Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2017 Amerika Pagina 1 van 2

2008 Barcelona

In 2008 een stedentripje naar Barcelona. Er is alleen een fotoalbum, geen reisverslag. Kijk voor de foto’s onder fotoalbum Barcelona 2008.

2010 Barcelona

In 2010 een stedentripje naar Barcelona. Er is alleen een fotoalbum, geen reisverslag. Kijk voor de foto’s onder fotoalbum Barcelona 2010.

2010 Gran Canaria

In 2010 naar Playa del Ingles in hotel Riu Waikiki geweest. Er is alleen een fotoalbum, geen reisverslag. Kijk voor de foto’s onder fotoalbum Gran Canaria 2010.

2009 Gran Canaria

In 2009 naar Playa del Ingles in hotel Riu Waikiki geweest. Er is alleen een fotoalbum, geen reisverslag. Kijk voor de foto’s onder fotoalbum Gran Canaria 2009.

Reisdag

Dag 15 en 16, 30 juni/1juli 2017

Na het ontbijt 🍳 ☕ bij Mels Drive In, het smaakte weer voortreffelijk hebben wij de koffers ingepakt. Tegen 11.45 uur hebben wij onze spullen in de auto gelegd en uitgecheckt. De koelbox hebben wij in het hotel achtergelaten. We rijden door de steile straten van San Francisco naar het vliegveld.  

Onderweg tanken wij de auto af en leveren wij de auto weer bij Alamo in. Het gaat allemaal zo snel, je pakt je bagage uit de auto, er komt een mannetje de km stand opnemen hij checkt de benzinestand en klaar is kees, binnen 5 minuten is alles geregeld. In totaal hebben wij 3608 km gereden.

Wij wachten bij de gate totdat het boarden gaat beginnen. We zien dat het vliegtuig wel geland is maar bij de gate staat nog een ander vliegtuig. Het vliegtuig heeft nog wel een uur op een parkeerplaats gestaan voordat het bij een (andere) gate terecht kan. Hierdoor weten wij dat onze terugvlucht later dan gepland zal vertrekken en dat wij onze aansluiting naar Düsseldorf zullen missen. Onze vlucht staat gepland voor 16.45 uur maar wij vertrekken om 18.05 uur de vliegduur is wel korter nl. 9.33 uur. We vliegen met een dreamliner, dat houdt in 3-4-3 wij zitten in een rij van 3 en hopen dat de plek naast ons leeg blijft …… wat zijn we blij als we vertrekken en er nog niemand zit, we hebben lekker veel ruimte. Overigens het is een prima vliegtuig, mooie grote beeldschermen. We vermaken ons prima met films (Ice Age, Bridget Jones’s Baby) te kijken, slapen, beetje puzzelen (Sudoku’s) en tussendoor een hapje en een drankje kortom de vlucht valt weer mee.

We landen op Schiphol en tegen 12.50 uur staan we bij de gate. In het vliegtuig kun je al informatie lezen over de transfers en bij onze vlucht naar Düsseldorf staat dat je moet melden bij de grounddesk, inmiddels ook al een sms ontvangen dat wij overgeboekt zijn naar de vlucht van 21.35 uur. We besluiten om nog even bij de desk te proberen of er nog andere mogelijkheid is. We weten nl. dat er ook een vlucht om 16.50 uur gaat. Als wij het vliegtuig uit komen gaan we op zoek naar de informatie balie. Als wij die dan eindelijk gevonden hebben is de mevrouw die ons helpt bijzonder begripvol en aardig en snapt ook wel dat wij niet tot 21.35 uur willen wachten. Gelukkig lukt het haar om ons op de vlucht van 16.50 uur te zetten.

Tot slot:

Wij hebben erg genoten van een fantastische vakantie en weer veel gezien. De diversiteit van het land blijft ook zo mooi, de afwisseling stad en natuur. Schitterende parken bezocht zoals Yosemite, Sequioa en Kings Canyon, Valley of Fire SP, Joshua Tree, Red Rock Canyon. De verschillende weertypes van 18 graden tot 54 graden, met een paar regendruppels. Toch kun je daar 47 graden beter volhouden dan hier 30 graden.  

 

Tot een volgende keer! 

 

 

San Francisco

Dag 14, 29 juni 2017

Aan de overkant van de straat zit Mels drive in, hier hebben wij ons ontbijt genuttigd, de zaak heeft een inrichting uit de jaren 60/70. Bijna elk zitje heeft zijn eigen jukebox en voor $0.25 kun je je eigen muziek uitzoeken en luisteren erg leuk gedaan 👌.

Vanochtend gaan we opnieuw met de hop on hop off bus maar wat duurt het lang voordat er een bus voorbij komt. We hebben hiervoor gekozen omdat het in Rome en Barcelona allemaal zo goed geregeld is, daarvan is hier niets terug te vinden. Zo rijden hier niet zo frequent, ze zeggen dat er om de 20-30 minuten een bus voorbij moet komen maar dat is echt niet zo. Als uiteindelijk de bus komt rijden wij mee tot aan de Golden Gate Bridge. Daar willen wij de volgende bus nemen, maar er is geen aansluiting dus we wachten weer een hele tijd voordat er een bus komt. Net als we besloten hebben om de eerst volgende bus te nemen en we denken dat we in de bus zitten die terug gaat naar het centrum. Blijkt dit de bus te zijn die over de Golden Gate Bridge gaat. We rijden over de Golden Gate Bridge in een open bus en het is toch koud en er staat heel veel wind. Je kunt nauwelijks adem halen. De eerste stop is bij North Vista Point en daar krijg je 10 minuten om even rond te lopen en foto’s te maken dan kun je weer met deze bus mee. En zoals gebruikelijk zien wij de brug (gedeeltelijk) in de mist hangen. Dit komt doordat in de zomer de warme lucht vanuit het binnenland op stijgt. Daarvoor in de plaats wordt koude lucht vanuit de oceaan aangetrokken en die neemt de mist met zich mee. Daarom is het bij de Golden Gate Bridge ook een stuk koeler dan in San Francisco zelf. De tweede stop is bij Sausalito dit is een heel gezellig plaatsje met veel winkels en eettentjes. Sausalito ligt achter de berg in een baai dus hier is het lang niet zo koud. We nemen de gok niet om uit te stappen want je weet nooit wanneer de volgende de bus komt. Wij blijven zitten en gaan weer mee terug over de koude, winderige Golden Gate bridge … brrrrr. De Golden Gate Bridge bestaat 80 jaar. Gelukkig houdt de buschauffeur de vertrekkende bus staande en kunnen wij nog met deze bus mee. Het scheelt weer wachttijd. 

 

We rijden met de bus mee tot aan Union Square en lopen dan naar de hoek van Powell en Market street hier worden de cable cars gedraaid en daar blijven wij een tijdje kijken.

Vervolgens lopen we hier wat door de straten om bij Pier 39 uit te komen. Er liggen een paar zeehonden meer dan eerder deze week, jaren terug lag het helemaal vol met zeehonden! Maar waar zijn ze toch allemaal? Wij hebben geen idee!?!?

Het is alweer onze laatste dag in San Francisco! Het gaat allemaal toch zo snel voorbij. 

Liefs van ons!

 

 

San Francisco

Dag 13, 28 juni 2017

Wij hebben vanmorgen besloten om een city tour Hop on Hop off buskaart voor 2 dagen te kopen, zij maken diverse stops in de stad en hebben 3 verschillende routes. De bus komt door de Lombard street en toevallig staat ons hotel ook aan deze straat, het was wel even zoeken waar we moeten zijn. Het is erg bewolkt en best fris er staat een beste wind. De meeste bussen zijn uitgerust met een gesloten en open gedeelte, wij kiezen voor een plek in het open gedeelte, nou dat hebben we geweten, wat een wind zeg en behoorlijk fris (maar we zijn wel blijven zitten hoor). We stappen uit bij het Golden Gate Park en stappen over in een trolley die ons door dit park rijdt. We hebben een vrouwelijk chauffeuse en zij babbelt er vrolijk op los en maakt voor ons diverse stops om snel even een foto te maken en dan weer terug in de bus. We komen langs een waterval, de Japanse Tea garden, Bison Paddock, DUTCH WINDMILL en de Beach. Je hebt nog de mogelijkheid om bij de beach uit te stappen maar dit doen wij niet want je moet zeker een half uur wachten voor dat de volgende bus komt. Wij maken het rondje af.

We nemen de volgende bus die ons naar Haight en Ashbury brengt, want daar start om 12.30 uur een walking tour onder begeleiding van een gids, en dat halen we net. We gaan samen met een dame uit Quebec, een marketing man van Grey line (de organisatie) en de gids deze wandeling maken, erg leuk om eens te doen. Je hoort, ziet veel meer dan wanneer je zelf deze wandeling maakt. De gids vertelt met veel enthousiasme over de hippies en bekende muzikanten met name Jimmy Hendriks, Janis Joplin, Jerry Garcia van de Grateful Dead en leuke weetjes over de stad. We zien veel muurschilderingen en hij laat ons de huizen zien waar bekende artiesten hebben gewoond. 

Wij bedanken de gids en nemen afscheid van hem en pakken de volgende bus, deze heeft weer een hele andere indeling. We stappen nu uit bij Chinatown en gaan eerst even pauzeren onder het genot van een kop koffie van Starbucks en daarna lopen wij door Chinatown en lopen langs Transamerica Pyramid.  

Hierna gaan we de bus weer in en we nemen eerst het besluit om een heel rondje van 2,5 uur te maken maar als we eenmaal in de bus zitten en vlak bij ons hotel zijn besluiten wij om maar naar het hotel te gaan en daar even bij te komen. Later zijn wij in de buurt van het hotel naar een pizzaria gegaan en hebben er heerlijk gegeten. Vandaar zijn wij naar Palace of finearts en naar Marina Green gelopen, vanwaar je een mooi uitzicht op de Golden Gate bridge hebt.

Aan de kust is er vrij veel bewolking waardoor de Golden gate bridge ook vaak in de mist te zien is en over de stad is het verdeeld met sluier wolken en een strak blauwe lucht. De harde wind maakt het fris.  

Tot morgen!

If You’re going to San Francisco ……..

Dag 12, 27 juni 2017

Op naar San Francisco, maar eerst nog de 17 mile drive bekijken, dit is schitterende route door de Pacific Grove en langs Pebble Beach op het Californische schiereiland Monterey. Een groot deel van de route gaat langs de Pacifische kustlijn en andere delen gaan langs de golfbanen en prachtige huizen. Je moet $ 10,25 betalen om de route te mogen rijden, maar het is het geld zeker waard. Je hebt 21 stops met o.a. Bird Rock, The Lone Cypress, bij de meeste stops hebben wij genoten van het uitzicht. We vertrokken vanochtend met veel bewolking en ronde de 14 graden iets wat wij de afgelopen dagen niet hebben meegemaakt maar gelukkig klaarde het in de loop van de dag weer op.

In Gilroy zijn we nog even naar de outlet geweest maar deze vonden wij niet zo mooi, het bestaat uit verschillende delen en het is onoverzichtelijk veel te groot, niet gezellig of je moet bewust naar een winkel gaan dan is het geen probleem maar echt leuk rondlopen ….. nee, dat niet!

Daarna doorgereden naar SAN FRANCISCO, (op de autobaan zagen wij onze auto in een vrachtwagen) 

klik op de foto voor een groter formaat

eerst na het hotel, ingecheckt onze koffers naar de kamer gebracht en toen lopend naar Fishermans wharf. We zien een mevrouw met eten dat ze net gekocht heeft weglopen maar de meeuwen zien het ook en hebben ook wel zin in een maaltijd en vliegen op haar af, maar mevrouw draait zich om en redt het eten nog net op tijd, 😂hahaha …. best grappig om te zien. Bij pier 39 zijn bijna geen zeeleeuwen meer er lag nog een vlonder vol maar we zijn er ook wel eens geweest dat alle vlonders vol lagen met zeeleeuwen. We vonden het ook al zo rustig maar nu weten we waarom. 

We zijn bij Hyde omhoog gelopen tot aan lombard street en dat was me toch steil 😅 Pffff, ik weet niet of het goed te zien is op de foto.

klik op de foto voor een grote formaat

We hebben vandaag 20.216 stappen gezet, in totaal is dat 11,7 km, dat wordt de komende dagen dan alleen nog maar meer hier in San Francisco

Moe maar voldaan komen wij in onze hotelkamer aan we nemen nog een 🍻🍸drankje maken het verslag en dan is het weer welletjes voor vandaag!

Liefs van ons.

 

Highway 1

Dag 11, 26 juni 2017

Ook vanochtend kunnen we gebruik maken van het ontbijt bij het hotel, het is niet zo uitgebreid maar alles smaakt prima, en er is natuurlijk koffie ….. ook niet onbelangrijk!

Vandaag gaan we een gedeelte van de Highway 1 bewonderen de gehele weg is niet toegankelijk in verband met instortingsgevaar van een brug, daarom hebben ze deze gesloopt. Er komt een nieuwe brug maar dit gaat nog enkele maanden duren. We kunnen van deze kant tot aan Ragged Point dus dat doen we dan ook. Maar wat een schitterende kust is dit echt jammer dat je niet de gehele weg kunt rijden. We stoppen bij Elephant Seal Vista point. Er is een parkeerplaats en er is een board walk aangelegd omringd door een hek en vanachter het hek kun je de sea elephants bewonderen. De zee olifanten liggen er nagenoeg het gehele jaar door. Overal liggen ze te zonnen, zwemmen en slapen. Ze hebben deze plaats uitgekozen omdat hier rotsen in de zee zijn, waardoor hun vijanden moeilijk bij hun kunnen komen. Wat een ontzettende leuke plek om te zijn, ze spelen met elkaar, ze gooien zand op hun lijf en sommigen zetten hun lompe lijf in beweging om een tocht naar het water te maken schitterend om te zien. Als je in de buurt bent is het een echte “must see”.

We moeten dezelfde weg weer terugrijden tot aan de afslag van de CA 46 east en rijden door een glooiend landschap naar de highway 101 richting Monterey. Bij Monterey (we zitten dan weer op highway 1) kunnen we nog rijden tot aan Big Sur, ook van deze kan is het een prachtige weg de highway 1. Tot onze schrik zien we een auto tegen de vangrail van de rechter baan tegen de leuning van de brug van de linker baan en gelukkig net op tijd gaat hij weer terug naar de rechter baan waar hij tegen de brug tot stilstand komt, maar de personen komen met de schrik vrij en de auto heeft flinke schade opgelopen. Eén keer raden wie er achter het stuur zat, …….. nee, geen vrouw …. maar een japanner of chinees, die kunnen echt niet rijden. Maar wat ontzettend schrikken zeg, gelukkig is het goed afgelopen. We rijden door naar Big Sur maar kunnen niet bij de Mac Way Fall komen het strand is niet bereikbaar. We rijden weer terug en het gezin staat nog aan de kant van de weg te wachten op een bergingswagen, verderop komen wij een ambulance met toeters en bellen en even later de bergingswagen tegen. Wat een vervelende gebeurtenis tijdens je vakantie. Wij vragen ons nog steeds af hoe het heeft kunnen gebeuren!

 

klik op de foto voor een groter formaat

In Monterey zijn we naar het hotel gereden de spullen op de kamer gedropt en naar fishermanswarf gereden. Hier hebben we lekker rondgelopen en genoten van het weer, de omgeving en de mensen.

Zo dit was het voor vandaag, tot morgen!

Liefs van ons.

 

 

 

Sequoia’s

Dag 10, 25 juni 2017

Lieve mensen, bedankt voor de leuke berichtjes hetzij via de website, whatsapp etc. heel leuk om die de volgende ochtend te lezen. 

Na de ochtend rituelen maar zonder ontbijt zijn wij, nadat wij eerst ijs voor de koelbox hebben gekocht, om 8.10 uur weggereden. Over dezelfde bochtige weg van gisteren mogen wij vandaag opnieuw beleven maar nu niet met donkere wolken maar met een strak blauwe lucht. We gaan vandaag nog meer Sequoia’s bekijken, nl. de General Sherman Tree. Vanaf de parkeerplaats gaat het pad over een afstand van 400 meter vrij steil naar beneden, er zijn diverse traptreden aangebracht. Direct na de afdaling bereik je de General Sherman tree. Deze boom is 83,8 meter hoog en aan de voet een omtrek van 31,3 meter. Het is niet de hoogste boom ter wereld. Onderweg kom je op diverse plaatsen banken tegen en er is ook volop schaduw, ook niet onbelangrijk!

 

Klik op de foto voor een groter formaat

We volgen het wandelpad en verderop komen we langs een tunnel. Daarna wandelen we weer in een rustig tempo het steile pad omhoog tot aan de parkeerplaats.

 

klik op de foto voor een groter formaat

We willen nu naar Moro Rock en Tunnel log rijden maar als we bij de afslag aankomen zien we dat de weg is afgesloten voor alle verkeer, maar je mag de auto op de parkeerplaats parkeren en met de bus verder. We vinden geen plek meer voor de auto en we besluiten dan maar om door te rijden. Om nu eerst te wachten totdat er een bus komt en als je dan bij Moro Rock uitgekeken bent kun je weer staan wachten op de bus, daar hebben wij nu geen zin in en daarbij komt dat wij het al eens gezien hebben.

We vervolgen de weg met de vele haarspeldbochten en genieten van al het moois om ons heen. Wat een schitterende omgeving, ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe mooi het hier is. Hierna maken wij nog twee stops, nl. bij Hospital Rock (hier staan tekeningen op een rots) en bij Tunnel Rock.

klik op de foto voor een groter formaat

Als we het park uitrijden via Three Rivers rijden we langs Visalia richting Morro Bay, we laten de bergen achter ons en komen in een heuvelachtige omgeving terecht. Ook laten we de hoge temperaturen achter ons vandaag nog 42 graden gehad, maar als we uiteindelijk in Morro Bay aankomen is het nog maar 20 graden dus dat is even wennen.

Klik op de foto voor een groter formaat

Liefs van ons!

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox