Vakantie ....... liever vandaag nog!!!!

van Whistler naar Kamloops

We kunnen nog niet echt een nacht doorslapen, weer diverse malen wakker om 5.45 uur zijn wij maar opgestaan. We hadden gisteren een brood, broodbeleg en jus gekocht, dus konden wij ons eigen ontbijt maken. Natuurlijk was er ook koffie  koffie. Daarna de gebruikelijke ochtendrituelen. De koffers naar de auto gebracht, de kamer sleutel ingeleverd en uiteindelijk zijn wij tegen half negen weggereden. Het weer was beter, het was in ieder geval droog.

In een half uur rijden wij van Whistler naar Nairn Falls, het is gelegen aan de Sea to Sky Highway tussen Whistler en Pemberton. Vanaf de parkeerplaats tot aan het uitkijkpunt is het een wandeling van 1,5 km, retour dus 3 km. Je loopt door het bos met een minimale hoogte verandering, langs de rivier naar de 60m hoge watervallen toe. Er is een rotsplateau vanwaar je een mooi zicht hebt op de bovenste waterval.

tn_DSC_0063  tn_DSC_0059

We rijden door naar Joffre Lakes dit is een half een rijden. De wandeling begint vanaf de parkeerplaats en in 5 minuten loop je door het bos (veel muggen) naar het eerste meer Lower Joffre Lake. Hier is een mooi uitkijkpunt van een meer met groen water en bergen op de achtergrond (als er geen laag hangende bewolking is).

tn_DSC_0079

We rijden weer verder totdat we langs Duffey lake komen en veel boomstammen in het water zien liggen. Hier maken wij even een foto stop. In lillooet maken wij even tijd voor een lunch break en eten een broodje bij subway. Hierna is het nog 2 uur rijden naar Kamloops. Tijdens de rit wordt de bewolking steeds minder en we zien zowaar blauwe lucht.

In totaal hebben wij vandaag 327 km gereden.

Liefs.

Vorige

Whistler

Volgende

de Watervallen

1 Reactie

  1. Ingeborg

    Wat een fijne plaatjes al! Heerlijk die natuur! Geniet er nog lekker van samen.

    Groetjes van Annette, Maaike & Ingeborg

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén