Voor vandaag hebben wij een auto gehuurd en deze komen ze tegen half 10 brengen, dat is de reden dat wij vandaag  een wekker hebben gezet (voor de zekerheid). Wij maken gebruik van het ontbijt en wachten in de hal op de verhuurder. Dan blijkt dat er meer mensen een auto hebben gehuurd bij dezelfde verhuurder dus we moeten even wachten tot wij aan de beurt zijn. Als de papieren getekend zijn gaan wij onze spullen halen en nadat wij nog wat water hebben gekocht nemen wij plaats in de huurauto een Renault Clio.                                                                       Wij rijden door enkele gezellige plaatsjes voordat wij bij de kustweg komen een zeer bochtige weg met prachtige uitzichten. Als wij bij de parkeerplaats van Roque Nublo aankomen staat deze al helemaal vol met auto’s en ook langs de weg staan de auto’s geparkeerd, gelukkig vinden wij nog ergens een plekje. Roque Nublo is een hoge rots (monoliet) van 67 meter. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bergpad in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen. Onderweg heb je vanuit diverse plekken een schitterend uitzicht! Naarmate je verder klimt wordt het langzaamaan ook zwaarder dit komt ook doordat je zo goed uit moet kijken waar je loopt losse stenen, ongelijke rotsen etc. Het is helder vandaag daarom kun je Pico del Teide op Tenerife zien liggen.

De route naar beneden is wat betreft energieverbruik minder inspannend. Toch gaat het niet veel sneller dan de weg omhoog. Dat komt omdat je meer op je hoede moet zijn voor losse stenen waardoor je onderuit zou kunnen glijden. Op een muurtje drinken wij wat water en lopen dan weer naar de auto en rijden verder naar Pico Nieves. Bij aankomst zien wij niets alles zit in de mist maar als wij even wachten trekt het weer open. Wij maken een paar foto’s en alles zit weer in de mist, heel apart. We rijden verder over deze bochtige weg maar deze zit volledig in de mist, erg vervelend rijden maar het is niet anders.

‘S avonds eten wij weer bij “de buren” en lopen daarna nog even over de boulevard. Als wij bij het hotel terugkomen hebben ze binnen enkele kraampjes opgebouwd met oa sieraden, portemonnees, Aloë Vera en nog wat prullaria.