Wij hebben er zo lang opgewacht om met Wolter en Jeannette naar New York te gaan ………. maar dan komt COVID-19 …….. kunnen wij wel gaan?

Oud en Nieuw 2018/2019 vraagt Jeannette: gaan wij in 2020 naar New York? Nou daar hoeven wij niet over lang over na te denken. 😯 tuurlijk willen wij mee, geen enkel probleem hoor 😆 . 

Na lang zoeken en prijzen vergelijken besluiten we op 23 november 2019 dat we toch maar de vliegtickets gaan boeken. We vliegen dan op 25 april 2020 vanaf Düsseldorf naar New York. We hebben intussen ook de prijzen van de hotels in de gaten gehouden en deze gaan we dan ook maar meteen vastleggen, dan is dat allemaal weer geregeld. We kiezen voor het Best Western Plus Plaza hotel deze hebben wij in 2018 ook bezocht en is ons prima bevallen.

Dan is het nu nog uitzoeken wat we willen zien. Jeannette gaat aan de hand van een kaart de wijken af en noteert de bezienswaardigheden 👍die zij graag willen zien en ik ga ook nog enkele nieuwe bezienswaardigheden noteren die wij graag willen zien. Ik probeer van alle bezienswaardigheden een dagindeling te maken en deze willen wij in maart met elkaar gaan bespreken ……. maar dan komt  ……

Het Coronavirus, en dan kijk je ineens heel anders de wereld in en hoop je dat iedereen gezond mag blijven! Gezondheid komt op de eerste plaats!

Op 22 maart 2020 ontvangen wij een mail van het hotel Holiday Inn express in Düsseldorf (waar wij de avond voor vertrek 2 kamers hebben gereserveerd) met de mededeling dat zij de kamers hebben geannuleerd.

Op 6 april 2020 krijgen wij via cheaptickets bericht dat onze vluchten geannuleerd zijn en zij zetten het restitutieproces in gang. We wachten nu af of we een voucher krijgen of dat wij ons geld terug krijgen. We zijn al tevreden met een voucher. 

Voor wat betreft onze hotelreservering ligt het iets anders, we hebben een boeking gemaakt waarbij je de kamers niet meer kunt annuleren 🙈. Dit hebben we nog nooit gedaan, maar het scheelde € 300 😳 per kamer. We schrijven het hotel aan en vragen of wij de kamers kunnen annuleren. Gelukkig werkt het hotel mee en mogen we een andere periode doorgeven. We gaan op zoek naar een andere periode, dat zal waarschijnlijk de mei vakantie van 2021 worden.

Laten we hopen dat iedereen die wij kennen gezond mag blijven. Zorg goed voor elkaar! 

Liefs, Herbert & Karin