Amerika 2003, Dag 1 t/m 17

Dag 1, 29 augustus 2003

Om 5.20 uur ging de wekker af, en tegen 5.55 uur stond mijn (=Karin) vader voor de deur om ons naar het station te brengen. De trein vertrok om 6.18 uur en in Amersfoort moesten we overstappen. Om 8.10 uur waren we op Schiphol. Bij het inchecken stond al een lange rij, tegen 9.10 uur konden we eindelijk langs de douane en vanaf 9.30 uur begonnen ze met het inchecken. I.v.m. extra veiligheidsvoorzieningen moesten we diverse vragen beantwoorden. Om 11.45 uur vertrok het vliegveld i.p.v. de geplande 11.10 uur vanaf de polderbaan.

Tegen 13.30 uur geland in Minneapolis, tegen 14.00 uur hadden we de koffers, daarna langs de douane om de koffers weer op een band te leggen en daarna werden we zelf weer gecontroleerd en moesten we onze schoenen uit doen omdat deze ook gecontroleerd werden. Daarna konden we de gate opzoeken en vandaar vertrok het vliegtuig om 14.25 uur naar Denver. In Denver aangekomen en nadat we de koffers weer in ons bezit hadden hebben we de auto opgehaald en zijn we naar het hotel gereden. In het hotel kwamen we erachter dat ze een van onze koffers open hadden gebroken voor een extra check.

Om 20.30 uur (plaatselijke tijd, 4.30 uur Nederlandse tijd) hadden we de knollen echt op en zijn we naar bed gegaan. In totaal waren we al 23 uur in de benen.

Dag 2

Na een goede nachtrust werden we tegen 6.00 uur wakker. In het hotel konden we gebruik maken van het ontbijt, om daarna meteen met onze tocht te beginnen zijn we richting Pikes Peak gereden via Garden of the Gods (Zandsteenmonument). Mooie rotsen.

Dan via Cave of the Winds (druipsteengrotten), rondleiding door de grotten. Buiten nog rondgelopen en daar zagen we een kolibrie.

Verder gereden richting Pikes Peak maar hoe dichter we erbij kwamen hoe bewolkter dat het was. De bergen lagen in de wolken en dus zijn we niet verder gereden. Op de terugweg kwamen we langs een gigantisch groot winkelcentrum Castle Rock Outletstore.

Daarna hebben we de plaats Hudson opgezocht waar de 1e overnachting plaats zou vinden.

De plaats en de camping waren Kortom Uitermate Teleurstellend.

Dag 3

Na een onrustige nacht veel treinverkeer met enorme toeters (belachelijk midden in de nacht). Om 7.30 uur zijn we vertrokken opnieuw richting Pikes peak helaas weer geen geluk dichte bewolking. We zullen het hier met de plaatjes van de folders moeten doen. Toen zijn we teruggereden naar Denver en hier was een kermis, feest A taste of Colorado, ontzettend druk maar heel gezellig. Tegen 16.00 uur weggereden richting cheyenne waar de overnachting zal plaatsvinden. Toen we daar aankwamen dachten we gelukkig dit ziet er goed uit, nette camping gezellig druk en zelfs nog een paar tenten.

Dag 4

Tegen 7.45 uur vertrokken richting Custer ± 460 km. Onderweg richting Fort Laramie kwamen we van de stralende zon en helder weer ineens compleet in de mist. Bij Fort Laramie was het weer iets beter we zijn bij het Fort aangekomen, maar het leek ons niets en zijn weer doorgereden.

In Custer aangekomen zijn we direct doorgereden naar Mount Rushmore. Het was schitterend om zo de gezichten in de rotsen te zien. Heel erg mooi.

Toen de KOA-camping opgezocht, Mw. Was heel vriendelijk en vroeg waar we vandaan kwamen, van mt. Rushmore of we dit (ze liet een ansichtkaart zien van een tunnel en door de tunnel zag je mt. Rushmore) nee dat hadden we niet gezien en ze gaf ons een route kaart en legde uit hoe we moesten rijden.

Dag 5

Vanochtend de kaarten op de bus gedaan. Naar het Custer state park gereden. Het park dat bekend staat om de buffels, weinig buffels gezien en een paar herten, priaire dogs en in de verte een kudde buffels. De route gereden door de tunnels naar Mt. Rushmore, schitterend. Op een gegeven moment moest een touringcar ook door een tunnel nou het kon allemaal net. De weg terug weer via het Custer state park gereden de kudde buffels waren iets dichterbij.

Dag 6

Naar Devil’s Tower n.m.(duivelstoren) gereden, heel apart. Als je er naartoe rijdt en het landschap is behoorlijk vlak, heuvelachtig en je ziet ineens zo’n grote schoorsteen. We hebben er omheen gelopen en aan een kant waren ze de schoorsteen aan het beklimmen (5 uur naar boven en in 1,5 uur zijn ze weer beneden). Daarna richting Sheridan, de natuur , glooiend mooi maar ontzettend eentonig, de omgeving is bekend van de Film Dances with Wolves.

Dag 7

Weer door mooie natuur gebieden gereden richting Cody. In Cody naar Buffelo Bill dam geweest en het museum buffelo bill waar ik weet niet hoeveel geweren, pistolen waren dat er zoveel verschillende waren wist ik niet.

’S Avonds een rodeo meegemaakt, een heel aparte ervaring om te zien hoe ze wilde paarden, stieren nog wilder kunnen maken door een band om hun geslachtsdeel te trekken.

’s Nachts slecht geslapen, het was warm (overdag al 32c)

Dag 8 en 9

Vandaag staat Yellowstone op het programma, we zijn via de oost ingang naar binnen gegaan en daar was 11 augustus 2003 nog een grote brand geweest, vandaar dat we de eerste km. Niet langs de kant van de weg mochten stoppen en de parkeerplaatsen waren afgezet. De brandweer was nog steeds bezig want op sommige plekken smeulde het nog steeds. Bij de eerste stop moesten we wel aan de lucht wennen, net verrotte eieren zo stinken. Veel gezien, verschillende geijsers, de grand Canyon van Yellowstone watervallen, buffels, elk. Daarna de Koa-camping opgezocht, tot nu toe is dit de mooiste hele grote camping maar erg schoon, voor de camper plaatsen staan zelfs een tafel en schommelbank.

De dag begon met regen en tussen de buien door toch noch verschillende geijsers bekeken. Het is de hele dag somber geweest en af en toe scheen de zon. Op de terugweg hebben we nog een roofvogel (bald eagle).

Dag 10

Toen we buiten kwamen was het erg bewolkt, daarom hebben we rustig aan gedaan, goed ontbijt gehad. Door Yellowstone park richting zuid gereden en de bewolking was inmiddels weg zodat de mooie mountains in Grand Teton goed te zien waren. Toch nog een mooie heldere dag.

Dag 11

Vanochtend was het helder weer dus zijn we richting de Arial Tram gegaan, deze bracht ons boven op een berg, het was er 4 graden. We keken naar een stel jongens die wilden paracliden, maar er kwam ineens mist en een hagelbui zodat ze alles weer in konden pakken, helaas.

Toen we beneden aankwamen begon het te regenen en de hele berg zat in de mist. We waren dus net op tijd!! Verder een lange tocht door de bergen met af en toe regen en het laatste gedeelte toch weer zon.

Dag 12

Lange dag om alleen maar in de auto te zitten, weinig amusement onderweg m.u.v. de mooie bergen.

Dag 13

Via het Dinosaur National Park richting Craig gereden. In Craig aangekomen zeiden ze dat het in Steamboat Springs (40 mile verder) gesneeuwd had. Waarschijnlijk zal er ook sneeuw liggen in de Rocky Mountains, we zullen zien.

Dag 14

Tegen 9.00 uur vertrokken na eerst een stevig ontbijt (eieren,spek,toast, jus en natuurlijk koffie) te hebben genuttigd. Het weer was niet denderend, bewolking en het was net weer droog. Bij Steamboat Springs aangekomen en daar kregen we eerst regen dat overging in hagel en sneeuw. Het had er gisteren al gesneeuwd dus op de takken van de dennenbomen lag nog sneeuw. In de verte dikke donkere wolken dus weinig bergen te zien in de Rocky Mountains dachten we.

Op het hoogste punt (4c) van de Rocky mountains weer sneeuw gehad maar het weer klaarde wel op. Toch nog veel zon gehad met een harde wind. Onderweg nog een coyote gezien.

Dag 15

Om 11.00 uur arriveerden we in Denver nadat we een senic route via het plaatsje Nederland hebben gereden, een mooie route met de laatste stuipjes van de bergen en in de verte zagen we alweer het vlakke land. In Denver de 16th street met de bus heen en weer gereden en af en toe een stukje gelopen. Nog naar Us mint gelopen voor een rondleiding, maat helaas sinds de aanslag 11 september 2001 is dit niet meer mogelijk.

Daarna het hotel weer opgezocht.

’S Avonds lekker gegeten bij Tony Roma’s famous for ribs in town, Heeeeeeeeeerlijk!!!!

Dag 16 en 17

Helaas het zit er weer op

Vertrek vanuit DENVER om 11.25 uur naar MINNEAPOLIS, aankomst 14.30 uur.

Vertrek uit MINNEAPOLIS om 15.20 uur

We zijn om 15.45 uur vertrokken uit Minneapolis, en om 5.45 uur zijn we geland op Schiphol.

Geef een reactie