Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2013 Denver en omstreken Pagina 1 van 2

Dag 17 Reisdag Denver – Frankfurt – Amsterdam

 

We zijn weer thuis………..

 

Vanochtend iets later opgestaan. We hebben alle tijd vandaag. Lekker genoten van het ontbijt met vers fruit. Daarna de koffers opnieuw ingepakt ……………………..en gelukkig alles past er weer in. We komen zelfs niet boven het toegestane  gewicht van 23kg  We hoeven pas om 12.00 uur het hotel te verlaten., maar tegen 11.30 hebben wij het wel gezien en checken uit en rijden weg.

 

Als eerste brengen we de koelbox en de stoelen weg, wat hebben wij hier een plezier van gehad. Super hoor, dat jullie dit willen en kunnen regelen. Loek en Gedke dank jullie wel en leuk dat wij jullie nog ontmoet hebben. 

 

Daarna de auto afgetankt en ingeleverd bij Alamo, de afhandeling verliep zeer vlot, wij pakken de koffers uit de auto zij lopen om de auto heen en vullen de gegevns in en klaar is kees. Toen wij de auto in ontvangst namen stond er 3 mile op de teller, bij het inleveren van de auto stond er 3023 mile op de teller. In totaal hebben wij 3020 mile = 4832 km gereden. De shuttle bus van Alamo brengt ons naar het vliegveld. Nadat wij de koffers hebben afgegeven lopen wij nog even rond. Daarna gaan we naar de douane, hier is het erg druk. We hebben er een half uur overgedaan om langs de douane te gaan. Uiteindelijk vertrekt het vliegtuig een half uur te laat, ondanks dat het een onrustige vlucht met veel turbulentie was (het was net een pretpark attractie we kwamen los van de stoel), komen wij toch op tijd in Frankfurt aan.

 

 

In Frankfurt hebben wij voldoende tijd om over te stappen voor de 2e vlucht. Nadat er een ruim is gesneuveld natuurlijk net bij onze gate, moesten zij er een half uur over nadenken dat wij toch niet bij deze gate konden vertrekken. Dit had je ook eerder kunnen bedenken. dus naar een andere gate en daar werden wij met bussen naar het vliegtuig gebracht. We zaten allemaal in het vliegtuig, maar de piloot kreeg geen toestemming om te vertrekken. Dit in verband met het slechte weer in Nederland. Door beide voorvallen zijn we een uur later vertrokken. Ook bij deze vlucht veel turbulentie.  We landen om 15.10 uur in Amsterdam en om 15.32 hebben wij onze koffers van de band gehaald, nu rennen naar de trein want deze vertrekt om 15.37 uur. Wij hebben het gehaald!!!!!!

 

 

Terugblik:

De vluchten hebbeni wij geboekt bij Lufthansa helaas werd de heenvlucht uitgevoerd door United Airline en dat vonden wij persoonlijk iets minder. Het entertaimentprogramma  is niet veel en hele kleine schermpjes. De auto Jeep Compass was  nieuw 5 km op de teller en is ons zeer goed bevallen. Gehuurd via Alamo.co.uk/brits en was € 120 goedkoper dan via Usareisen.de (ook Alamo).  Het is een prachtige omgeving. Wij hebben erg uitgekeken om de Beartooth Highway te kunnen rijden en deze is zeker aan te bevelen. Helaas maar 1 beer , 1 coyote heel veel bizons, piraire dogs, divers squerell.s gezien. Het weer was goed, prima om  trails te lopen. De hotels die wij gereserveerd hebben waren prima. Wij kunnen weer terugkijken op een hele fijne vakantie en hebben er erg van genoten. Wij vinden het een geweldig mooi land!!! En wij hopendat wij het weer snel mogen en kunnen bezoeken.

 

Tot slot willen wij iedereen bedanken voor de lieve berichten.

 

 

totalen van de vlucht Denver – Frankfurt
Lufthansa boeing 747 aantal  km vandaag 8.096 km
vliegtijd 8.49 uur
hoogte 11.582 m
snelheid 1.161 km  

Dag 16 Denver

Het ontbijt was vandaag weer inclusief dus daar hebben wij maar gebruik van gemaakt. Dit keer was er ook vers fruit aanwezig en dat is toch wel erg lekker.  Voor de rest van de dag hadden wij niet echt een planning gemaakt het is tenslotte onze laatste volledige dag in Denver.

We hebben ons met de shuttle van het hotel naar het centrum van Denver laten brengen en hebben daar rondgelopen. In de 16th street staan piano’s klaar en iedereen mag ze bespelen en er zijn ook veel gezellig terrasjes aanwezig. De gratis bus die de 16th street op en neer rijdt. We zien wel erg veel zwervers lopen/zitten In Denver. We hebben ons weer laten ophalen met de shuttle en zijn weer naar het hotel gereden.

 koffiekopje

We hebben zelf de auto gepakt en zijn naar Cherry Creek Mall gereden. Een mooie mall met veel winkels.

Het volgende verslag zal vanuit Nederland komen.

 

totalen van de dag
Piano 16th street Denver aantal gereden km vandaag 25 km
aantal foto’s 11
graden 30c
hotel Quality Inn Denver Centraal  

Dag 15 Colorado Springs

Na alle ochtendrituelen vandaag opnieuw naar Garden of the Gods gereden.  Nog even een foto maken bij de ingang van het park met de naam van het park. Maar daar staan enkele personen en van een ieder moet een foto gemaakt worden en dan nog een groepsfoto. grrrrr……,nou dat duurt te lang we rijden maar door. 

 

Wij gaan op zoek naar de trail die ons bij de Siamese Twins brengt. De trail is slecht aangegeven en het duurt dan ook even voordat wij die gevonden hebben. Het is een leuke trail. Vanaf de Twins heb je een mooi uitzicht op de Pikes Peak en je kunt deze berg zelfs door de Siamese Twins fotograferen.

           garden of the gods 1

We hebben nog een aantal foto’s gemaakt en zijn toen doorgereden naar Air Forse Academy Chapel. Dit is een heel apart gebouw op het terrein van de opleiding voor de  Amerikaanse luchtmacht. Je kunt zo dit terrein oprijden zonder controle wij waren erg verbaasd hierover, maar goed wij zijn toch niets van plan dan alleen de chapel te bezichtingen. Het gebouw bestaat uit 17 spitse punten. In het gebouw zijn meerdere gebedsruimtes ingericht, de grootse ruimte is voor de protestanten en beneden zijn er ruimtes voor Katholieken, Joden en Boeddhisten. De buitenzijde was al mooi om te zien, maar binnen bij de protestantse ruimte maakte de glas in lood en het orgel veel indruk op ons.

the Chapel

the chapel binnen                          

Daarna zijn we doorgereden naar Castle Rock Outletcenter.

totalen van de dag
2013 dag 15 aantal gereden km vandaag 164 km
aantal foto’s 72
graden 30c
hotel Quality Inn Denver Centraal  

Dag 14 Colorado Springs

Na de gebruikelijke ochtendrituelen zijn we weer op pad gegaan. Vandaag staat Pikes Peak Cog Railway op het programma. 10 jaar geleden zijn wij hier 2 keer naar toe gegaan, maar beide keren was de bewolking zo laag dat je geen uitzicht had. Dus vandaag dan poging nr. 3. Het weer zag er goed uit blauwe lucht en helder weer, dat komt mooi uit voor een goed uitzicht. We hebben niet gereserveerd en hopen maar dat er nog plek is. Vanaf het hotel is het 22 min rijden. We zijn er tegen 10.00 uur als wij nog 2 kaarten weten te bemachtigen. De trein vertrekt om 10.40 uur en zit zo goed als vol. Je gaat van 6.571 feet (2003 meter) naar 14.115 feet (4302 meter). De trein rijdt in1 uur en 20 min naar boven, onderweg stop je nog wel twee keer om een andere trein te laten passeren. Het is een mooie rit helaas zaten wij niet aan een raamkant om foto’s te maken. We konden mooi ver kijken. Boven aangekomen voelde het koud aan en de lucht betrok en het zag er steeds dreigende uit. En de sneeuwvlokjes kwamen naar beneden vallen. Jammer van het uitzicht, maar wij hebben nog wel kunnen genieten. Je hebt een half uur de tijd om rond te lopen en dan vertrekt de trein weer naar beneden. Je kunt ook met eigen auto naar de top rijden of wandelen of met de fiets. Voor sommige mensen is er altijd een uitdaging.

 Cog Railway

Daarna doorgereden naar Garden of the Gods, dit is een klein toeristisch park met mooie rotsformaties. Via de mooi aangelegde wandelpaden zijn wij het park gaan verkennen, echter de dreigende lucht was nog steeds niet verdwenen. We besluiten om het park even voor gezien te houden en proberen het morgen opnieuw. Goed besluit, want we waren nog niet bij de auto of het begon te  regen

garden of the gods

 

 

totalen van de dag
2013 dag 14 aantal gereden km vandaag 50 km
aantal foto’s 116
graden 24c
hotel Microtel Inn & Suites by Wyndham  

Dag 13 Glenwood Spring – Colorado Springs

Het ontbijt was bij de overnachting inbegrepen, dus daar hebben wij maar gebruik van gemaakt. Altijd wel prettig dat je een boterham binnen hebt voordat je op pad gaat.

 

De route voor vandaag is van Glenwood Springs, Brickenridge, Florissant fossil Beds NM en we eindigen in Colorado Springs.

 

Breckenridge lijkt ons een leuk plaatsje (zeker in de winter) het is er gezellig druk. We rijden door naar Florissant Fossil Beds NM. Hier is een museum met insecten etc. en je kunt er mooie wandelingen maken, tijdens de wandelingen zie je o.a. versteende boomstammen. Het ligt er erg mooi. Toevallig was er vandaag een opendag in verband met de opening van het vernieuwde visitor center en tentoonstelling. Waarschijnlijk was het daarom extra druk

 

Dan rijden we door naar het hotel in Colorado Springs. We willen dan alvast een activiteit dat morgen op het programma staat afwerken maar het ziet zo donker in de lucht en het zou jammer zijn als het gaat regenen. We besluiten om dit niet te gaan doen en dat is maar goed ook er komt een behoorlijke regenbui. Voor de branden die in Colorado Springs woeden komt dit dus prima uit. In het hotel zijn mensen aanwezig die vanwege de branden zijn geëvacueerd. Wij besluiten om te gaan shoppen…….. ook niet verkeerd smiley-spring

 

totalen van de dag
2013 dag 13 aantal gereden km vandaag 464 km
aantal foto’s 54
graden 24c
hotel Microtel Inn & Suites by Wyndham  

Dag 12 Rock Springs – Glenwood Springs

Gisteren tot 3 keer toe geprobeerd om een verslag op de site te krijgen, maar helaas is het niet gelukt. Telkens had ik de tekst net klaar en was de verbinding met het internet weer verbroken. Hierbij een nieuwe poging.

Wat gaat de tijd toch snel. We rijden bijna weer richting Denver en dat betekent dat onze vakantie bijna ten einde is. Hetzij zo.   Het ontbijt zat bij de kamerprijs inbegrepen dus daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. Het heeft ons goed gesmaakt.

 

Vandaag rijden we van Rock Springs via Rifle Falls State Park naar Glenwood Springs. Als we bijna bij het Rifle Falls SP aankomen zien we dat het er brand of dit ook consequenties heeft voor ons bezoek aan dit park weten wij op dat moment nog niet. Totdat we bij de ingang van het park komen en de ranger ons adviseert om het park niet in te gaan. Ze kunnen nog niet beoordelen of er geëvacueerd moet worden. We nemen geen risico en we gaan het park niet bezoeken.

Dit hebben we gemist:

 rifle falls state park

 

En dat komt door:

brand Rifle Falls SP

Zodoende waren wij deze middag ook vroeg bij het door ons geboekte motel aanwezig. Er was een buiten en binnen zwembad aanwezig maar het was lekker weer dus wij hebben bij het buiten zwembad gelegen. Dit was prima te doen en ook wel even lekker.

We zagen veel antilopen langs de kant van de weg, eerst dachten we dat herten zagen maar op een gegeven moment vonden we toch wel dat ze er anders uitzagen, nl.:

 

Antilopen

 

 

totalen van de dag
2013 dag 12 aantal gereden km vandaag 583 km
aantal foto’s 32
graden 31c
hotel Cedar Lodge Motel  

Dag 11 Jackson hole – Rock Springs

Vanochtend rustig aangedaan, we hebben vandaag alleen een reisdag en verder niets op het programma staan. Bij deze overnachting was er geen ontbijt mogelijk. In het centrum van Jackson hole zijn we op zoek gegaan. We vinden al snel iets want ze serveren Starbucks koffie en dat is bij ons altijd goed.  By the way het ontbijt smaakte ook prima hoor.

 

We rijden van Jackson Hole naar Rock Springs. Als we wegrijden hebben we aan beide kanten de bergen, maar daarna weer open vlaktes met in de verte bergen die later veranderen in heuvels. door de open vlaktes en de harde wind lijkt het net of we in een zandstorm terecht zijn gekomen.

 

auto_rit

 

Bij het hotel aangekomen hebben wij ingecheckt en even lekker bij het zwembad gelegen, alleen jammer dat het overdekt was.  Het waaide ook wel erg hard en met het zand was het denk ik ook niet prettig geweest.

 

Flesje bier

‘S avonds koopt Herbert nog een flesje bier , 1,2 Liter. Ik weet niet eens of deze bij ons te koop is.  Er wordt hem nog wel even gevraagd om zijn ID te laten zien………dat krijg je als je er zo jong uitziet knipoogsmiley.

 

 

totalen van de dag
2013 dag 11 aantal gereden km vandaag 283 km
aantal foto’s 10
graden 24c
hotel Holiday Inn Express Hotel  & Suites Rock Springs  Green River  

Dag 10 Yellowstone – Jackson

Vandaag is het berendag. We staan om 5.30 uur op…..ja, jullie lezen dit goed. We rijden tegen 6.00 uur naar Lamar Valley om beren te spotten. Maar we zien van alles maar GEEN BEREN!!!!!!!!!  We blijven twee uur op deze weg en zijweggetjes rondrijden maar het is ons niet gegund vandaag.

We rijden door tot aan West Thumb en lopen daar nog langs een aantal geisers. Dan op naar Grand Teton.

We komen het park binnen en nemen de Teton Park Road. Op deze weg staan heel veel mensen bij elkaar en ze kijken naar een GRIZZLY BEAR……….dus zo zie je maar ga je er om 5.30 uur uit en kom je geen beer tegen en dan spontaan om 11.30 uur zie je toch nog een beer. 

Beer   

We rijden dan via de Moose Wilson Road naar Jackson. In Jackson krijgen we toch een hagelbui, deze gaat ook weer snel voorbij en het weer klaart daarna ook op. ‘s avonds is  de lucht weer helder.

totalen van de dag
2013 dag 10 aantal gereden km vandaag 307 km
aantal foto’s 125
graden 25c
hotel Motel 6 Jackson  

 

 

Dag 9 Yellowstone

Sorry, helaas was er geen internet beschikbaar in het Yellowstone NP , dus vandaar geen update, maar niet getreurd hier komt het verslag alsnog.

 

Vandaag rijden wij richting mammoth hotspring alwaar wij vanavond zullen overnachten. maar wij beginnen bij het begin. Wij rijden naar de South Drive  waar Uncle Tom’s Trail begint. De trail bestaat uit enkele geasfalteerde hellingen en daarna 328 traptreden van staal. De trail eindigt bij een klein platform, vanwaar je een prachtig mooi zicht hebt op de lower falls en op de Yellowstone River. In de mist boven het water zag je een regenboog. De weg terug was een behoorlijke klim……………..pfffffffffffffff,  gelukkig loop je in de schaduw. 

Uncle Tom's trail

 

Lower Falls

Daarna zijn we doorgereden naar Artist Point vanwaar je een prachtig uitzicht op de canyon hebt

Lower falls yellowstone 2

Het was erg mooi en zeer inspannend maar zeker de moeite waard. Hierna zijn we doorgereden naar Mammoth Hot Springs Hotel. Dit is een erg oud hotel gebouwd in 1936.  We hebben ons ingecheckt en zijn daarna nog naar Gardiner gereden voor Roosevelt Arch. Bij terugkomst hebben we nog even rondgelopen maar wel na de regen en onweersbuien, het weer klaarde snel op.

 

totalen van de dag
yellowstone_kaart03_gif aantal gereden km vandaag 166 km
aantal foto’s 170
graden 25c
hotel Mammoth hotsprings  

Dag 8 Yellowstone

Na de gebruikelijke ochtendrituelen gingen wij naar buiten en het was erg bewolkt. We zeiden tegen elkaar wat hebben we gisteren toch veel geluk met het weer gehad, een super dag.

Voor vandaag staat Yellowstone National Park op het programma, tja….. wat moet je daar over zeggen. het is zo’n inmens groot park en zo verschillend. het bestaat uit: open vlaktes, bosrijke gebieden, geisers, heetwaterbronnen, modderpotten, wildlife (helaas nog geen beren gezien, snik) watervallen en een groot meer. Er loopt een rondweg door het park, de totale afstand van deze weg is 142 mijl = 230 km. 

De route bestaat uit een 8 en wij hebben vandaag de onderste ring gereden. We rijden vanuit West Yellowstonse naar het park. Wij stoppen bij Fountain Paint Pot, hier zie je enkele geisers daarna nemen wij de Firehole lake drive. We willen weer de weg oprijden maar er staat een gigantische file. We rijden maar weer terug en gaan de route andersom rijden, met de klok mee.  We rijden langs de Gibbon Falls, Artist Paintpot en bij Virginia Cascade gaan we bij een picknicktafel onze lunch opeten. We rijden door naar de Grand Canyon of Yellowstone, hier zijn we 10 jaar geleden ook geweest, maar volgens ons niet bij dit uitkijkpunt. Maar het uitzicht is schitterend. We gaan bij Yellowstone lake ons fruit opeten. We rijden door naar Old Faitfull Geyser, hier moeten we een half uur wachten voordat de geiser actief is en dat doen we dan ook. Eigenlijk willen we de Fairy Falls Trail nog lopen want dan heb je een mooi uitzicht op de Grand Prismatic Spring, maar helaas de tijd……. het is al bijna 5 uur en over de trail loop je zo een uur en dat wordt ons te laat. We gaan bij Midway Geyser Basin kijken want daar zie je de Grand Prismatic Spring van dicht bij maar helaas het uitzicht is niet te vergelijken dan bij de trail. Voor vandaag is het mooi geweest we rijden weer naar West Yellowstone waar we vanavond nog slapen.

 

Bizon

Deze bizon rende onze auto voorbij, een heel grappig gezicht.

 

YS falls

 

YS falls 1

 

totalen van de dag
Gezocht Beren 1 aantal gereden km vandaag 241 km
aantal foto’s 202
graden 30c
hotel Yellowstone Lodge  

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox