Dag 10

de route

 

Mazama Village cabin – Mc Arthur Burney Falls – Lassen Volcanic NP – Lassen Mineral Lodge 396 km

 

klik op de foto voor een groter formaat

 

 


Het is een koude nacht, er ligt ‘s morgens nog bevroren sneeuw op de auto. Het is 2 graden 😳, met een strak blauwe lucht.

We maken ons klaar en nuttigen het door ons zelf meegenomen ontbijt. We besluiten om nog even terug te rijden naar het Crater Lake om nog een foto te maken, het is zo anders met een strak blauwe lucht 😁.

Tegen 9.30 uur whatsappen (in het restaurant kunnen we nog steeds gebruik maken van het internet) we nog even met de vrienden en dan rijden wij weer verder.

We willen naar de McArthur Burney falls rijden op een gegeven moment moeten wij een afslag nemen. De weg is voorzien van een nieuwe laag grint, oké langzaam rijden. Dan gaat de weg over op asfalt maar deze weg is zoals wij die vroeger ook hadden, met betonplaten, elke naad voelde en hoorde je ….. vreselijk! En tot overmaat van ramp zien wij dat er steeds meer takken, bomen op de weg liggen en dan opeens ligt er nog volop sneeuw op de weg. Tja 🤔 wat doe je dan ….. diezelfde K…. weg weer terug rijden, ongeveer 80 km voor niets gereden ☹️.

De weg naar onze 2e bezienswaardigheid Lassen Volcanic np is ook nog gesloten vanwege de sneeuw. We hadden hier wel rekening mee gehouden  maar je hoopt nog altijd dat de weg open gaat …. helaas het is niet anders. 

We rijden door een heuvelachtig landschap, soms door bossen met naaldbomen en dan weer een openvlakte met de bergen om ons heen en de met sneeuw bedekte bergen blijven ons steeds volgen. Vandaag is het een echte reisdag geworden.

Liefs.