Om 7.00 uur zijn wij klaar en brengen de koffers naar de auto, maar dan blijkt dat de ramen van de auto bevroren zijn en moeten wij (lees Herbert) eerst de ramen schoonmaken. Daarna rijden wij richting Schiphol, het is rustig op de weg en de reis verloopt voorspoedig. 

 Ik wilde een foto maken dat de koffer door ons zelf werd ingecheckt, maar er kwam meteen een medewerkster op mij af en zei dat ik hier geen foto mocht maken ….. nou sorry ….. ik heb er toch een gemaakt!

 

Iets over half 10 zitten wij achter een bakkie koffie en dan hebben wij de koffers al ingeleverd en zijn wij ook door de securitycheck geweest. De zon schijnt is dat een goed voorteken…….???

Boeing 737-800

Het vliegtuig vertrekt vanaf gate B17 met een vertraging van ongeveer een half uur de reden hiervan is dat het in het luchtruim van Spanje er druk is. Iets voor half 1 vertrekken wij van de Kaagbaan. De vlucht zal 4 uur en 4 minuten duren. In het vliegtuig zijn 183 stoelen, er zijn maar weinig stoelen niet bezet, ik tel er nog geen 10. Aankomsttijd is ongeveer half 4. In Gran Canaria is het één uur vroeger dan in Nederland. Het is een rustige vlucht, helaas ligt er boven Parijs een dikke wolkenlaag en zien wij helemaal niets van Parijs. Bij aankomst op Gran Canaria is het 21 graden. Wij gaan naar de bus en deze brengt ons naar het hotel Escorial, bij de 2e stop mogen wij er al uit.

Het is 17.50 uur als wij de koffers uitgepakt hebben en even op het balkon staan te genieten van het uitzicht. Dan horen we allemaal motoren en toeters, blijkt dat de motorrijders verkleed zijn als kerstmannen.

Daarna maken wij gebruik van het diner en dat smaakte goed. Om het eten te laten zakken zijn gaan wij een eindje lopen, eerst langs de boulevard via de kasbah en een kerstmarkt op de binnenplaats bij een hotel lopen wij weer terug naar het hotel en drinken buiten op het terras nog koffie met baileys. Wat zal dit allemaal vervelend klinken, kerst met zomerse temperaturen, lekker buiten zitten wat eten en drinken.