Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

Categorie: 2013 Florida

Dag 8 Reisdag Kissimmee – Amsterdam

Vandaag breekt alweer onze laatste dag van de vakantie aan.  Dat geeft toch altijd weer een jammer helaas gevoel. Vanochtend beginnen we rustig met het inpakken van de koffers, ach we zijn maar een week weggeweest dus zoveel werk is dit ook weer niet. We pakken de koffers in de auto en gaan uitchecken. Het verblijf in het Legacy Vacation Resort, is ons prima bevallen, het zag er netjes uit. We hebben geen gebruik gemaakt van het zwembad of andere faciliteiten van het park, maar dat lag meer aan ons, omdat wij andere plannen hadden.

Het is vandaag BLACK FRIDAY nou dat wil je echt een keer meemaken in Amerika…………………..maar dan ook echt één keer….

Wat een chaos is dit zeg.  Sommige winkels beginnen op donderdagavond om 22.00 uur al met de uitverkoop. Na het ontbijt rijden we naar de premium outlet aan de noordkant van Orlando. Om er te komen staan we al in de file. De auto kun je niet parkeren bij de Mall, terwijl hier toch een heeeeeeeeeele grote parkeerplaats is. We kunnen de auto bij de Mac Donalds kwijt en lopen naar de mall. We kopen een bakkie  koffie   bij starbucks en gaan lekker op een bankje zitten om mensen te bekijken.  Echt de mensen lopen met tassen vol………….het lijkt wel of ze het hier voor niets weggeven. Toch zijn er veel vakantiegangers die iets kopen want bij de prullenbakken liggen allemaal lege schoenendozen, dat is niet handig meenemen in je koffer……..

Wij lopen weer naar de auto en rijden richting het Sanford International Airport, onderweg nog even de auto aftanken, de auto inleveren bij Alamo en dan lopen we naar de incheckbalie. Het is er nog vrij rustig en we kunnen meteen de koffers afgeven en door de douane. We zijn langer bezig met de schoenen uit te doen, de laptop uit de tas te halen en de overige spullen zoals horloge, riem af te doen en om alles weer op te ruimen dan dat de hele controle duurt.

 

We eten nog een kleinigheid en kunnen dan ook  het vliegtuig in. De vlucht naar Miami duurt 45 min. daar mogen we in het  toestel blijven zitten en ongeveer een uur later vertrekken we naar Amsterdam. De vlucht duurt 8.25 uur dat betekent dat we eerder zullen landen dan gepland, nl. 10.40 uur in plaats van 11.55 uur. 

Lieve mensen,

Bedankt voor het meelezen en de leuke berichten op de site of via sms, het is altijd leuk om deze berichten te ontvangen.  Onze vakantie is weer voorbij maar wij hebben er lekker van genoten. De weersvoorspelling is aardig uitgekomen. Toch blijft het vreemd om met 20 graden kerstliederen te horen. We gaan weer op zoek naar een nieuwe uitdaging knipoogsmiley

Tot ziens.

Liefs Herbert & Karin

 

Dag 7 – Kissimmee

Als we wakker worden zien we dat de zon schijnt, maar na de ochtend rituelen, als we naar de auto lopen dan merken we dat het toch niet zo lekker weer is dan dat lijkt achter het glas. De lucht is wel mooi blauw. Het is vandaag THANKSGIVINGSDAY. We gaan eerst maar eens ontbijten. Als we buiten komen na het ontbijt  zien we dat een vliegtuig bezig is met het maken van een tekst, hier zie je het resultaat

  thank u

We besluiten om een toer te maken met een airboat, dit hebben we al eerder gedaan maar dat blijft leuk, althans dat vinden wij. Maar helaas als we aankomen blijkt het gesloten te zijn ivm thanksgivingsday. Er is heel veel gesloten o.a. de supermarkten, florida mall. Maar wat wel open is de premium outlet en daar is het ook weer gekkenwerk. Je krijgt ook overal korting. Maar vanavond om 22.00 uur beginnen ze al met speciale aanbiedingen ivm black friday. De winkels zijn allemaal al voorbereid op mega drukte. Op de grond zijn de lijnen voor de kassa’s al afgeplakt.

Dag 6 – Kissimmee – Miami Beach

Om iets voor zes uur zetten wij de benen naast ons bed, wij gaan er vroeg uit want we willen vandaag naar Miami Beach rijden. Tegen kwart voor 7 zitten wij in de auto. Op de Florida Turnpike (autobaan) eten we wat bij Donuts, een kopje koffie (nou ja….een beker vol) met geroosterd brood. Tegen 10.45 uur komen we bij het Holocaust Memorial aan. we parkeren de auto een straat verder op want de parkeerplaats bij het monument is vol.

Het monument heeft erg veel indruk op ons gemaakt. Zelfs als je de foto’s opnieuw bekijkt lopen de rillingen over je rug. eigenlijk wil je hier geen foto’s van zien……maar dit is zo indrukwekkend, dit kun je niet onder woorden brengen.

 

Holocaust memorial

 

 

Holocaust memorial 1

 

Holocaust memorial 2

 

Achter het monument ligt een botanische tuin, hier hebben we even rondgelopen.

We zijn weer in de auto gestapt en naar het art deco district gereden. de auto hebben wij in een parkeerplaats in de 13 street geparkeerd voor maar $1 per uur. Eerst zijn we naar Starbucks gelopen en hebben de koffie lekker buiten op het terras opgedronken. De temperatuur is erg aangenaam. We lopen langs het strand….ohhwat kunnen wij hier toch van genieten. Mooie witte stranden.

strand Miami Beach

We hebben de auto weer gepakt en zijn doorgereden naar Sawgrass Mill, dit is een shoppingcenter maar ook zo mega groot ongelooflijk. Eerst hebben we al veel moeite om een parkeerplaats te vinden en je wilt niet weten hoe groot die parkeerpaats is. Het is mega druk. We lopen rond maar dan gaan we toch gericht shoppen want dit kun je niet in een dag behappen. We slagen bij Tommy Hilfiger maar moeten hiervoor wel een uur in de rij staan om te betalen, terwijl er aan de ene kant van de winkel 6 kassa’s open zijn en aan de andere kant ook nog eens 5 kassa’s en een rij van hier naar ……..gekkenwerk. Wat worden mensen hier hebberig van. 

We lopen naar de foodcourt bestellen iets van asian food en eten dit op voordat wij aan de teugreis (van ongeveer 3 uur) naar Kissimmee gaan beginnen.

We hebben een heerlijke dag gehad, zeker het wandelen langs het strand. Super!!! 

 

Dag 5 – Kissimmee

Als we vanochtend wakker worden en uit het raam kijken zien we dat het geregend heeft en dat het nog erg bewolkt is. We rijden vandaag naar Thonotosassa, hier is het Hillsborough river state park. Als we weg rijden is het inmiddels weer droog, maar vlak voordat wij bij het park aankomen begint het te regenen. Wij wachten even bij de ingang maar het is ook zo weer voorbij. Bij de ingang betalen we $6 en dan krijgen we toegang tot het park. We lopen de Rapids trail. Wat ons op valt is dat je veel uitsteeksels van bomen ziet, maar wat het nu is, wij weten het niet.

                  wandelaar        

Dan lopen we naar de Suspension bridge. We wandelen over de brug heen maar de brug beweegt behoorlijk, dat zal wel door ons (over)gewicht komen smiley_giggle. Het is heel erg stil in het park, af en toe hoor je wat ritselen, maar wij hebben met uitzondering van chipmunks geen dieren gezien.

Suspension bridge

We rijden verder want we willen nog naar Clearwater Beach en dat is ongeveer nog een uur rijden. Als we aankomen in Clearwater Beach is het rond 2 uur, we parkeren de auto en wandelen over het strand totdat we twee stoelen tegen komen hier gaan we lekker zitten en genieten we van het uitzicht. Een ieder die ons kent weet inmiddels dat wij ons zelf niet fotograferen, vandaar de lege stoelen. Wat een mooie witte stranden hebben ze hier toch. We waaien lekker uit, lopen nog even over de pier (het lijkt Scheveningen wel knipoogsmiley). Het publiek wordt op een leuke manier vermaakt met straattheater . We rijden nog even rond en besluiten om weer naar Kissimmee terug te rijden.

strand stoelen 

Het is een heerlijke dag, een beetje veel wind maar wel lekker van temperatuur.

Dag 4 – Kissimmee

Voor vandaag staat Seaworld op het programma, we kopen de kaarten bij de receptie van het resort en krijgen ze tegen de prijs van een inwoner van Amerika voor $55 pp (incl. tax). Dat is een mooie deal. De dag begint opnieuw bewolkt, maar het is minder bewolkt dan gisteren, de temperatuur is prima, ik schat dat het 23 c is. We gaan onderweg ontbijten bij Sizzler en rijden dan door naar Seaworld, hier zijn we tegen 10.45 uur.

Wij vinden het behoorlijk druk er zijn ook veel kinderen of ze hier vakantie hebben ivm thanksgivings day dat donderdag gehouden wordt is mij niet duidelijk. Het is een hele grote parkeerplaats dus we maken een notitie in de telefoon in welke rij wij staan en we maken een foto, zodat we de auto terug kunnen vinden. Je weet het maar nooit.

2013-09_SWO_ParkMap_950w

 klik op het plaatje voor een groter formaat

We lopen het park op en dan zien we overal kerstversiering hangen…….. tsja hier zijn ze er vroeg bij. We beginnen bij de dolfijnen, dit is een leuke show. Daarna lopen we richting de zeeleeuwen, hier wordt een piratenshow gegeven. We zijn lekker vroeg en zien dat er een grappenmaker is die het publiek vermaakt. De mensen die binnen komen steekt hij de gek aan, loopt met ze mee, bij een stelletje slaat hij zijn arm om de vrouw etc.  Erg leuk om te zien. In deze show zie je zeeotter, zeeleeuwen, walrus, het zit leuk in elkaar.

We lopen naar antartica maar zien dat de wachttijd een uur is en daar hebben we geen zin in om zo lang in de rij te staan, helaas deze slaan we voor nu even over, later op de dag nog maar eens kijken. We kijken even bij een wildwaterbaan Journey to atlantis, maar Herbert heeft vandaag geen zin om met natte kleren rond te lopen.

We lopen verder en gaan naar een Turtle Trek dit is een 3D film over schildpadden en andere dieren die in de zee zwemmen, leuk gedaan.

Dan kunnen we eindelijk naar de show van Shamu hier heb ik mij  erg op verheugd………..maar de show valt een beetje tegen of ligt het aan ons?  We kijken dan nog bij de haaien en roggen. Je kunt voer kopen om de beesten te voeren bij de roggen is dit erg leuk ze eten het voer (vis) uit je hand. Opnieuw naar Anartica gelopen maar de wachttijd is nu 75  min. dat gaat hem niet worden vandaag. We lopen naar de achtbaan Kraken en Herbert gaat een rit maken, ik blijf lekker staan kijken en maak natuurlijk een foto. We gaan naar de kerstshow van de zeeleeuwen kijken. dit zit net zoals de show van vanochtend goed in elkaar. De show begint met het zingen van kerstliederen, ik mag ze nu al niet meer horen………smiley_rolleyes.

Dan is er nog een ceremony van de sea of trees lightning, in het water staan allemaal kerstbomen en de lichten worden ontstoken. weer een hele show met muziek en de bomen krijgen alle kleuren.

Dag 3 – Kissimmee

De  dag begon vanochtend met veel bewolking. Een heel verschil met gisteren toen er een strak blauwe lucht te zien was.  Ook de temperatuur voor vandaag is heel anders terwijl het gisdteren nog 28c was wordt het vandaag niet warmer dan 20 c, een heel groot verschil maar nog altijd beter dan in Nederland.

We gaan vandaag naar Kelly Park (bij de ingang betalen we $3), dit park ligt in Apopka ongeveer 50 minuten rijden vanaf Kissimmee. Het is een natuurlijk bron die spontaan uit de grond omhoog schiet in een jungleachtige omgeving. Het water is heel helder. Op een warme dag (vandaag dus niet) wordt er veel gezwommen, ” tuben”   en gesnorkeld.

Vervolgens rijden we door naar Wekiwa Springs State Park, entree $ 6, we parkeren de auto en lopen een trail.  

Ook zijn we nog naar Blue Springs State Park in Orange City gereden. Bij de ingang moesten we $ 6 betalen.  Dit park staat erom beken dat er in deze perioden veel manatees komen, dit heeft te maken dat het water hier rond de 20c blijft. Het is een hele mooie omgeving. Ik denk dat als de zon schijnt alles nog mooier is. Wij hebben 3 manatees gezien maar verder geen wildlife.

manatee2

We hebben nog even tijd om te shoppen en vandaag gaan we naar Lake Buena Vista Factory stores smiley-shopping 1

Herbert heeft  vandaag nog het een en ander aangeschaft. Van shoppen krijg je honger dus zijn we gelijk maar doorgereden naar de Outback steakhouse en weer heerlijk gegeten.

Dag 2 – Kissimmee

Dag 2 – 23 november 2013

ca9d8639-6849-4539-837b-d920b361433d

 

   Tot  kwart voor zes heerlijk geslapen, dus de eerste nacht ben ik goed doorgekomen. Nog even wakker gelegen maar toch maar opgestaan. Even       nog iets voor de site geschreven. Na de geruikelijke ochtend rituelen gaan we ergens een ontbijt zoeken. We hebben vandaag nog niet veel op de       planning staan dus gaan even lekker rond rijden,

  Vanochtend bij Sizzler een ontbijt gescoord, smaakte goed lekker een gebakken eitje met brood en vers fruit gehad. Zoals gezegd nog geen          planning voor vandaag …. tsja wat gaan we dan doen smiley dontknow ………shoppen!!! we zijn naar de premium outlet geweest . Daarna het monument of state   bekeken dit monument is opgebouwd met stenen uit alle staten van Amerika.

De temperatuur voor vandaag was 28c, heerlijk maar wel even wennen. En je verwacht het niet dat je met zulke temperaturen kerstversiering ziet, wel erg apart.

Dag 1 Reisdag

 

Dag 1  – 22 november 2013

 

Donderdag 21 november, de koffers zijn gepakt, vandaag nog een werkdag dan de laatste spullen in de koffers pakken en onze vakantie kan beginnen. Om 19.10 uur staat onze taxi voor de deur (Arie en Francien heel erg bedankt animaatjes-bedanktvoor het wegbrengen) de trein vertrekt om 19.36 uur, echter heeft deze trein een vertraging ivm een seinstoring……..dit valt nog mee en de treinreis gaat tot Amsterdam Zuid voorspoedig maar dan…..is er een brand melding in de schipholtunnel tsja……….zal eens niet zo zijn, dat is voor ons ook een reden geweest om ‘s avonds al naar Schiphol te gaan. en nu………maar verder met de bus ! en tegen 23.00 uur komen wij bij het door ons geboekt hotel Novotel aan. Nog even iets gedronken bij de bar en tegen half een lagen wij in bed.

 

Vrijdag 22 november we nemen de shuttle bus van 8.10 uur naar Schiphol het is nog lekker rustig bij het inchecken van de boarding pas en het zelf inchecken van de bagage. We hebben nog even de tijd om te ontbijten. We lopen nog even lekker rond en gaan dan naar de gate hier is het inchecken al begonnen dus zo voorkom je ook lange wachtrijen we kunnen dus zo doorlopen en er worden helemaal geen vragen gesteld zoals bij KLM, Delta etc.. Om  11.10 beginnen ze met het boarden dus dat gaat allemaal heel voorspoedig we gaan dan ook tegen 11.45 uur bij de gate weg en taxiën naar de polderbaan, om 12.00 uur gaan we de lucht in. Er wordt aangegeven dat de vliegtijd naar Orlando 9.06 uur is. Dus we hebben nog even te gaan……..smiley-wink We vermaken ons met series/film te kijken,  lezen op de ipad en krijgen  de keuze voor een maaltijd uit vegetarische pasta of bami met kip we kiezen voor het laatste en er zat nog een bakje vers fruit en een plakje krentenbrood bij, het smaakte goed smiley-yummie2. Vlak voor het einde deelden ze nog een bekertje met roomijs uit. De service aan boord valt mij erg mee. je kunt kiezen uit water, jus , appelsap, koffie en thee voor de overige dranken moet je betalen. Ach……er zullen altijd mensen klagen maar je moet ook redelijk zijn de prijs is er ook na.

 

Om 15.00 uur (het is dan al 21.00 uur in Nederland) komen we aan op Sanford Airport. Eerst moeten de passagiers uit het vliegtuig die nog doorvliegen naar Miami en daarna mogen de overige passagiers er uit. Iedereen moet eerst door de douane. Er worden een aantal vragen gesteld zoals waarom kom je hier, waar verblijf je heb je geld bij etc.etc. er worden vinger afdrukken en een foto van je genomen………………….Het is ons weer gelukt, we mogen nog steeds komen, ….. gelukkig maar……..

 

We wachten op de koffers en lopen dan naar Alamo (we weten de weg nog). Ze vragen niet of wij een up-grate willen en alles wordt snel afgehandeld, als we dan naar buiten lopen om een auto uit te zoeken zegt de medewerker kom maar mee hier staat een mooie Jeep Grand Cherokee voor jullie, we hebben de keuze uit een witte of een grijze. We kiezen voor de grijze, er zit een navigatie in en een open dak. Een mooie auto.

 

We gebruiken meteen de navigatie en toetsen het adres van het hotel in. Zo rijden we naar het hotel , we worden vriendelijke ontvangen en de eerste indruk is goed. De kamer ziet er netjes uit, kleine woonkamer en een aparte slaapkamer. Tot 22.00 uur ( 4.00 uur Nederlandse tijd) houden wij het vol en dan gaan de lichtjes langzaam uit smiley_giggle 

 

De weersvoorspelling:

het weer in Kissimmee

 

Florida

En………..we hebben weer geboekt  smiley-spring 

 

We hebben gekozen voor Florida, Kissimmee en gaan in november 2013, dus …………………over 6 weken.

Dat wordt dan een korte voorbereiding maar dat is helemaal niet erg we kennen Florida al wel een (klein) beetje, het wordt de 4e keer. 

Wij zullen proberen om weer een reisverslag op de website te plaatsen.

 

We vliegen op vrijdag 22 november 2013  van Amsterdam naar Orlando Sanford

Vertrektijd 11:45 uur

Aankomstijd 16:50 uur

Vluchtnummer OR317

Met Arkefly klasse Comfort

En terug op vrijdag 29 november 2013 van Orlando Sanford, via Miami naar Amsterdam

Vertrektijd 17:55 uur

Aankomstijd 11:55 uur (zaterdag 30 november 2013)

Vluchtnummer OR318

Met Arkefly klasse Comfort

25 oktober 2013

De auto is vastgelegd, deze hebben we weer gehuurd bij Alamo.co.uk/brits. Dit keer hebben we gekozen voor de standaard SUV Jeep Grand Cherokee,  als deze beschikbaar is anders zal het een ander merk worden ook geen punt hoor.

   

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Wil je ons volgen?

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox