Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2016 Canada Pagina 1 van 2

Laatste dag Vancouver

Als we wakker worden horen wij dat het regent en besluiten om het rustig aan te doen het ziet er namelijk niet naar uit dat het binnenkort droog wordt. Na het ontbijt gaan we dan toch maar met de auto rijden, maar als we de bergen helemaal niet zien besluiten we toch om maar weer een dagkaart voor het openbaar vervoer te kopen. We parkeren de auto weer bij het hotel en na het kopen van de dagkaart nemen we buslijn 6 richting downtown, inmiddels is het toch droog geworden en we gaan bij Granville street uit de bus en lopen de straat af tot aan waterstreet. Als we bij steamclock aankomen heeft de klok zijn stoom alweer afgeblazen en zijn wij dus te laat, maar dan wachten we gewoon even een kwartier. Dan blijkt dat de klok op het hele uur toch meer stoom afblaast dan elk kwartier, jammer want we wilden een filmpje maken.

We gaan dan nog maar eens keer met de skytrain en komen ook langs de shoppingmall hier gaan we toch nog maar even rondlopen maar we kopen niets. Het blijf toch nog droog terwijl de weersvoorspelling anders was en we nemen de skytrain en daarna de bus terug naar het hotel. Het is heerlijk weer en we wandelen nog even langs de kust (Englisch Bay) daarna nemen we plaats op een van de bankjes en genieten van de mensen om ons heen, de zon en het water …….. HEERLIJK!!

tn_IMG_7236

Toch is het nog een heerlijke dag geworden dat hadden we vanochtend niet durven dromen want daar zag het echt niet naar uit. Morgen alweer de laatste dag, we vliegen pas laat terug en we hebben nog wel even tijd om iets te gaan doen, maar wat dat weten we nu nog niet eerst het weer morgen maar eens afwachten.

Liefs van ons ?.

Vancouver

Vanochtend hebben we bij de plaatselijke supermarkt een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht. Je kunt met de bus, boot en airtrain voor $ 9,75 reizen en dat 24 uur lang, koopje toch! We nemen buslijn 6 die stopt voor het hotel en stappen op Granville street over op bus 50 en die rijdt naar Granville Island. Hier is een haven, overdekte markplaats en gezellige pleintjes waar artiesten hun zangkunsten ten gehore brengen. In de overdekte markthal is het fruit mooi uitgestald. De kersen worden opgestapelde de stokjes allemaal naar binnen zodat het een torentje wordt. Buiten staan overal banken en het is vandaag erg vermakelijk. De mensen willen altijd buiten iets eten terwijl de meeuwen op de loer liggen om het eten van de bezoekers te stelen, en dat lukt ze ook! Een mevrouw achter ons was haar donut zo kwijt aan een meeuw en even later iets verderop pikte een meeuw een broodje, onder grote hilariteit van de overige bezoekers.

We gaan weer met de bus verder en onderweg stappen we over op de skytrain die naar een shopping mall gaat. Daar lopen we even rond en gaan dan weer met de skytrain naar downtown Vancouver. We lopen naar de waterstreet want in deze straat staat de steamclock. Het lijkt gewoon een staande klok maar deze klok (de naam zegt het al) loopt op stoom en om het kwartier laat het een fraai muziekstukje horen en blaast hij tevens  “stoom” uit.

Om de kaart voor het openbaar vervoer ook goed te gebruiken (echte Hollanders) gaan we ook nog met de seaboat (een ferry die heen en weer vaart tussen downtown Vancouver en North Vancouver).  We willen dan meteen de volgende boot terug nemen maar dat gaat niet want deze boot wordt uit de vaart genomen en we moeten 17 minuten wachten op de volgende. Geen probleem we lopen wat rond en vermaken ons wel. We maken een paar foto’s van de skyline van Vancouver. Tussen de gebouwen loopt de Granville street.

Zo nu vinden wij het weer voldoende voor vandaag en gaan met de bus terug naar ons hotel.

Tot morgen!

De cirkel is rond

Vandaag rijden we van Kamloops  naar Vancouver en dan zijn we weer bij het punt waar de rondreis ook begonnen is, dus is de cirkel rond. We rijden over de Coquihalla Highway (highway 5) en deze weg is bekend van de televisie, nl. van het programma the Highway thru Hell dat via National Geographic Channel wordt uitgezonden. De weg gaat eerst omhoog de bergen in om later met een 18 kilometer lange afdaling naar beneden te moeten. In de winter als het glad is glijden hier regelmatig auto’s en vrachtwagens van de weg en die moeten door een speciaal rescue team weer op de weg gezet worden.

We willen nog naar de Othello tunnels maar op de een of andere manier missen we de afslag of het wordt niet aangegeven op de Highway. Wij hebben het in ieder geval niet gezien.

Het laatste stuk naar Vancouver was nog even file rijden maar goed half 3 komen we bij het hotel aan. We kunnen al inchecken. We droppen de koffers op de kamer en gaan dan nog even shoppen. ‘S avonds lopen we nog even langs het water en nemen plaats op een bankje, het is er zo gezellig druk.

 

Van Golden naar Kamloops

Vandaag gaan wij weer lopend naar het ontbijt, het is weer inclusief. Rond 9.00 uur hebben wij alles weer in de auto gepakt en gaan we rijden. We komen vandaag niet zo heel veel bezienswaardigheden tegen. We rijden over de Highway 1 (Trans Canada Highway) door Glacier National Park tot aan Hemlock Grove Boardwalk. We lopen heerlijk door het bos  en het zit vlak naast de snelweg, maar oh wat is het rustig hier. We rijden een klein stukje verder en daar zit de Giant Cedars Boardwalk. Ook hier maken we een wandeling. De wandelroute is heel mooi aangelegd (een pad gemaakt van hout) en goed onderhouden.

Op naar onze volgende stop Crazy Creek Waterfalls, ja …. alweer een waterval! Deze is gelegen aan de Highway 1 (Trans Canada Highway). Om bij de de Suspension Bridge (hangbrug) te komen moeten we wel veel treden omhoog, op de trap zijn ze diverse uitkijkpunten gemaakt, vanwaar je zicht hebt op de waterval. Ook deze route is mooi aangelegd en zeer goed onderhouden.

We rijden verder op de Highway 1 met vele mooie vergezichten op de bergen, dan weer helemaal begroeide bergen en dan weer hele ruige bergen. Kortom een mooie route maar weinig stops om mooie foto’s te maken, meestal stonden er hoge bomen voor.

Het was vandaag een prachtige dag met ongeveer 25C!!!

Liefs.

Marble Canyon

Vandaag vertrekken we naar Golden, het ligt hier niet zover vandaan ongeveer 164 km maar onderweg willen we nog wel wat bekijken. Onze eerste stop is Marble Canyon, dit ligt in Kooteney National Park. Je loopt via een makkelijke pad langs de canyon en met een brug over de canyon. We hebben al vele mooie canyons gezien, maar ook deze is erg mooi met het helderblauwe water en ruige stenen wanden met mooie kleuren.

De volgende stop is Spiral Tunnel Viewpoint, dit ligt in Yoho National Park. Er zijn twee viewpoints de Lower en de Upper Spiral Tunnel view. Een uitzichtpunt van waar je een trein drie keer ziet, waarvan twee keer door een tunnel. De tunnels zijn op verschillende hoogtes en de treinen zijn hier zo lang dat het net lijkt of ze elkaar raken (begin en eind van de trein). We gaan eerst naar de Lower View en hebben daar staan kijken maar er kwam geen trein aan. Dan maar naar de Upper View, ook daar geen activiteit. We zijn toen doorgereden naar Field daar stonden veel treinen klaar om te vertrekken maar ook hier stond alles stil …. totdat er toch een in beweging kwam. Zo snel konden wij niet meer wegkomen en stonden voor een spoorwegovergang te wachten. Als je weet dat de treinen hier minimaal 150 wagons hebben en niet hard rijden dan weet je dat dit heeeeeel lang kan duren. Wij gauw een alternatieve route (over een grindweg) gezocht en weer terug naar Spiral Tunnel View om de trein daar nog te zien. Uiteindelijk is dit toch nog gelukt.

tn_DSC_0842 tn_DSC_0844

De weg naar de Upper Spiral Tunnel View gaat ook naar Takakkaw Falls maar helaas het laatste stuk van deze weg is afgesloten. Op naar onze volgende stop Emerald Lake, maar aan het begin van deze weg stoppen we nog even bij een stroomversnelling, natural bridge. Het water worstelt zich door een nauwe doorgang in de rotsen. Deze is zo smal dat een natuurlijke brug is ontstaan.  Dan gaan we naar Emerald Lake, ook dit meer heeft weer zijn charmes. De omringende weelderige bossen weerspiegelen in het meer.

tn_DSC_0805 tn_DSC_0835

Tot morgen!

 

Hoodoos

Lieve mensen, bedankt voor jullie leuke berichten hetzij via de website of whatsapp. Het is altijd leuk om een bericht te ontvangen.

Vanochtend doen wij het rustig aan, want we blijven in de buurt van Banff en dat is vanaf Canmore ongeveer 15 minuten rijden. Als we naar buiten kijken dan schijnt de zon, heerlijk denken we nog. Tegen 10.00 uur rijden we richting Bow Falls, dit is een stroomversnelling op de Bow river. We wandelen nog even langs de rivier en rijden dan door naar Surprise Corner, vanaf hier heb je een heel mooi zicht op het hotel Fairmond Banff Springs Resort. Hier begint ook de Hoodoos trail. Deze wandeling gaat voornamelijk door het bos en langs de Bow river. Af en toe moet je behoorlijk klimmen. We hoorden al iedere keer stemmen en er waren geen mensen bij ons in de buurt. Waar komt dat geluid nu weg, op een gegeven moment zagen wij de bergbeklimmers en die hoorden wij met elkaar praten. We rijden verder op de Tunnel Mountain drive en komen langs de Hoodoos.

Dan op weg naar Sulphur Mountain, we willen met de Banff Gondola de mountain op, maar hoe dichter wij er bijkomen hoe lager en dichter de bewolking wordt. Als wij er zijn is het inmiddels gaan regenen. De berg op gaan heeft op dit moment geen zin. We besluiten om hier weg te gaan en rijden richting Minnewanka Lake, maar als we daar aankomen regent het nog harder. We zijn de auto niet uit geweest! We rijden naar Banff en inmiddels is het droog en lopen we daar een beetje rond. Het is hier heel toeristisch en druk, maar wel gezellig.

We besluiten om naar het hotel te gaan en vanavond nog even terug te gaan naar banff in ieder geval om te eten bij TonyRomas onze favoriet in Amerika. Onder het rijden besluiten toch nog even langs Canmore Nordic Center te gaan. In 2001 waren wij hier uitgenodigd voor de bruiloft van Glen en Cheryl en was het een prachtige dag, de ceremonie heeft buiten plaatsgevonden!

tn_DSC_0745

Het heeft bijna de hele middag geregend en het is bar koud vandaag!

Liefs.

Banff National Park

Na het ontbijt rijden we vanuit Canmore naar Lake Louis. Het is een ski gebied en in de winter worden hier ook de eerste skiwedstrijden gehouden. We gaan eerst met de gondel de berg op en lopen daar rond en genieten we van het uitzicht. De weg terug gaan we met een stoeltjes lift naar beneden. We drinken een bakkie koffie en rijden dan verder naar Moraine Lake. Voor we daar aankomen zien we al dat er een heleboel auto’s in de berm staan, dan zal het wel heel druk zijn. Wij rijden verder en gelukkig vinden we nog een vrije parkeerplaats. We lopen eerst bij het water rond en gaan dan via een wandelpad met trappen de berg op naar het uitzichtpunt ….. en we krijgen een schitterend uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen. Echt zo’n Wow moment. De volgende bestemming is Lake Louise, hier is het nog drukker dan bij Moraine Lake. We maken hier een paar foto’s en lopen een beetje rond het meer.

Inmiddels loopt het al weer tegen half 4 als we bij Johnston Canyon aankomen, waarschijnlijk is het hier vandaag ook heel druk geweest want er staan nog auto’s langs de weg geparkeerd. Op de parkeerplaats vinden wij al snel een plaatsje om de auto te parkeren. Het eerste stuk van de wandeling gaat over een verharde weg. Je wandelt langs het water, dan weer door het bos kortom het is een leuke wandeling. De route naar de Lower Falls is 1,1 km en naar de Upper Falls is 2,6 km. Er zitten wel wat klim momenten in de route. Tegen half 6 zijn we weer terug bij de auto, maar het is een hele mooie wandeling met mooie uitzichten.

We rijden via de Bow Valley Parkway terug tot aan Banff, hier gaan we eten bij The Keg (steakhouse) en rijden dan door naar Canmore. Al met al een mooie dag om op terug te kijken!

Tot morgen!

 

Icefields Parkway

Na alle ochtendrituelen inclusief ontbijt en het inpakken van de koffers, en nadat we alles weer in de auto hebben gedropt, rijden wij om 9.00 weg uit Jasper. We rijden de hele dag over de Highway 93 (ook wel Icefield Parkway genoemd) want deze weg loopt van Jasper tot aan Banff. Wij rijden dan nog een klein stukje door naar Canmore alwaar wij de komende 3 nachten zullen verblijven in Canmore Rocky Mountain Inn (en volgens mij zijn wij hier in 2001 ook geweest maar dat moeten we thuis nog even checken), maar laten wij bij het begin beginnen!

Het eerste stuk van deze route hebben wij gisteren ook al afgelegd, tot aan Sunwapta Falls is het dus nog bekend.  We komen langs de Tangle Creek een waterval langs de kant van de weg, even een foto moment. We rijden weer verder tot aan de Columbia Icefields omdat wij dit in 2001 al eens gedaan hebben gaan wij nu niet met de bus naar de gletsjer. Je kunt naar een parkeerplaats rijden en dan te voet verder lopen. We lopen een stukje maar gaan niet helemaal tot aan de gletsjer, het is behoorlijk klimmen.

We rijden weer verder en het ene moment zie je de bergen en het andere moment zitten de bergen in de wolken en af en toe rijden we in een lichte sneeuwbui. Plotseling zien we mensen langs de kant van de weg staan en meestal houdt dit in dat er wildlife te zien is ? …. en ook hier klopt het, beer nr. 4 van deze reis. En het moet niet gekker worden maar een eindje verderop hetzelfde en meldt beer nr. 5 zich. De beren trekken zich er niets van aan dat er zoveel mensen naar ze staan te kijken, ik blijf  het toch erg mooi vinden! De laatste beer is lastig te fotograferen want hij zit in het hoge gras, helaas.

tn_DSC_0475 tn_DSC_0480

De Mistaya Canyon kondigt zich aan. We maken een korte wandeling en alleen maar dalen en dat betekent dat wat naar beneden gaat ook weer omhoog moet! Maar dat is voor later, eerst de canyon bekijken en die is zeker de moeite waard. Je ziet een rivier door de canyon heen stromen en de diepte tussen de canyon, schitterend! Tja, en dan moet je toch weer omhoog ?…… het is ons gelukt hoor. We rijden door naar onze volgende stop Peyto Lake. Vanaf de parkeerplaats moet je een klein stukje lopen, alleen is het erg steil. Bow Summit waar de trail begint ligt op 2085 meter en het uitzichtpunt ligt op 2115 meter. Maar dan heb je wel een perfect zicht over Peyto Lake. De terugweg gaat een stuk sneller en kost minder moeite.

tn_DSC_0490 tn_DSC_0505

We vinden het welletjes voor vandaag en rijden door naar onze overnachting voor de komende 3 nachten, althans dat was de bedoeling maar we komen langs Herbert Lake en daar moeten wij natuurlijk even een foto stop maken, net zoals in 2001 alleen wil Herbert nu zelf niet meer op de foto ??. We waren het bord alweer voorbij gereden maar gelukkig stond aan de andere kant van de weg ook een bord.

tn_DSC_0532 tn_DSC_0539

Het was vandaag een wisselvallige dag met laaghangende bewolking, af en toe zon, en hele kleine sneeuwvlokjes. Aan het einde van de dag in Canmore was het toch aangenaam met de zon erbij kon je nog wel even buiten zitten. Wij hebben weer genoten van deze dag.

Liefs van ons ?.

 

Jasper National Park

Vanochtend gaan wij weer lopend naar het ontbijt, het is inclusief en daar maken wij maar gebruik van. Het is prima verzorgd met Belgische wafels, gekookt ei, fruit, yoghurt, cruesli, en de koffie en jus ontbreken ook niet.

Wat gaan we doen vandaag, wel of niet met de skytram er is nog steeds laaghangende bewolking. We besluiten om dan maar niet met de skytram de bergen in te gaan de kans dat je iets van de bergen ziet is erg klein. We gaan naar mount Edith Cavell, waar de gelijknamige gletsjer in een meertje uitkomt. Om er te komen rijd je vanaf Jasper de Icefields Parkway op en neem je de afslag naar de 93A. Wij nemen de afslag naar mount Edith Cavell en we volgen de slingerende weg naar boven tot aan de parkeerplaats. We lopen the path of the glacier trail (1,6 km) naar het punt met zicht op de Cavell Glacier en Cavell pond, een klein gletsjermeertje. Het is hier overigens maar 4c en af en toe dwarrelen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden. Het is een mooie wandeling.

We vervolgen onze weg richting de Athabasca Falls. De waterval is niet zozeer bekend om de hoogte maar om de kracht waarmee het water naar beneden stort. Omdat de waterval vlak langs de weg met de bijbehorende parkeerplaats ligt is het er meestal erg druk.

 

We gaan weer naar de 93A en rijden door tot aan Sunwapta Falls Canyon, ook deze ligt vlak bij de parkeerplaats

tn_DSC_0363 tn_DSC_0362

We gaan weer verder naar the valley of Five lakes. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door het bos en aan het einde van het bos moeten we afdalen naar een kleine valley. Maar aan de andere kant van de valley gaat het wandelpad redelijk steil omhoog en weer door het bos. Het is een leuke wandeling.

tn_DSC_0383 tn_DSC_0391

We hebben nog tijd over en gaan nog naar de Maligne Canyon. Wat een diepte heeft deze canyon, echt prachtig om te zien. we lopen eerst naar beneden, maar ja …. je moet toch weer omhoog. Pff…. maar zeker de moeite.

tn_DSC_0396 tn_DSC_0412

Ondanks dat het weer heel verschillend is, laaghangende bewolking met af en toe een beetje blauwe lucht hebben wij een heerlijke dag gehad. Niet zonnig maar wel een droge dag.

Tot morgen!

 

Beren kijken langs de rivieroever

Zelf zorgen wij weer voor een lekker ontbijtje. Dan pakken wij de koffers weer in en brengen ze naar de auto die voor de deur staat, daarna gaan we de sleutel inleveren en kunnen we vertrekken. Inmiddels is het weer gaan regenen, en zijn er weer laaghangende wolken waardoor de meeste bergtoppen zich niet laten zien. Als we al een tijdje rijden komen we langs de weg reclameborden tegen met daarop “Blue River Safari”, dit heb ik wel opgeschreven maar weinig aandacht geschonken. We gaan er maar eens kijken en we kunnen er altijd even koffie drinken, ook niet onbelangrijk! We nemen de afslag en komen over een houten brug en een onverharde weg bij de locatie aan. We drinken eerst koffie en vragen hoe laat de volgende boot vertrekt. We moeten dan nog een half uur wachten, is te doen toch. We kopen de kaarten! Ze beloven dat het een “One Amazing Hour” wordt …… en dat maken ze zeker waar. Met kleine bootjes ga je de rivier op. In ons bootje zaten 4 stellen en 3 stellen uit Nederland en 1 stel uit Denemarken. De gids was een aardige jongeman die veel wilde vertellen maar gezien de kans op regen zou hij dit bij terugkomst doen. Zachtjes vaart hij met de boot weg maar zodra hij kans ziet meerdert hij zijn vaart en scheurt hij met het bootje over het water. Totdat hij een BEER ziet en mindert vaart en zet de motor uit, de beer trekt zich er niets van aan. We varen pas verder als de beer in het bos verdwijnt. En jawel hoor beer nr 2 en 3 kondigen zich ook aan. Super gaaf om dit zo mee te maken. Als de beren uit het zicht zijn varen wij weer verder. De gids vraagt ons of we ook nog een waterval willen zien, tuurlijk wil iedereen die zien, hij meert de boot aan en we lopen een klein stukje het bos in voor een mooie waterval. We varen verder en eigenlijk op een paar sputters na heeft het gelukkig niet geregend. Bijna zijn we bij het einde van de tour als hij ons nog een ospray nest aanwijst, de ospray zelf zat op een andere boom en verteld dan nog het een en ander over beren, erg interessant. Een geweldige tour!

Na de tour rijden wij weer verder richting Jasper. We  hebben nog 2 andere bezienswaardigheden op papier staan maar als wij bij het visitor center van Mount Robson National Park aankomen is het weer gaan regenen en gezien de tijd slaan wij de wandeling naar Kinney Lake en  de Overlande Falls maar over en rijden door naar het motel waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Inmiddels is het opgehouden met regenen en rijden wij nog naar Pyramid Lake en Patrica Lake. Het weer klaart iets op, af en toezien we toch nog een blauwe lucht. We lopen nog even in het plaatsje Jasper rond, erg toeristisch en gezellig druk!

tn_DSC_0274 tn_DSC_0284

Liefs.

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox