de steam clockNa de gebruikelijke ochtend rituelen hebben wij weer een dagkaart voor de bus gekocht. We gaan met buslijn 5 naar downtown Vancouver, we gaan bij Waterfront uit de bus. Vandaar lopen wij naar de waterstreet en in deze straat staat een van de grootste toeristisch trekpleisters van Vancouver, namelijk een ouderwetse stoomklok. Raymond Saunders, een bekende klokkenmaker uit Canada, heeft deze stoomklok ontworpen na het opknappen van Gastown in 1977. Sindsdien is de klok waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in Vancouver. De stoomklok zou elk heel uur een melodietje spelen, helaas hebben wij geen geluid gehoord en het stoom was ook bijna niet zichtbaar, dat hebben wij dan weer knipoogsmiley. Omdat wij tegen 20.00 uur toch in de buurt waren zijn wij er weer naartoe gelopen, misschien dat de klok nu ………. nee, weer niets ……… grrr.

 

Hierna lopen wij verder naar de 555 West Hastings street, dit is de ingang voor de Vancouver Lookout. Dit is onderdeel van het Harbour Centre, een groot kantoorgebouw dat tot 2009 het hoogste gebouw van British Colombia was. Het gebouw zelf is 168 meter hoog, maar met de antenne meegerekend is het gebouw ruim 216 meter hoog.
Glazen liften brengen bezoekers in zo’n 40 seconden vanaf de begane grond naar 168 meter hoogte, waar de Vancouver Lookout zich bevindt. Vanaf de Lookout heb je een spectaculair uitzicht over Vancouver: je kunt op deze manier perfect het centrum zien, maar ook de buitenwijken en zelfs de omgeving van Vancouver kun je bij helder weer goed zien. Een toegangskaartje voor de Vancouver Lookout is de gehele dag geldig, je kan dus gerust nog een keer terugkomen om van het uitzicht te genieten. De Lookout is zeker de moeite waard.

Ook vandaag zijn wij weer in het bezit van een dagkaart voor de bus, maar gisteren zijn wij met zo’n dagkaart met de skytrain geweest. Vandaag blijkt dat je ook met de Seaboat (veerboot) kunt. Deze vaart vanaf Waterfront en brengt je in 15 min. naar Lonsdale Quay (North Vancouver). Wij nemen meteen dezelfde boot weer terug.

Wij lopen naar de skytrain en deze gaat naar Burnaby, bij het station van metropolis at metrotown gaan wij eruit want hier moet een shoppingmall zijn, en aangezien het ons nog niet gelukt is om kleren te kopen gaan wij hier een poging wagen. Toch valt het shoppen in Canada als je het vergelijkt met Amerika tegen. Het enige voordeel is dat de Canadese dollar het beter doet dan de Amerikaanse dollar.

Liefs en tot morgen,

Herbert & Karin.