Vandaag rijden wij om 8.00 uur naar de supermarkt, onze koelbox is weer leeg en dat kan natuurlijk niet.

We rijden door naar Hill City vanwaar de trein naar Keystone vertrekt. Uiteraad gaan wij ook mee. De rit duurt 1 uur dan moeten we 15 minuten wachten, lock moet worden verplaats naar de voorkant. De terugreis duurt iets langer omdat we meer bergopwaarts moeten.  Een auto met vermoedelijk vader en zoon hebben de treinreis zowel op de heen als terugreis gevolgd om foto’s te maken…………………hoe gek kun je zijn  knipoogsmiley.

 

We vervolgen onze route naar Bear County in Rapid City. Je mag met de auto door het park rijden, er zijn verschillende dieren aanwezig zoals Beren (zou je niet denken he), wolven, rocky mountain elk, Big horn sheep Buffalo etc. Leuk park, het ligt er mooi.

 

Dan op naar Mount Rushmore. Bekend van de 4 presidenten die in de rotsen zijn uitgebeeld. Vandaar de Iron mountain road gereden, als je deze weg volgt kom je door tunnels vanwaar je Mount Rushmore nog ziet liggen. Door gereden naar Custer State Park, hier hebben wij de Needles Highway gevolgd. Het is een smalle weg met veel bossen en ruige granieten rotsen. een opvallende rotsformatie is Needle Eye.

mountrushmore t      Needles Eye

 

 

 

totalen van de dag
2013 dag 4 aantal gereden km vandaag 187 km
aantal foto’s 219
graden 22c
hotel Rock Crest Lodges & Cabins