Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2012 Amerika Pagina 1 van 2

Dag 16,17 Een reisdag New York – Dusseldorf

 

We zijn weer thuis…………………..

Vrijdagochtend hebben wij het rustig aangedaan, lekker ontbijten en daarna zijn we naar het dakterras van het hotel gegaan. Hier hebben we nog fijn van de zon kunnen genieten en natuurlijk ook van het mooie uitzicht. De koffers worden opnieuw ingedeeld en qua gewicht mag dat geen probleem zijn want we mogen 23 kilo pp meenemen. Om half 12 checken wij uit en lopen naar het metrostation. We nemen de metro naar het busstation en pakken daar de bus die ons naar het vliegveld Newark brengt. Dit is de eerste keer dat wij het op deze manier hebben gedaan en het is ons prima bevallen.

 

Het vliegtuig is iets later vertrokken nl. om 17.00 uur maar de vliegtijd zou 7.05 uur bedragen dus zouden we op de geplande aankomsttijd  6.05 uur in Dusseldorf landen. De vlucht is prima en snel verlopen, weinig turbulentie.

 

Nadat we de koffers van de band hebben gehaald en bij de auto zijn aangekomen is het inmiddels 7.00 uur geworden. Tegen 8.25 uur zijn we thuis en gaan nog even 2 uur naar bed.

  

Graag tot een volgende keer…………………..wie weet!

 

foto van ons

 

 

       Liefs      Herbert & Karin

Dag 15 New York

 

Wat gaan we doen vandaag?

We zijn eerst naar het dakterras van het hotel geweest om foto’s te maken. Daarna de metro ingestapt tot aan Columbus circle om fietsen te huren. Je wordt gelijk aangesproken of je een fiets wilt huren. Niet gelijk ja zeggen, want dan gaat er toch nog iets van de prijs af. Ze vroegen $ 20 per fiets voor 2 uur, wij hebben dit gekregen voor $ 20 per fiets voor 3 uur.. We blijven tenslotte toch Nederlanders………..smiley-wink

 

We zijn door het Central Park gefietst. We zijn meerdere keren in het Central Park geweest, en we hebben altijd bewust voor het weekend gekozen, maar dat hoeft echt niet. Het is nu donderdag en er zijn voldoende activiteiten in het Central Park. Moeders met wandelwagen aan het joggen, veel fietsers, hardlopers, schooljeugd met sport activiteiten, tennis lessen etc. Je mag niet overal fietsen, in het park, maar dat staat duidelijk aangegeven en anders is er nog altijd een parkranger die je erop aanspreekt. 

 

Na het fietsen hebben wij de benenwagen maar weer genomen en ongeveer 6 km over broadway gelopen. Je komt ook nog langs Times Square en daar laten ze op een groot scherm beelden zien van het pleintje. Wil je weten of wij erbij staan? Ook lieten vele vrouwen zich fotograferen met de Naked Cowboy……………ja de gespierde man was er weer.

 

    zoekplaatje

 

Het weer voor vandaag was prima ik schat ongeveer 23 graden. 

Lieve mensen, aan onze vakantie is al bijna weer een einde aangekomen, wij willen jullie allemaal bedanken voor het meelezen maar vooral voor de leuke berichten die jullie in ons gastenboek, via sms of whatsapp hebben geschreven.  Wij kijken terug op een prima vakantie. Toch trekt ons het westen van Amerika meer dan het oosten, maar je moet het wel eerst zien voordat je een oordeel kunt geven en daarbij komt natuurlijk ook nog dat smaken verschillen…………..gelukkig maar. In het westen is de natuur mooier althans dat vinden wij. Het oosten is leuk voor de steden tripjes. Dit gebied is heuvelachtig en in dit seizoen erg groen weinig rotsen. De absolute topper van deze vakantie (m.u.v. New York) is Watkins Glen en een goede tweede is.

Dag 14 New York

Vanochtend zijn we begonnen met een wandeling door Brooklyn Heights met behulp van het boekje 100% New York. In dit boekje staan diverse wandelroutes. Bij deze route heb je een mooi uitzicht over de skyline van Manhattan. Daarna hebben we nog een gedeelte van de route Soho, Greenwich Village en East Village gelopen. Deze route gaat langs de Magnolia Bakery, bekend van de tv serie Sex in the City. We hebben de High line gelopen, dit was vroeger een spoorlijn en daar hebben ze een wandel promonade van gemaakt. Omdat we langs Chelsey Market komen, zijn we even van de route afgeweken om een uitstapje naar Chelsey Market te kunnen maken en daarna de route op de High line weer opgepakt. 

Om 17.00 uur hebben we tickets voor de 9/11 memorial, deze ticket kun je via internet aanvragen. We zijn er iets eerder en kunnen al doorlopen. Ze kijken ook alleen naar de tickets, overigens moet je ze wel meerdere malen laten zien. Ach ja ……dan hou je de mensen ook van de straat en zo kan iedereen toch een baan krijgen. Natuurlijk wordt je ook nog eens gecontroleerd.  

‘s avonds nog over de fifth avenue gelopen en natuurlijk nog even de applestore bezocht. En je blijft je telkens verbazen hoe druk het hier is.

Het is bijna de hele dag droog geweest op een paar sputters na, maar dat mag geen naam hebben. Het was wel een bewolkte dag, maar de temperatuur was goed.   

 

 

 

Dag 13 New York

Tja…………….wat moet ik over vandaag schrijven. Het heeft bijna de hele dag geregend, en wat doe je dan. Na de gebruikelijke ochtend rituelen zijn wij met de metro naar B&H winkel gegaan. Dit is een hele grote winkel op het gebied van fototoestellen, computers etc. Als je hier een artikel koopt dan gaat het op een band door de hele winkel heen, jij krijgt een bon mee om het artikel af te rekenen en bij de uitgang mag je zowaar het artikel in ontvangst nemen. We zijn bij Macy’s en Century 21 geweest. Daarna hebben we wat gegeten bij Pier 17 en vandaar naar Times Square. Even bij Toys R’Us naar binnen geweest, waar zie je in een speelgoedwinkel nu een reuzenrad, dinosaurus, spiderman en een barbiehouse. Bij het verlaten van deze winkel werden wij (ik voornamelijk) getrakteerd op een gespierde man “The naked Cowboy, zeg nou zelf …………….

the naked cowboy

Dag 12 Albany – New York

 

       route dag 12 1

Vandaag is het alweer de laatste route van deze vakantie, de route gaat van Albany naar New York, ongeveer 3 uur rijden.

De route voor vandaag is niet zo spectaculair, beetje heuvelachtig. We hebben ook de interstate genomen om snel in New York te zijn. We gaan eerst naar het Z-hotel om in te checken en rijden dan door naar Alamo om de auto in te leveren. Jammer dat wij de auto moeten inleveren, we hadden deze graag meegenomen naar Nederland, maar helaas hij past niet in de koffer………… Nadat wij de auto hebben ingeleverd gaan we nog even naar Jersey Gardens dit is een shopping mall dichtbij het vliegveld.

Z hotel 2

Dag 11 Ithaca – Albany

Dag 11A

De route voor vandaag is van Ithaca naar Albany. Maar we beginnen vandaag met Taughannock Falls State Park,. Het park met de hoogste waterval aan de oostkant van de Rocky Mountains, ongeveer 65 meter hoog. Er is een uitkijkpunt en een wandelpad door het ravijn van 1½ mijl. Het pad naar de waterval is goed te lopen.

taughannock-falls-map    Taughannock falls

De route voor vandaag was heuvelachtig en heeft wel iets weg van het Sauerland. Onderweg zagen we de plaatsnamen Amsterdam en Rotterdam op de borden staan.  Ook het weer heeft zijn best gedaan, het was rond de 26 graden, prima toch. We hopen dat het weer de komende dagen zo blijft. Kortom we zijn bijna in New York. 

Albany Ramada Plaza hotel

 Albany Ramada Plaza Hotel

Dag 10 Niagara Falls – Ithaca

 

Dag 10

Na de gebruikelijke ochtendrituelen en het nuttigen van het ontbijt bij Denny’s gaan we op pad. Vandaag gaan we een dag de natuur in. De route voor vandaag is van Niagara Falls naar Ithaca, totaal 319 km. De 1e stop voor vandaag is bij Letchworth State Park dit is 138 km rijden. Als we bij het park zijn aangekomen is het helaas gaan regenen, we rijden een beetje rond en gaan snel weer verder. Als we het park uitrijden is het weer droog geworden, naar we rijden door. Na 132 km rijden komen we bij Watkins Glen State Park aan.

 Letchworth SP  Watkins Glen SP

Watkins glen State park mapWatkins Glen State Park is een enorme kloof die in 10.000 jaar ontstaan is doordat er een rivier doorheen loopt. Inmiddels is de kloof zo’n 30 meter diep en ongeveer 2½ mile lang. Bij de Main Entrance begint de 1,5 mijl lange Gorge trail met meer dan 800 traptreden en laat daar nu ook de shuttlebus staan. Voor $3 pp brengt deze ons naar boven, en zo lopen we de trail met alle trappen naar beneden. Het is het geld meer dan waard, we lopen zo heel rustig omlaag, terwijl de meeste mensen helemaal bezweet en uitgeput naar boven komen. Gelijk vanaf het begin is het echt ongelooflijk mooi. Het ziet er allemaal heel mooi uit met watervalletjes, bruggetjes en mooie groene begroeiing. Dit is het beroemdste park in de Finger Lake regio. Binnen twee mijlen daalt de Glen 140 meter over klippen met een maximale hoogte van 30 meter en het water passeert daarbij 19 watervallen. De windingen in de kloof en de weg daarlangs zijn uiterst spectaculair. Ook sta je regelmatig in, onder en achter watervallen.  Dit is inderdaad een mooi park, wat een natuur. We genieten van dit prachtige park met mooie watervallen, de camera maakt overuren smiley-laughing.

 

Hotel Best Western University Inn Ithaca

Best Western University Inn Ithaca

Dag 9 Toronto – Niagara Falls

 Dag 9

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt hebben wij nog even met Riny bijgekletst en zijn we tegen 11.00 uur vertrokken. De route voor vandaag duurt niet zo heel erg lang (1,5 uur rijden) en we willen eigenlijk de Niagara Falls by night zien, omdat we dat nog niet eerder hebben meegemaakt. We rijden meteen door naar het hotel en checken in, er is geen kamer meer vrij met 2 queensize bedden. We krijgen een de luxe kamer met 1 kingsize bed en een spabad.

We lopen wat rond op weg naar de niagara falls en dan blijkt dat er toch meer is dan alleen de watervallen, Dit is nu de 3e keer dat wij hier komen maar nog nooit hebben we hier een nacht geslapen, alleen maar een vluggertje tijdens de rondreizen. Maar er is meer…….. amusement o.a. reuzenrad, midget golf, horror huizen, etc.  ‘s Avonds is er ook nog vuurwerk. 

tn_Niagara Falls

Het weer is gelukkig weer goed en vandaag is het ongeveer 25 graden geweest. 

Hotel Niagara Falls Courtyard Hotel by Marriott

Niagara falls Courtyard Hotel by Marriott

Dag 8 Trenton – Toronto

 

 

Dag 8Vandaag gaan we van Trenton naar Toronto het is ongeveer 2 uur rijden. We passeren de grens van USA naar Canada en bij Kingston heb je een mooi uitzicht de 1000 Islands.We rijden door tot het centrum en kijken of we ergens de auto kunnen parkeren om vervolgens naar de CN-tower en Eaton centre te gaan. 

 

route Toronto

A= CN-Tower  B= Hockey Hall of Fame  C= Toronto City Hall en D= Eaton Centre

 

CN Tower 1

 

Na dit alles weer gezien te hebben, weinig veranderingen, gaan we naar Riny en Jack. Zij zijn gelukkig thuis en passen op hun kleindochter. Tegen etenstijd komen de neven met de vrouwen en kinderen zodat we met z’n allen op de veranda kunnen genieten van pizza, chicken wings, fruit en dessert wat overigens allemaal lekker smaakte.  Leuk en gezellig om iedereen eens weer te zien. Twee neven hebben plannen om ook weer eens Nederland te bezoeken, ze zijn van harte welkom.

Dag 7 Lake Placid – Trenton

 

 

VDag 7andaag rijden wij van Lake Placid naar Trenton. Bij Lake Placid nemen wij de Sr-3 tot de afslag van de SR-812 die volgen wij tot in Gouverneur dan gaan we verder op de sr-11 deze blijven we volgen tot in Philadelphia dan nemen wij de sr-26 N Main street deze volgen we tot bij de afslag Sr-37 deze weg gaat over in de Sr-411. De Sr-26 gaat hier rechtsaf. De Sr-411 blijven we volgen tot aan de I-81 deze volgen wij en op een gegeven moment wordt de I-81 de Sr-137 deze weg blijven we volgen tot aan de kruising met de Mac Donald Cartier FWY Hier gaan we over op de Sr-401. Dit is een hele lange weg en wij volgen die tot over het water bij Trent om daar op de Sr-33 over te gaan  tot aan trenton.

Vandaag geen geplande bezienswaardigheden, we rijden over de 1000 Islands bridge. Heel mooi uitzicht vanaf deze brug, helaas geen plek om even een (foto) stop te maken. 

Het weer is in ieder geval veel beter dan de afgelopen dagen, de temperatuurmeter heeft de  21 graden gehaald.

Hotel Comfort Inn Trenton

Comfort Inn Trenton

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén