1 december 2012

En ja hoor…………….. we hebben weer geboekt smiley-blij, al maanden de ticketprijzen in de gaten gehouden en nu toch maar de knoop doorgehakt. We moeten nog lang wachten, maar dan kunnen we ook nog het één en ander uitzoeken.

computer-3486

Maandag 3 juni 2013 vliegen wij vanaf Amsterdam via Washington naar Denver. Als het goed is land het vliegtuig om 18.36 uur lokale tijd in Denver. In Nederland is het dan al 2.36 uur. We zullen een hotel kiezen met een shuttlebus zodat deze ons van het vliegveld naar het hotel kan brengen.

 

De route wordt nu uitgestippeld en zodra deze klaar is zal ik het onder de route 2013 plaatsen. Het wordt voor ons de 2e keer dat wij deze richting opgaan, de vorige keer was in 2003……………dus dat is alweer eventjes geleden. Wat wij zeker (nog eens) willen zien is Badlands NP, Yellowstone NP en de Rockey Mountains……………maar vooral wildlife BEREN!!!

 

Hieronder een klein voorbeeld van wat wij onderweg (kunnen) tegenkomen:

 

Yellowstone NP

 

Beren Yellowstone  Coyote Yellowstone  wildlife yellowstone

 

yellowstone

 

Mount Rushmore

Mount Rushmore 1

 

13 januari 2013 

Voorlopige planning

dag 1 vliegreis Amsterdam – Wasinghton – Denver

dag 2 auto ophalen – Denver – Estes Park

dag 3 Estes Park – Custer

dag 4 Custer – Mount Rushmore – Custer SP – Custer

dag 5 Custer – Badlands NP – Custer

dag 6 Custer – Cody

dag 7 Codey – Yellowstone NP

dag 8 Yellowstone NP

dag 9 Yellowstone NP

dag 10 Yellowstone NP – Jackson

dag 11 Jackson – Rock Springs

dag 12 Rock Springs – Glenwood Springs

dag 13 Glenwood Springs – Colorado Springs

dag 14 Colorado Springs – Pikes Peak Cog Railway – Garden of the Gods – Colorado Springs

dag 15 Colorado Springs – Calhan Paint Mines – Castle Rock –  Denver

dag 16 Denver

dag 17 auto inleveren – Denver – Frankfurt

dag 18 Frankfurt – Amsterdam

 

7 februari 2013

Gisteren via de website van Alamo.co.uk/brits.com een auto gereserveerd, categorie mid-size als voorbeeld wordt de ford Escape gegeven. Misschien kunnen we wel een andere auto uitzoeken, maar dat zien we daar ter plekke wel. Het maakt ook niet zo heel veel uit als het maar lekker rijdt. 

 

2013 Ford Escape

 

22 mei 2013

Vandaag bericht ontvangen dat de Beartooth Highway  op 24 mei 2013 geopend wordt…………………………….SUPER!!!!!!!Bearthooth road logo

 

Thank you for  your interest in the Beartooth Highway. You are receiving this email because  you and/or your organization have expressed an interest in construction   projects, road conditions, and other happenings along the Beartooth Highway  that affect travel during the busy summer/fall travel season.

 

 

 

Beartooth   Highway Opens for 2013 Season!! 

 

It’s official – The entire Beartooth Highway will open Friday, May 24,   2013 at 9:00 am for the 2013 summer travel season

Just in time   for the weekend!  Yellowstone National Park Service has announced today   that spring plowing of the Beartooth Highway is complete and the road will   be  open in time for travelers to enjoy it this Memorial Day   weekend. 

 

 

 

Update: 

Via een mail hebben wij bovenstaande info ontvangen, maar een dag later op 25 mei 2013 een mail ontvangen dat de weg op 25 mei 2013 om 11.00 uur open gaat. Dit maakt voor ons niet uit, wij hebben nog twee weken voordat wij de route willen rijden dus dat komt helemaal goed!!!! 

Gezocht Beren

 

Zondag 2 juni 2013, Klaar voor vertrek

Wij zijn er klaar voor, de koffers zijn gepakt en wij hebben er erg veel zin in. Vandaag gaan we met de taxi (Francien……. bedankt) naar het station en dan met de trein naar Schiphol. We slapen vannacht in het vd Valk hotel. Dus kunnen wij morgenochtend lekker rustig aan doen, genieten van het ontbijt en dan met de shuttle bus naar Schiphol.