Na de gebruikelijke ochtendrituelen zijn we weer op pad gegaan. Vandaag staat Pikes Peak Cog Railway op het programma. 10 jaar geleden zijn wij hier 2 keer naar toe gegaan, maar beide keren was de bewolking zo laag dat je geen uitzicht had. Dus vandaag dan poging nr. 3. Het weer zag er goed uit blauwe lucht en helder weer, dat komt mooi uit voor een goed uitzicht. We hebben niet gereserveerd en hopen maar dat er nog plek is. Vanaf het hotel is het 22 min rijden. We zijn er tegen 10.00 uur als wij nog 2 kaarten weten te bemachtigen. De trein vertrekt om 10.40 uur en zit zo goed als vol. Je gaat van 6.571 feet (2003 meter) naar 14.115 feet (4302 meter). De trein rijdt in1 uur en 20 min naar boven, onderweg stop je nog wel twee keer om een andere trein te laten passeren. Het is een mooie rit helaas zaten wij niet aan een raamkant om foto’s te maken. We konden mooi ver kijken. Boven aangekomen voelde het koud aan en de lucht betrok en het zag er steeds dreigende uit. En de sneeuwvlokjes kwamen naar beneden vallen. Jammer van het uitzicht, maar wij hebben nog wel kunnen genieten. Je hebt een half uur de tijd om rond te lopen en dan vertrekt de trein weer naar beneden. Je kunt ook met eigen auto naar de top rijden of wandelen of met de fiets. Voor sommige mensen is er altijd een uitdaging.

 Cog Railway

Daarna doorgereden naar Garden of the Gods, dit is een klein toeristisch park met mooie rotsformaties. Via de mooi aangelegde wandelpaden zijn wij het park gaan verkennen, echter de dreigende lucht was nog steeds niet verdwenen. We besluiten om het park even voor gezien te houden en proberen het morgen opnieuw. Goed besluit, want we waren nog niet bij de auto of het begon te  regen

garden of the gods

 

 

totalen van de dag
2013 dag 14 aantal gereden km vandaag 50 km
aantal foto’s 116
graden 24c
hotel Microtel Inn & Suites by Wyndham