Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2005 Amerika

Verslag 2005

Dag 1

Vertrek om 6.48 met de trein richting Schiphol, het vliegtuig zal vertrekken rond 11.35 uur (vliegtuigtype is Boeing 767-300 van Delta Airline en wij zitten op rij 36 stoel F en G), met een tussenlanding op Cincinnati aankomst 14.50 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 20.50 uur (vliegduur 9.30 uur). Vertrek naar Los Angeles 16.45 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 1.45 uur (hier zitten wij op rij 35 stoel F en G)  en aankomst in Los Angeles zal zijn om 18.30 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 3.30 uur (vliegduur 4.45 uur). De vlucht is 6028 mijl of te wel 9645 km de vluchtduur in totaal 14.15 uur. Voor ons is het de eerste keer dat we met Delta Airlines vliegen. Auto ophalen en dan richting het hotel: Hilton & Towels.

Dag 2 Los Angeles

IF

Dag 3
Vandaag begint de eerste rit.  Via de Us-101 south (Holleywood Freeway), San Bernadino Freeway East, I-405 north, dan SR-14, SR-138 South-East, CR-N6 richting Devils Punchbowl Park, SR-18 wordt de  I-15 south,  NV 604 to Las Vegas NV north/east. Aan de Interstate 15 bij Primm, ligt de grootste rollercoaster ter wereld, 45 minuten ten zuiden van Las Vegas ligt de nieuwe Fashion Outlet Las Vegas, met 100 winkels – The Gap,  Neiman Marcus, Escada, Burberry’s – discountprijzen direct uit de fabriek of de winkel. Tegen betaling rijdt regelmatig een shuttle van het New York-New York Hotel naar deze Mall. 
Het hotel is: Circus Circus, Circus Circus heeft ook een grote parkeergarage, de ingang is aan de achterkant van het hotel.
 

Dag 4
Via NV 604 north east bij Lake Mead Boulevard west, I-15 north, state 169 north east, Loca Road to Valley of fire state park north, Local road south, State 169 south west, I-15 north, State 18 to st. George via state 34 east, I-15 north, State 17 south, State 9 east to Zion N.P.  Een ander landschap is te zien in the Valley of Fire State Park, nog geen een uur van Las Vegas via de I-15 east, tot aan S169 (exit 75) Toegang $ 5.- per auto. Een landschap met rode en witte zandstenen rotsformaties,  indiaanse petroglyphen en een paar picknickplaatsen. Vanaf het Visitor Center gaat er een Scenic Byway langs o.a. de Mouse Trap en de Rainbow Vista, waar je uitkijkt over een landschap dat 150 miljoen jaren geleden is ontstaan. De weg eindigt bij de White Domes, het woord zegt het al, witte rotsen. De hoogtepunten van dit park zijn: uitkijkpunt Rainbow Vista, wandeling van een half uur over petroglyph Canyon trail (800 m). 

 

Dag 5

Bij de ingang van het Zion NP een Golden Eagle pass kopen. National Parks Pass: $50. Als je tijdens een reis meerdere parken wilt bezoeken, is het voordeliger om een nationale pass te kopen. Zo’n pass kost $50,– en is gedurende 1 jaar geldig, voor één auto met inzittenden. Een golden eagle pass kost $ 65,– en is ook geldig in parken die worden beheerd door U.S. fish and Wildlife Service, de u.s. forest service of het bureau of land management.
        
Dag 6

Via de SR-9 north east richting de US 89 north east, dan SR-12 east, de SR-63 south eindigt bij Bryce Canyon. Ook al zijn we hier eerder geweest het blijft mooi.

Dag 7
Bij Escalante heb je Grand Staircase NM. Vanuit Torrey kun je eerst naar Goosenecks, vanwaar je een duizelingwekkend uitzicht hebt op de meanders van sulphur Creek.  Net voor het visitors center kom je links langs indrukwekkende rode rotswanden die op een ruïne lijken. Ze staan bekend onder de naam Castle. Capitol Reef N.P. bezienswaardigheden; 20 km lange Scenic Drive, Goosenecks Overlook, Fruitbomen eind juni begin juli kun je hier gratis kersen plukken. Hickman Bridge,  de weg is vrij gemakkelijk maar hier en daar toch steil. Na 1 mile kom je bij de grootste natuurlijke boogbrug van het park.De fremont rotstekeningen werden tussen 700 en 1250 door de Ancestral Puebloans gemaakt. Ze zijn te zien op een rotswand in de Fremont, Capitol Gorge, Gifford Farmhouse is een boerderij uit 1908 en tegenwoordig een cultureel centrum gewijd aan de mormoonse kolonisatie, Cathedral Valley, Cassidy Arch. 
Capitol Reef National Park
Heftige rotsformaties, hellingen, kloven en canyons zijn de ingrediënten van dit park. Het ligt in het zuiden van de staat Utah en kreeg in 1971 zijn status. De oppervlakte van het park is 979 vierkante kilometer. De naam heeft het park te danken aan een ontzettend grote rotsformatie die vanwege zijn vorm Capitol Dome heet. De vorm hiervan doet denken aan de koepel van het Capitol in Washington DC. Een massieve heuvelrug die als natuurlijke barrière fungeert zorgde voor de naam reef. Een bijzonder fenomeen is bijvoorbeeld Waterpocket Fold, een 160 km lange plooi in de aardkorst. In deze plooi zijn de afgelopen miljoenen jaren enorme kuilen ontstaan die vele duizenden liters water verzamelen bij regen. Cathedral Valley is een dal waarin geërodeerde restanten van Entrada Sandstone als haaientanden omhoogsteken tot een hoogte van 150 meter boven de woestijnbodem. Het park is makkelijk te bereiken door de Highway die midden door het park loopt. Verder zijn er goede voetpaden en onverharde wegen die het park doorkruisen. De onverharde weg is echter geen aanrader als je niet in het bezit bent van een vierwiel aangedreven auto. Capitol Reef maakt deel uit van het Colorado Plateau. Waterpocket Fold is de voornaamste reden waarom het gebied zijn beschermende status heeft gekregen. In de zomer is een gemiddelde dagtemperatuur van 38 graden een normale zaak. Het voorjaar en de herfst brengen zachte temperaturen met zich mee terwijl het in de winter in dit gebied ongeveer 10 graden is.

Dag 8
Via state 24 east tot Hanksville, dan SR-24 north, ga linksaf de Temple Mountain road, ga linksaf de Goblin Valley road de weg wordt SR-303, ga rechtsaf local road (south-west) richting Goblin Vallye SP aanhouden.De “Goblins” of kabouters van Goblin Valley State Park zijn in werkelijkheid een groep paddestoel vormige, fraai geërodeerde rotsen. Twee verharde en verschillende onverharde routes leiden naar de bodem van de vallei.

 

Dag 9
Arches NP. De belangrijkste kenmerken van dit National Park zijn stenen bogen (arches), spitse voetstukken en meer verschillende sculpturen. De kleur van deze formaties verandert naar gelang de zon aan de hemel staat. De naam heeft het park te danken aan de het feit dat het de meeste natuurlijke rotsbogen ter wereld op zijn grondgebied heeft, het zijn er méér dan 2000! Door de voetpaden te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met dit fenomeen. Door het park loopt ook een verharde weg dus een groot deel van het park is goed te bereiken, echter om de bezienswaardigheden te kunnen zien zul je toch uit de auto moeten. Door Arches N.P. loopt één parkweg met een lengte van 18 mijl, met daaraan twee korte zijwegen. Direct bij de ingang ligt het visitor center. Ongeveer 1 mijl verder kom je bij het eerste uitkijkpunt, vanwaar je een erg mooi uitzicht hebt op het stadje Moab en op Moab Canyon. Nog eens 1 mijl verder ligt de parkeerplaats waar de eerste trail begint: Park avenue trail.

Dag 10
Het Island in the Sky District is erg mooi. Wat zeker niet mag ontbreken is een wandeling naar Mesa Arch; een zeer fotogenieke omlijsting van de daarachter gelegen kloven van Canyonlands en van de La Sal Mountains  op de achtergrond. 

IFIFIF

 

Dag 11

 

Dag 12
Durango is een prachtige plaats met door bomen omzoomde straten en een fraaie victoriaanse architectuur. Durango is het vertrekpunt van de Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad, Een stoomtrein uit 1920 vervoert meer dan 200.000 bezoekers per jaar door een schitterend berglandschap naar Silverton de tocht duurt 3½ uur en kent verschillende stopplaatsen. Via internet een reservering gemaakt.

 

Dag 13

Vandaag naar het vier landen punt gereden, het stelt niet veel voor. maar leuk om gezien te hebben. Veel kraampjes met indiaanse artikelen o.a. sieraden etc. 

 

Dag 14
Monument Valley ($5 per persoon, ‘s ochtends of eind van de middag gaan)Marlboro reclames Photospot: “The Window”, ook wel bekend als “Teardrop Arch”. De Main Road gaat open om een uur of 8, 9 en gaat ruim voor zonsondergang weer dicht. Via de weg vanaf Kayenta (163) die naar de maingate gaat kun je, als je eventueel eerder wakker bent alvast langs het park rijden (22 mijl ten noorden van Kayenta). Monument Valley ligt op de grens van de staten Arizona en Utah en kan worden bereikt via highway 163. Het wereldberoemde beeld van de lange lege rechte weg met het silhouet van de honderden meters hoge rotsen aan de horizon, is te zien als je vanuit Utah het park toe rijdt. De afslag naar Monument Valley ligt ongeveer 17 mijl ten zuiden van het kleine dorpje Mexican Hat. De afstand van de afslag tot aan de ingang van het park bedraagt 4 mijl.

 

Dag 15
Vanaf Page heb je een mooie gelegenheid om naar de North Rim van de Grand Canyon te rijden. De North Rim (2400m) is hoger, kouder en groener dan de South Rim. De North Rim trekt slecht tien procent van het aantal bezoekers dat de South Rim trekt. Hij is moeilijker toegankelijk, rustiger en ongerepter. De North Rim is te bereiken via US-A89 dan State 67. Leuk om de Grand Canyon eens vanaf de andere kant te bekijken.

 

Dag 16

Ten oosten van Page, nabij Lake Powell, bevindt zich aan Hwy 98 in het Navajo Reservaat Antelope Canyon. Deze bestaat uit 2 delen, nl. Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. Dit is een smalle kloof die op sommige plaatsen nauwelijks 1 meter breed is. De wanden hebben  fantastische vormen aangenomen. Deze canyon is zo nauw dat je hem moet zien op het middaguur, wanneer de zon er loodrecht boven staat. De zonnestralen zetten de wanden in vuur en vlam. Weer is het opvallend hoe weinig mensen je hier tegenkomt. Maar goed ook. Dan kan je in alle stilte genieten van dit ongelooflijke schouwspel. Bij Page moet je dan ook even Horseshoe Bend bezoeken. Is één van de mooiste bochten in de colorado en je staat helemaal op het puntje met een afgrond naar de Colorado vóór je. Is maar 15 minuten lopen vanaf de doorgaande weg tussen Page en de Grand Canyon. 
Het is hier het mooist tussen 12:00 en 13:00. Je moet er dus eigenlijk voor zorgen dat te rond 10:30 bij de ingang bent, of beter nog: boek vantevoren via internet (http://www.antelopecanyon.com/), zodat je van 11:30-13:00 in de canyon bent. We hebben gereserveerd voor de tour van 11.30 uur, een half uur van te voren de tickets ophalen.
     
Dag 17
De Grand Canyon het blijft schitterend.IF
Dag 18
De rit voor vandaag is van Grand Canyon naar Las Vegas, dit zal ongeveer 6 uur rijden zijn. We gaan naar het Luxor hotel.

 

Dag 19 – 20 en 21 Las Vegas  

Wij hebben via internet bij Look tours een airplane tour geboekt. De naam van de tour is Grand Canyon & Hoover Dam Aerial Flightseeing Tour (Airplane).We worden bij ons hotel opgehaald voor deze tour, om 3.05PM, de tour is gepland op 9 augustus om 4.30 p.m. Wij hebben bewust de tour zo laat op de middag gepland, dat als we terug komen vliegen het in LAS VEGAS al een beetje schemerig is

Toen we de auto in ontvangst namen stond er 2528 km op de teller. Bij het inleveren van de auto stond de teller op 7490 km, in totaal hebben wij 4962 km gereden met deze super auto. De auto inleveren en dan naar het vliegveld waar het vliegtuig om 11.32 uur vertrekt richting Cincinnati (Boeing 757 rij 42 stoel E en F) voor een tussenlanding om 18.19 uur, vluchtduur is 3.47 uur, waar we weer om 19.20 uur zullen vertrekken (met een boeing 767 dan zitten we op rij 37 stoel F en G) richting Amsterdam de vluchtduur zal dan zijn 8.10 uur. De vlucht is 5808 mijl en dat is 9293 km, de totale vluchtduur is ongeveer 12.00 uur.
Dag 22
Het vliegtuig zal rond 9.35 uur op schiphol landen.

De route

 

 

route 2005

 

Dag 1 Amsterdam  – Los Angeles
Dag 2 Los Angeles
Dag 3 Los Angeles – Las Vegas (448 km)
Dag 4 Las Vegas – Valley of Fire State Park – St. George – Zion N.P. (321 km)
Dag 5 Zion N.P.
Dag 6 Zion N.P. – Bryce Canyon N.P. (141 km)
Dag 7 Bryce Canyon N.P. – Escalante – Torrey – Capitol Reef N.P.  (249 km)
Dag 8 Capitol Reef N.P.  – Goblin Valley S.P. – Brendel – Moab (288 km)
Dag 9 Moab – Arches N.P. – Dead Horse Point State Park – Moab (54 km)
Dag 10 Moab – Canyonlands N.P – Natural Bridges N.M. – Blanding (380 km)

Dag 11 Blanding – Cortez – Mesa Verde – Durango (261 km)
Dag 12 Durango
Dag 13 Durango – Four Corners Monument – Valley of the Gods – Goosenecks S.P – Mexcian Hat (265 km)
Dag 14 Mexican Hat – Monument Valley – Page (231 km)
Dag 15 Page (North Rim Grand Canyon) (374 km)
Dag 16 Page – Antelope Canyon – Grand Canyon (245 km)  
Dag 17 Grand Canyon
Dag 18 Grand Canyon N.P. – Las Vegas (483 km)
Dag 19 Las Vegas
Dag 20 Las Vegas
Dag 21 Las Vegas – Amsterdam
Dag 22 Amsterdam

 

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox