waterval van 70 m hoog. De wandeling van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt neemt zo’n 10 min. in beslag. Daarna zijn wij doorgereden naar Whistler en komen in Whistler Village aan, hier ligt ook het Sundial Boutique Hotel waar wij voor 2 nachten een kamer gereserveerd hebben. De kamer is nog niet klaar en wij lopen alvast even rond. Het is hier gezellig druk, de liften worden veel gebruikt door ATB-fietsers/mountainbikers die de fiets meenemen in de lift en dan over de piste naar beneden komen, schitterend gezicht. Dan halen wij de sleutel op, we hebben een hele mooie kamer met een prachtig uitzicht op de bergen. Wij gaan Whistler Village verder bekijken, het is echt een prachtig dorp. We maken nog even een foto van de Olympische ringen (de olympische winterspelen hebben hier in 2010 plaatsgevonden).

Bomen, bomen en nog eens bomen …..

 

Na de gebruikelijke ochtend rThe Schooner Cove Trailituelen gaan wij weer op pad. De Schooner Cove trail is een wandeling van 2 km en gaat dwars door een oud bos van Sitka sparren en kent veel hoogteverschillen en eindigt bij het strand, waar je een heel mooi uitzicht hebt.

De volgende stop is Combers Beach trail dit is een wandeling van 1 km maar de paden zijn behoorlijk steil. De wandeling gaat ook nu weer door een prachtig bos. Voor nu even voldoende gewandeld en gaan wij weer even een stukje toeren, ongeveer 100 km. De tocht gaat weer over een prachtige weg met veel hoogteverschillen en aan de ene kant vaak zicht op het water en de andere kant de bossen en bergen, hele mooie afwisselende uitzichten.

Dan komen wij uit bij Mac Millen Provincial Park en lopen de Cathedral Trail, deze trail gaat ook weer door een prachtig bos met reuzenbomen. Het bos heeft zijn naam (heilig kathedralenbos) te danken aan de kolossale bomen die er staan. Wie hier een wandeling maakt zal zich vergapen aan deze eeuwenoude woudreuzen. Aan beide kanten van de weg kun je een wandeling maken van bijna een km per wandeling.

We rijden weer een stukje verder en komen dan uit bij Englishman Falls. De rivier Englishman stroomt door een smalle, diepe kloof. Er loopt een pad door het prachtige bos naar de lower Falls, waar twee watervallen van ongeveer 30 m hoogte in een prachtige kreek uitkomen. We lopen ook nog door naar de Upper Falls maar hier valt het uitzicht erg tegen. De totale wandeling was ongeveer 1 km met ook hier weer veel hoogte verschillen. Zo nu even genoeg gewandeld voor vandaag op naar onze volgende overnachting het plaatsje Nanaimo.

Als wij in het plaatsje arriveren gaan wij eerst op zoek naar het motel Thr Buccaneer Inn. We checken in en gaan onze kamer bekijken. We komen de kamer binnen en wij vragen smiley_rolleyes ons af waar de bedden staan, maar de indeling is een beetje apart. Eerst een woonkamer met keuken dan een hal voor de koffers en de badkamer en de volgende ruimte staan 2 bedden …… pffff we kunnen er toch slapen. We rijden met de auto naar het centrum en lopen langs de boulevard erg mooi aangelegd en gezellige sfeer.

De temperatuur voor vandaag is 24º C.

Liefs,

Herbert & Karin

 

Vancouver Island

 

Tegen half 8 checken wij uit en dan gaan wij een ontbijt nuttigen bij The Blue Fox cafe, 919 Fort Street, Victoria. Het is wel een erg populair zaakje. Wij waren nog net op tijd om de laatste vrije tafel in beslag te nemen, daarna was het gewoon wachten totdat er weer mensen weggaan. Wij hebben heteten ons laten smaken, de zelfgemaakte jam smaakte goed ….. hmmmm.

Tegen 9.00 uur vertrekken wij uit Victoria om naar het plaatsje Ducan te rijden onze 1e stop van vandaag. Ducan is een plaatsje waar allemaal Totempalen staan, op de grond staan gele voetstappen en als je deze volgt dan kom je langs alle Totempalen in de stad. Wij volgen de route niet helemaal, wij bekijken er een aantal en lopen dan terug naar de auto.

Op naar het volgen plaatsje Chemainus, in dit plaatje zijn op heel veel gevels muurschilderingen aangebracht. Ook hier is een route uitgezet waarbij je de gele voetstappen kunt volgen om alle muurschilderingen te zien. Tijdens deze wandeling kom je langs een bakkerij ” Utopia Bakery Cafe”, 9780 Willow Street, blijkt dat dit van een Nederlander is, wij hebben even met de heer Hoekstra staan praten, hij is nu 1,5 jaar hier maar wil niet meer terug. Voorheen heeft hij bij bakker Oonk gewerkt. Leuk om even met hem gesproken te hebben. Hij verkoopt Nederlandse producten zoals “gevulde koeken” of “bokkepootjes” en saucijzenbroodje.

Wij vervolgen onze route. Op Vancouver Island zijn slechts 2 hoofdwegen te vinden, nl.  Highway 1 die van het zuiden naar het noorden loopt en Highway 4 die van het oosten naar het westen gaat. Tofino ligt aan de westkust dus wij rijden over de Highway 4. Deze weg loopt echter dwars door de bossen en over de bergen en kent veel gevaarlijke bochten, maar ook mooie vergezichten over het water. We maken nog een stop bij Little Qualicum Falls. Het bovenste deel (upper falls) van de falls bestaat uit twee watervallen waartussen een natuurlijke kom in de rots is uitgesleten. Ze zijn bereikbaar via een mooie wandeling door het bos, dat ook uitzicht biedt op de kloof waarin de rivier zicht stort. Bij het lagere deel (lower falls) van de waterval stroomt het water tussen witte rotsblokken door. Als we bij Tofino aankomen gaan wij bij het motel inchecken, alle kamers hebben een balkon met uitzicht op het water.

De overtocht ……

 

Vanochtend kunnen wij het rustig aan doen want wij gaan met de boot van Port Angeles (USA)smileystatesnq7  naar Victoria (Canada). We hoeven bijna geen km te rijden vandaag. We wandelen nog even in Port Angeles, maar er is niet zoveel te beleven, bijna uitgestorven. Om de tijd te doden gaan wij maar een bakkie koffie drinken bij starbucks, ook niet verkeerd. Een uur van te voren moet je bij de boot aanwezig zijn en zoals de meesten van jullie wel weten waren wij errrg op tijd. Bij de haven lopen we dan nog wat rond en als je dan de zee op kijkt dan zie je het ene moment een boot en het volgende moment zie je niets meer door de laag hangende mist.

De boot

De boot vertrekt per dag 3 x, wij hebben een reservering gemaakt voor de boot van 12.45 uur. De boot vertrekt 15 min. later omdat er een vrachtwagen met pech van de boot weggesleept moet worden.  De boottocht gaat 22 mijl over the Strait of Juan de Fuca en brengt ons naar Victoria in 90 min. We kunnen en tijdje lekker buiten op het dek in de zon zitten maar ook dan trekt er weer een mist laag op en is het toch een beetje fris. We gaan even binnen zitten, wat een luxe stoelen, hier kun je prima op zitten. Het laatste stuk kunnen we voor op de boot in de zon staan genieten van het mooie uitzicht op Victoria.

Als we van de boot afkomen dan moeten wij uiteraard langs de douane, gelukkig mogen wij Canada weer in! smiley canada. Op naar het hotel, deze is zo gevonden. Wat een mooie kamer hebben wij hier, heerlijk ruim. We blijven niet lang op de kamer, want tenslotte zijn wij hier gekomen om Victoria te verkennen. We lopen naar het Thunderbird Park, hier staan heel veel Totempalen. We vervolgen onze weg naar de haven en langs de kade staan allemaal kraampjes en muzikanten, heel gezellig. In Victoria is voldoende te beleven.

De kamer met keuken

Zo langzaam aan gaan wij even slapende smiley …..

Watervallen en Bergen

Lieve mensen, allereerst bedankt voor de leuke, lieve berichten via het gastenboek, sms, whatsapp etc. Het is altijd erg leuk om deze berichten te ontvangen.

De dag begon bewolkt maar het klaarde snel op tot een mooie blauwe lucht. Ik schat de temperatuur vandaag op 22ºC.

Om 9.00 uur rijden wij weg uit het plaatsje Forks. Vervolgens rijden wij naar Sol Duc Falls (waterval), hier aangekomen nemen wij de Soleduck Trail deze is zo’n 1,5 km heen en natuurlijk ook weer terug smiley-blij.  We wandelen door een bijzonder mooi bos (regenwoud). De trail alleen is zeker de moeite waard. Het is soms zo stil tijdens de wandeling …. echt genieten. Af en toe moeten we toch nog wel behoorlijke klimmen, maar de paden zijn prima te belopen.

Sol Duc Falls

We smiley autorijdenverder langs Lake Crescent en komen uit bij Marymere Falls. Ook hier gaan we wandelaar, deze trail is 2,5 km heen en terug (round trip), ook hier lopen we door de bossen, hier is alleen het laatst stuk een beetje steil. Bij de waterval aangekomen staat de zon pal boven ons en wordt het erg lastig om een foto te maken.

Marymere Fall

Wij vervolgen onze route en rijden via Port Angeles naar de Hurricane Ridge road. Hurricane Ridge is een bergkam in het Olympic National Park. De Bergkam is met de auto over de 18 mile lange Hurrican Ridge Road te bereiken. Je eindigt op een parkeerplaats met een Visitor Center met divers faciliteiten. De weg er naar toe is prachtig, rustig stijgend gaan wij omhoog. Aan de ene kant een bergwand en aan de andere kant uitzicht over het dal. Halverwege zijn een paar korte tunnels. We komen vandaag wel aan het wandelen want ook hier volgen we weer een korte trail. Bij het Visitor Center hebben wij op een bank in de zon gezeten en genoten van de mooie bergen met besneeuwde toppen …… wat wil je nog meer!!

de bergen

Tot morgen!

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox