Bij de overnachting  zit ontbijt inbegrepen, we maken er maar gebruik van zodat we niet met een lege maag op pad hoeven. Het ontbijt is niet uitgebreid maar er is voldoende aan: broodjes (smeerkaas, jam en pindakaas), muffins, yoghurt, cornflakes, fruit, koffie/thee, jus en appelsap.  Opnieuw naar de supermarkt om de koelbox voor vandaag te vullen en dat lukt natuurlijk wel.

Drugstore Wall

Vandaag gaan we naar Badlands National park, maar voordat we daan zijn komen we langs Wall Drugstore dit is een toeristisch plaatsje maar wel leuk om gezien te hebben. We beginnen Badlands NP aan de westkant bij Wall. Je begint dan bij het vlakke gedeelte en naarmate je westelijker komt wordt het steeds ruiger. We volgen de Badlands loop-road Highway 240 gaat door het park. Dit is een bochtige en soms steile weg, onderweg kom je divers uitkijkpunten en wandelpaden tegen. Wij hebben een poging gedaan omSaddle Pass Trail te lopen. Op zich een korte maar wel inspannende trail. Je klimt over een rotsachtig pad steil omhoog. Omdat het pad vol losse kleine steentjes ligt glij je makkelijk wegl Omhoog ging aardig maar wij dachten we moeten ook nog terug we zijn halverwege maar weer teruggegaan…………………….pffffff . We gaan voor een makkelijke trail Cliff Shelf Nature Trail. Het wandelpad bestaat uit gravel en hout. We beginnen net en zien een ratelslang, hij ligt naast hat pad opgerold, bijna niet te zien af en toe maakt hij een ratel geluid. We lopen verder en hebben een mooi zicht over de White River Valley. de volgende trail die we gaan lopen heet Door Trail. De loop bestaat deels uit een houten wandelpad en deels loop je over de rotsen.

 

Badlands 1

Badlands

                                 

Het is zo’n uitgestrekt gebied de ene keer vol rotsblokken en het ander moment is het een grote open vlakte.

 

totalen van de dag
2013 dag 5 aantal gereden km vandaag 394 km
aantal foto’s 138
graden 28c
hotel Rock Crest Lodges & Cabins