Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2014 Oost – Amerika Pagina 1 van 2

Dag 15 en 16 – Reisdag

6 en 7 juni 2014

 Vanochtend doen we lekker rustig aan. We gaan ontbijten en daarna worden de koffers ingepakt. We mogen tot 11.30 uur op de kamer blijven. Dan checken we uit en lopen naar de metro en nemen de metro richting JFK. Het gaat allemaal voorspoedig. Bij aankomst op JFK leveren we de koffers in, gelukkig staat er geen rij en wij zijn  direct aan de beurt. Daarna lopen we door naar de douane. Ook hier is het niet druk, maar je wordt wel weer gecontroleerd, riemen, horloge af, schoenen uit, laptop uit de tas etc. etc. Als we alles weer om en aan hebben dan lopen we naar gate B30 vanwaar het vliegtuig zal vertrekken en tot onze verbazing staat er al een vliegtuig! Dat ziet er goed uit, kunnen we vast op tijd vertrekken.Voor dat we vertrekken eten we nog iets van de Panda Express.

Het boarden begint iets te laat, maar iedereen zit toch op tijd op zijn/haar stoel want we vertrekken eerder bij de gate dan gepland, maar er staan nog een aantal vliegtuigen voor ons dus het gaat toch nog even duren voordat wij de lucht in mogen. We vertrekken om 16.40 en de vliegtijd is 6.45 uur, 5.854 km.

Het vliegtuig zit niet helemaal vol er zijn nog 50 zitplaatsen over. Sommige personen worden gevraagd of ze iets meer ruimte willen hebben. Ook Herbert wordt gevraagd en hij gaat bij de nooduitgang zitten, daar heb je meer beenruimte. Hij maakt hier graag gebruik van (helaas is de plek niet zo gunstig want het is bij de WC en erg druk met wachtende mensen. Ik heb zo ook de ruimte met twee stoelen, heerlijk.

Wij vinden allebei dat de vlucht snel voorbij is gevlogen! Bij het inzetten van de daling is er iets turbulentie maar verder was het een rustige vlucht. Als we bij de bagage band (16)aankomen dan liggen de eerste koffers al op de band. Onze koffers volgen snel en wij hebben ruim de tijd om de trein van 6.37 uur te halen. Arie en Francien halen ons van het station op (waarvoor onze dank animaatjes-bedankt) en nadat wij samen een kop koffie hebben gedronken liggen wij tegen 9.00 uur weer in ons eigen bed en slapen tot 11.00 uur.

Geen fotos’s gemaakt vandaag!

Resumé:

De vakantie is voorspoedig verlopen en veel te snel voorbij gegaan, maar dat gevoel zal iedereen wel hebben.

Het hotel in Washington The River Inn-A modus hotel, het was een prima hotel met een hele ruime kamer, wel gedateerd. het Personeel is erg aardig. De ligging van het hotel is perfect, 5 min lopen van de metro. Er is veel te bezichtigen in Washington en het ligt ook redelijk dicht bij elkaar.

In New York hebben we hotel Verve, het ligt in Long Island. Voor New Yorkse begrippen ruime kamer, is gedateerd maar netjes en schoon. Op loopafstand  ongeveer 5 min. heb je keuze uit 2  metrostations (Queens plaza en Queensboro plaza) met 6 metrolijnen. Na 3 haltes ben je bij Central Park. Het personeel is bijzonder aardig. Het vliegveld JFK is prima te bereiken van metro station Queens plaza en dan de airtrain. Wanneer je 3 dagen of langer verblijft zou ik adviseren om een weekkaart voor de metro aan te schaffen, elk afzonderlijke rit kost $ 2,50 een weekkaart  $ 30. Je hebt dan veel meer vrijheid om de metro te nemen!  De mooie plekken van New York vinden wij toch wel Times Square (lekker op de trap gaan zitten en de omgeving in je opnemen) en dit geldt ook voor Central Park, schitterend toch dat mensen achter de kinderwagen hardlopen.

 

Dag 14 – New York

5 juni 2014

Bij het open slaan van de gordijnen zien we dat het regent, he wat vervelend nu. Maar we zijn vandaag niet zoveel buiten want we gaan shoppen bij Jersey Garden en dit outlet center is overdekt. Dat is nog eens geluk hebben bij het maken van een planning. Als we naar de metro lopen dan regent het al niet meer zo hard. We gaan met de metro naar het busstation Port Authority en kopen een retour $ 13 pp naar Jersey Garden en alweer hebben we geluk. De bus vertrekt nl om 10.30 uur en dat is het bijna. We hebben 5 min om naar gate 222 te lopen. dit halen we net en er staat al een lange rij, na ons kunnen er nog 2 mee! De bus zit helemaal vol.

smiley_wave

Om 17.30 uur komen we moe maar voldaan aan in het hotel. We frissen ons even op en nemen de metro richting Broadway om nog even iets te eten en de laatste avond door te brengen.

Vandaag zijn er geen foto’s gemaakt!

Morgen is het een reisdag en het laatste verslag zal in Nederland gemaakt worden.

Lieve mensen bedankt voor de lieve berichten via whatsapp, sms of de site! Het is altijd leuk om deze berichten te lezen, super!

Dag 13 – New York

4 juni 2014

Als wij vanochtend naar buiten kijken is het helemaal bewolkt maar na het ontbijt zien we toch weer blauwe lucht al blijven er wel wolken hangen. Vandaag gaan wij naar de dierentuin Bronx Zoo. Als we met de metro onderweg zijn blijkt dat er op een ander station een passagier medische hulp nodig heeft en wij daar niet kunnen komen, deze metro gaat weer terug…….eerst 2 stations terug dan blijkt dat alles achter de rug is mogen wij alsnog weer verder reizen. Al met al kost dit erg veel tijd en is ineens de ochtend alweer bijna voorbij… en de tijd gaat al zo snel!

Bij de ingang van de dierentuin blijkt dat de toegang op woensdag vrij is. Je kunt ook $ 14,95 betalen en dan kun je in een aantal attracties waaronder: Wild Asia Monorail, Dinosaur safari, 4-D theater, Jungle world en nog 3 andere attracties, dit hebben wij gedaan. We maken gebruik van een aantal attracties, maar het park is zo groot dat wij niet alles hebben gezien. Het park ligt er erg mooi, heel natuurlijk.

tn_DSC_2180

 

Tegen 16.00 uur laten wij het erbij en gaan we met de metro terug naar Manhattan. We gaan naar Bryant Park, daar zijn we deze vakantie nog niet geweest en het is een leuk parkje om even te genieten van een beker koffie en de omgeving. Maar als wij eraan komen is het heel erg druk in het park er is een activiteit. De New York Rangers (ijshockey) spelen vanavond de finale van de playoffs. Wij bekijken het allemaal en besluiten om niet te blijven kijken.

tn_DSC_2215

We lopen nog even op Times Square rond en besluiten dan om te gaan eten bij Olive Garden, deze zijn we al zo vaak tegengekomen in Amerika maar we hebben er nog nooit een bezocht. Het eten smaakte voortreffelijk dus zij hebben er weer een klant bij!

 

 

Dag 12 – New York

3 juni 2014

Na het ontbijt lopen wij weer richting de metro. Vandaag gaat de rit naar Coney Island. Wat makkelijk toch de metro en het kost hier bijna niets een weekkaart voor $ 30. Als we aankomen is het al lekker weer. We lopen over de boulevard. Op het strand is het nu nog niet druk maar het is ook nog maar 11.00 uur en een doordeweekse dag. We gaan weer op een bank zitten en genieten van de omgeving. Het strand van Coney Island ligt aan de Atlantische Oceaan. Ook is er nog een pretpark hier lopen we ook nog even over maar daar laten wij het ook bij.

 

Coney Island strand Coney Island

Voordat we de metro ingaan nemen we eerst een broodje bij Subway, het smaakt weer voortreffelijk. Dan gaan we richting de Brooklyn Bridge. We lopen de brug over. Als we over de helft zijn zien we dat er op de brooklyn bridge ook een plek is met slotjes en linten die geliefden er achterlaten, deze onzin hebben wij nog niet eerder op deze brug gezien, overgewaaid vanuit Europa! Als we bijna over de brug zijn dan staat er nog een jongeman met een dikke grote slang….. brrr 

 Brooklyn bridge slang

We lopen door naar Wallstreet en ondertussen maken we een stop bij Starbucks, ik kom hier niet aan mijn caffeine gehalte en het heeft ook geen effect op de slapeloze nachten……. helaas. Inmiddels loopt de klok alweer tegen half zes en we zien dat er een donkere wolk aankomt we besluiten om iets te gaan eten in Grand Central Station, daar kunnen wij met de metro naar toe en het is allemaal overdekt. We lopen naar de metro en bij deze halte valt de drukte nog mee, maar bij de eerstvolgende stop staan we als een potje met pieren in de metro! Dit is niet grappig. We lopen eerst nog even rond in de stationshal. Wat een mensen, ze komen van alle kanten en de een heeft nog meer haast dan de ander, leuk om te observeren. We zien dat er een Apple store aanwezig is.

Grand Central Station

Als we aan het eten zijn, iets van de japanner dan komen er mensen langs die of nat zijn of een natte paraplu in de handen hebben. Hieruit concluderen wij dat wij de juiste beslissing hebben genomen.

Dag 11 – New York

2 juni 2014

Na de ochtend rituelen maken we weer gebruik van het ontbijt in het hotel. Vandaag staat een bezoek aan statue of liberty inclusief het bezoeken van de crown. We gaan met de boot van 11.00 uur, na weer een security check mogen wij dan toch mee. Het is al lekker qua temperatuur en een strak blauwe lucht …….. erg mooi voor de foto’s (ook niet onbelangrijk!

Bij aankomst gaan wij ook meteen door naar de rij voor de Crown, gelukkig er is helemaal geen rij we kunnen zo doorlopen, wel eerst de rugtas in de daarvoor bestemde locker achtergelaten. Het eerste stuk tot aan Pedestal gaan we met de lift en dan het laatste stuk naar de crown betaat uit 377 traptreden. Het is een hele smalle trap. Als we boven aankomen zien we dat er maar 6 personen aanwezig zijn. Gelukkig wij kunnen er nog bij. De ruimte is niet zo heel er groot.Leuk om gezien te hebben. De trap naar beneden is ook nog wel een opgave. Tuurlijk gaat het veel sneller maar het is wel steil en ontzettend smal. We lopen buiten nog even rond en nemen dan de boot naar Ellis Island, erg indrukwekkend. Als wij hier uitgekeken zijn nemen we de boot terug naar Battery Park.

 Crown Statue of Liberty trap Statue of Liberty

Uiteraard pakken wij weer een metro en nu richting Ground Zero. Alle hekken om het monument zijn nu weg en je kunt er zo in lopen. In de directe omgeveing wordt er nog druk gebouwd. Op 21 mei 2014 is het museum geopend en wij nemen er een kijkje. Het is zeker indrukwekkend en opnieuw krijg ik weer kippenvel. In het gebouw staan nog veel resten van de Twin Tower. Ze hebben er omheen  gebouwd. Er liggen ook persoonlijke spullen van mensen. Er is een ruimte waarvan de muren voorzien zijn van foto’s van omgekomen personen en daarnaast is er een ruimte waar een naam wordt omgeroepen en er wordt iets over betrokkene verteld en tevens laten ze nog andere foto’s zien. Je kunt op een scherm zelf ook een persoon opzoeken als je op de foto klikt dan krijg te informatie over betrokkene en nog meer foto’s te zien. Als we uitgekeken zijn vinden wij het genoeg voor vandaag!

 Freedom Tower

 

Dag 10 – New York

1 juni 2014

Vandaag gaan wij een wandeliing maken. We beginnen bij de 57th Street, maar als we hier aankomen is de fifth avenue afgesloten en nog meer wegen zijn niet te bereiken. Het blijkt om een parade te gaan. helaas moeten wij hierdoor ook een gedeelte van de wandeling wijzigen.

We komen langs Rockerfeller Center en wij besluiten (omdat het zulk mooi weer is) om eerst de Top of the Rock op te gaan. Bij de kassa is het niet druk, eigenlijk kunnen we zo doorlopen, er is even oponthoud bij de security en natuurlijk willen ze iedereen op de foto hebben en in allerlei standje, maar wie ons kent weet dat wij dit niet gaan doen en wij lopen er dan ook langs! Bij de lift kunnen we ook direct instappen en dan gaat de lift naar de 67e etage. Wat een uitzicht!!

uitzicht TOR TOR 2

Als we weer beneden zijn lopen we nog even rond en drinken koffie bij Starbucks. Daarna pakken we onze wandelroute weer op. We komen ook langs de Magnolie Bakery, ik wist niet dat er ook een winkel  in deze buurt zit, ook deze bekijken wij van binnen. Deze is ruimer opgezet dan de originel winkel. we vervolgen onze wandeling. We lopen tot aan de 32th street en besluiten om de wandeling niet verder te volgen. Het is zondag vandaag en het is altijd leuk om in het weekend naar Central Park te gaan.

We nemen de metro naar columbus circle en lopen dan Central Park in. Wat een activiteiten vinden er plaats. Wij lopen door het Central Park richting the Mall, the Bow bridge. We nemen af en toe plaats op een bankje om te genieten van de omgeving. We kijken bij een basebal wedstrijd en het gaat er fanatiek aan toe. Veel gezinnen picknicken in het park.

 

Central park

Dag 9 – New York

31 mei 2014

Na de standaard ochtend rituelen lopen we tegen 10.00 weg bij het hotel richting de metro. Vandaag gaan wij een wandeling maken vanuit het boekje 100% New York. We kiezen voor een wandeling door de wijken NoLita, SoHo, West Village & High Line. We zien vele kleine winkeltjes en soms ook restaurants met 4 tafels en een bar. We komen ook langs de Magnolie Bakery bekend van de televisie serie Sex and the City.

tn_DSC_0678 tn_DSC_0691

Daarna zijn we met de metro naar High street gegaan. We lopen in Dumbo rond, gaan lunchen.Het wordt voor herbert een broodje met vlees en voor mij een met zalm. Het smaakt voortreffelijk!

Brooklyn bridge

 

De bedoeling is om over de Brooklyn Bridge te lopen, maar het begint ineens te regenen we kunnen nog schuilen bij een overdekte ruimte waar een draaimolen staat, ik dacht dat dit speciaal voor kinderen is maar je wilt niet weten hoeveel volwassenen hier in gaan en nee….. niet om de kinderen vast te houden!!

We kijken het nog even aan, maar er hangt nog een donkere wolk boven ons. We nemen het risico niet en wijzigen ons plan. We besluiten om naar century 21 te gaan.

 

Dag 8 – New York

30 mei 2014

Ook vanochtend weer gebruik gemaakt van het ontbijt in het hotel.

Over vandaag hebben wij geen verslag en geen foto’s, we zijn gaan shoppen smiley-shopping 1 . We hebben de tickets voor de bus naar Woodbury outlet via croupon gekocht. Met de bus van 9.30 uur zijn we vanaf ROW NYC voorheen Milfordplaza hotel vertrokken. Het is ongeveer een uur rijden. Om 16.00 uur vertrekt de bus weer naar manhattan.

Via internet een adres gevonden van Tony Roma’s restaurant in Brooklyn. Als we in Amerika zijn dan eten we ook graag bij dit restaurant. Mede dankzij google maps is het restaurant ook snel gevonden. Het eten is hier ook erg lekker. We nemen spare ribs en scrimp. Als we met de manager aan de praat komen blijkt dat dit restaurant sinds december 2013 open is.

 

Dag 7 – New York

29 mei 2014

De overnachting in dit hotel is inclusief een ontbijt, vanochtend mogen we daar voor het eerst gebruik van maken. Er is voldoende keus: diverse soorten brood en voor wat betreft het beleg o.a. smeerkaas, blokjes kaas, jam, gekookt ei, stroop, je kunt zelf een wafel maken, cornflakes. Met goed gevulde magen gaan we weer op pad.

We gaan uiteraard eerst met de metro tot aan de 125th Street en lopen dan door het riverside park. Daarna langs de rivier de hudson. Het is heerlijk om hier te lopen en ook lekker qua temperatuur. We lopen tot aan de 59th Street dit is bij Columbus Circle en daar nemen we weer de metro richting Chelsea Market.

Bij Chelsea market kijken we weer naar de verschillende vissoorten die daar te koop zijn en hoe mensen een kreeft naar binnen werken. Wij houden het bij vers fruit en we eten dit op als we bij de high line zijn. Je kunt hier heerlijk vertoeven, de zon schijnt en er is voldoende plaats om ergens te zitten. Super gemaakt de high line. Daarna lopen we de hele high line af en zo af en toe gaan we lekker even zitten om te genieten van de zon en het uitzicht. Op dit moment is de high line nog niet helemaal klaar ze zijn met het laatste stuk bezig!

 

tn_DSC_0566 tn_DSC_0584

Bij toeval lopen we nog langs de B&H winkel dit is een hele grote winkel op elektronica gebied met name veel camera’s en accessoires. Als je hier iets koopt dan gaat het in een bak over een rail door de hele winkel en bij de uitgang kun je betalen en krijg je het artikel mee.

B&H trolley

 

Daarna gaan we nog met de gratis Ferry naar Staten Island en nemen ook meteen weer de ferry terug. We vinden het weer voldoende voor vandaag we gaan nog even naar century 21 om ons te oriënteren wat enkele artikelen daar kosten, want morgen gaan we naar woodbury outletcenter en dan is het wel mooi dat je het even kunt vergelijken.

tn_DSC_0623

Dag 6 – Reisdag Washington – NY

28 mei 2014

Vandaag een rustige (reis)dag, we gaan vanaf Union Station met de trein van 10.20 uur naar New York. De treinreis duurt 3.30 uur maar dat komt ook door de verschillende stops onderweg. De treinkaartjes hebben we in Nederland aangeschaft voor $ 47 pp. De reis gaat prima, luxe stoelen en free wifi in de trein. Het uitzicht valt een beetje tegen, maar met wat lezen verliep de reis voorspoedig.

In New York komen we aan op Penn station, we lopen richting de metro en kopen een weekkaart voor de metro, voor $ 30 per kaart. Voor de kaart betaal je tegenwoordig ook een dollar maar je kunt de kaart weer opwaarderen. Nadat we ons georienteerd hebben waar we staan, lopen we richting het hotel.

We gaan toch nog even naar manhattan en lopen vanaf de 57th street naar Times Square, onderweg kopen we een broodje bij Subway om deze vervolgens op de trap van Times Square op te eten. Er is voldoende vermaak, mensen staan in de rij voor goedkope tickets voor een van de vele voorstellingen, een bruidspaar die trouwfoto’s laat maken, ach gewoon heel veel verschillende mensen. We lopen nog een beetje rond en nemen dan bij Starbucks een koffie. Lopen nog even bij Macy’s binnen en we moeten weer zoeken want er zijn een aantal veranderingen.

 

tn_DSC_0516 tn_DSC_0501

Vandaag is de temperatuur de helft van gisteren het is niet warmer dan 16 graden op zich is dit best wel even lekker. Gelukkig blijft het droog.

Het is weer heerlijk om in New York te zijn! smiley dansen

 

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén