Vanochtend hebben we bij de plaatselijke supermarkt een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht. Je kunt met de bus, boot en airtrain voor $ 9,75 reizen en dat 24 uur lang, koopje toch! We nemen buslijn 6 die stopt voor het hotel en stappen op Granville street over op bus 50 en die rijdt naar Granville Island. Hier is een haven, overdekte markplaats en gezellige pleintjes waar artiesten hun zangkunsten ten gehore brengen. In de overdekte markthal is het fruit mooi uitgestald. De kersen worden opgestapelde de stokjes allemaal naar binnen zodat het een torentje wordt. Buiten staan overal banken en het is vandaag erg vermakelijk. De mensen willen altijd buiten iets eten terwijl de meeuwen op de loer liggen om het eten van de bezoekers te stelen, en dat lukt ze ook! Een mevrouw achter ons was haar donut zo kwijt aan een meeuw en even later iets verderop pikte een meeuw een broodje, onder grote hilariteit van de overige bezoekers.

We gaan weer met de bus verder en onderweg stappen we over op de skytrain die naar een shopping mall gaat. Daar lopen we even rond en gaan dan weer met de skytrain naar downtown Vancouver. We lopen naar de waterstreet want in deze straat staat de steamclock. Het lijkt gewoon een staande klok maar deze klok (de naam zegt het al) loopt op stoom en om het kwartier laat het een fraai muziekstukje horen en blaast hij tevens  “stoom” uit.

Om de kaart voor het openbaar vervoer ook goed te gebruiken (echte Hollanders) gaan we ook nog met de seaboat (een ferry die heen en weer vaart tussen downtown Vancouver en North Vancouver).  We willen dan meteen de volgende boot terug nemen maar dat gaat niet want deze boot wordt uit de vaart genomen en we moeten 17 minuten wachten op de volgende. Geen probleem we lopen wat rond en vermaken ons wel. We maken een paar foto’s van de skyline van Vancouver. Tussen de gebouwen loopt de Granville street.

Zo nu vinden wij het weer voldoende voor vandaag en gaan met de bus terug naar ons hotel.

Tot morgen!