Amerika 2005, verslag dag 1 t/m 11

Dag 1 – 22 juli 2005 Amsterdam – Los Angeles 9645 km

Vertrek om 6.48 met de trein richting Schiphol, het vliegtuig zal vertrekken rond 11.35 uur (vliegtuigtype is Boeing 767-300 van Delta Airline en wij zitten op rij 36 stoel F en G), met een tussenlanding op Cincinnati aankomst 14.50 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 20.50 uur (vliegduur 9.30 uur). Vertrek naar Los Angeles 16.45 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 1.45 uur (hier zitten wij op rij 35 stoel F en G) en aankomst in Los Angeles zal zijn om 18.30 uur plaatselijke tijd, in Nederland is het dan 3.30 uur (vliegduur 4.45 uur). De vlucht is 6028 mijl of te wel 9645 km de vluchtduur in totaal 14.15 uur. Voor ons is het de eerste keer dat we met Delta Airlines vliegen. Auto ophalen en dan richting het hotel: Hilton & Towels.

Dag 2 – 23 juli 2005 Los Angeles

Vandaag een rustige dag. We kunnen nog enkele dingen gaan bekijken zoals: Walk of Fame – Bel Air – Beverly Hills – Grauman’s Chinese Theater 6925 Hollywood Boulevard, Hollywood – Santa Monica Pier.
Ons hotel voor vanavond is: Hilton & Towels.

Dit is de huurauto

Dag 3 – 24 juli 2005 Los Angeles – Devils Punchbowl park – Las Vegas (448 km)

Vandaag begint de eerste rit. Via de Us-101 south (Holleywood Freeway), San Bernadino Freeway East, I-405 north, dan SR-14, SR-138 South-East, CR-N6 richting Devils Punchbowl Park, SR-18 wordt de I-15 south, NV 604 to Las Vegas NV north/east. Aan de Interstate 15 bij Primm, ligt de grootste rollercoaster ter wereld, 45 minuten ten zuiden van Las Vegas ligt de nieuwe Fashion Outlet Las Vegas, met 100 winkels – The Gap, Neiman Marcus, Escada, Burberry’s – discountprijzen direct uit de fabriek of de winkel. Tegen betaling rijdt regelmatig een shuttle van het New York-New York Hotel naar deze Mall.

Het hotel is: Circus Circus, het heeft een pretpark in het hotel en ook een grote parkeergarage, de ingang is aan de achterkant van het hotel.

Dag 4 – 25 juli 2005 Las Vegas – Valley of Fire State Park – St. George – Zion N.P. (321 km)

Via NV 604 north east bij Lake Mead Boulevard west, I-15 north, state 169 north east, Loca Road to Valley of fire state park north, Local road south, State 169 south west, I-15 north, State 18 to st. George via state 34 east, I-15 north, State 17 south, State 9 east to Zion N.P. Een ander landschap is te zien in the Valley of Fire State Park, nog geen een uur van Las Vegas via de I-15 east, tot aan S169 (exit 75) Toegang $ 5.- per auto. Een landschap met rode en witte zandstenen rotsformaties, indiaanse petroglyphen en een paar picknickplaatsen. Vanaf het Visitor Center gaat er een Scenic Byway langs o.a. de Mouse Trap en de Rainbow Vista, waar je uitkijkt over een landschap dat 150 miljoen jaren geleden is ontstaan. De weg eindigt bij de White Domes, het woord zegt het al, witte rotsen. De hoogtepunten van dit park zijn: uitkijkpunt Rainbow Vista, wandeling van een half uur over petroglyph Canyon trail (800 m).

Dag 5 – 26 juli 2005 Zion N.P.

Bij de ingang van het Zion NP een Golden Eagle pass kopen. National Parks Pass: $50. Als je tijdens een reis meerdere parken wilt bezoeken, is het voordeliger om een nationale pass te kopen. Zo’n pass kost $50,– en is gedurende 1 jaar geldig, voor één auto met inzittenden. Een golden eagle pass kost $ 65,– en is ook geldig in parken die worden beheerd door U.S. fish and Wildlife Service, de u.s. forest service of het bureau of land management.

Dag 6 – 27 juli 2005 Zion N.P. – Bryce Canyon N.P. (141 km)

Via de SR-9 north east richting de US 89 north east, dan SR-12 east, de SR-63 south eindigt bij Bryce Canyon. Ook al zijn we hier eerder geweest het blijft mooi.

Dag 7 – 28 juli 2005 Bryce Canyon N.P. – Escalante – Torrey – Capitol Reef N.P.(249 km)

Bij Escalante heb je Grand Staircase NM. Vanuit Torrey kun je eerst naar Goosenecks, vanwaar je een duizelingwekkend uitzicht hebt op de meanders van sulphur Creek. Net voor het visitors center kom je links langs indrukwekkende rode rotswanden die op een ruïne lijken. Ze staan bekend onder de naam Castle. Capitol Reef N.P. bezienswaardigheden; 20 km lange Scenic Drive, Goosenecks Overlook, Fruitbomen eind juni begin juli kun je hier gratis kersen plukken. Hickman Bridge, de weg is vrij gemakkelijk maar hier en daar toch steil. Na 1 mile kom je bij de grootste natuurlijke boogbrug van het park.De fremont rotstekeningen werden tussen 700 en 1250 door de Ancestral Puebloans gemaakt. Ze zijn te zien op een rotswand in de Fremont, Capitol Gorge, Gifford Farmhouse is een boerderij uit 1908 en tegenwoordig een cultureel centrum gewijd aan de mormoonse kolonisatie, Cathedral Valley, Cassidy Arch.

Capitol Reef National Park
Heftige rotsformaties, hellingen, kloven en canyons zijn de ingrediënten van dit park. Het ligt in het zuiden van de staat Utah en kreeg in 1971 zijn status. De oppervlakte van het park is 979 vierkante kilometer. De naam heeft het park te danken aan een ontzettend grote rotsformatie die vanwege zijn vorm Capitool Dome heet. De vorm hiervan doet denken aan de koepel van het Capitool in Washington DC. Een massieve heuvelrug die als natuurlijke barrière fungeert zorgde voor de naam reef. Een bijzonder fenomeen is bijvoorbeeld Waterpocket Fold, een 160 km lange plooi in de aardkorst. In deze plooi zijn de afgelopen miljoenen jaren enorme kuilen ontstaan die vele duizenden liters water verzamelen bij regen. Cathedral Valley is een dal waarin geërodeerde restanten van Entrada Sandstone als haaientanden omhoogsteken tot een hoogte van 150 meter boven de woestijnbodem. Het park is makkelijk te bereiken door de Highway die midden door het park loopt. Verder zijn er goede voetpaden en onverharde wegen die het park doorkruisen. De onverharde weg is echter geen aanrader als je niet in het bezit bent van een vierwiel aangedreven auto. Capitol Reef maakt deel uit van het Colorado Plateau. Waterpocket Fold is de voornaamste reden waarom het gebied zijn beschermende status heeft gekregen. In de zomer is een gemiddelde dagtemperatuur van 38 graden een normale zaak. Het voorjaar en de herfst brengen zachte temperaturen met zich mee terwijl het in de winter in dit gebied ongeveer 10 graden is.

Dag 8 – 29 juli 2005 Capitol Reef N.P. – Hanksville – Goblin Valley S.P. – Brendel -Moab (258 km)

Via state 24 east tot Hanksville, dan SR-24 north, ga linksaf de Temple Mountain road, ga linksaf de Goblin Valley road de weg wordt SR-303, ga rechtsaf local road (south-west) richting Goblin Vallye SP aanhouden. De “Goblins” of kabouters van Goblin Valley State Park zijn in werkelijkheid een groep paddestoel vormige, fraai geërodeerde rotsen. Twee verharde en verschillende onverharde routes leiden naar de bodem van de vallei.

Dag 9 – 30 juli 2005 Moab – Arches N.P. – Dead Horse Point State Park – Moab

Arches NP. De belangrijkste kenmerken van dit National Park zijn stenen bogen (arches), spitse voetstukken en meer verschillende sculpturen. De kleur van deze formaties verandert naar gelang de zon aan de hemel staat. De naam heeft het park te danken aan de het feit dat het de meeste natuurlijke rotsbogen ter wereld op zijn grondgebied heeft, het zijn er méér dan 2000! Door de voetpaden te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met dit fenomeen. Door het park loopt ook een verharde weg dus een groot deel van het park is goed te bereiken, echter om de bezienswaardigheden te kunnen zien zul je toch uit de auto moeten. Door Arches N.P. loopt één parkweg met een lengte van 18 mijl, met daaraan twee korte zijwegen. Direct bij de ingang ligt het visitor center. Ongeveer 1 mijl verder kom je bij het eerste uitkijkpunt, vanwaar je een erg mooi uitzicht hebt op het stadje Moab en op Moab Canyon. Nog eens 1 mijl verder ligt de parkeerplaats waar de eerste trail begint: Park avenue trail.

Dag 10 – 31 juli 2005 Moab – Canyonlands N.P. -Natural Bridges N.M.– Blanding (380 km)

Het Island in the Sky District is erg mooi. Wat zeker niet mag ontbreken is een wandeling naar Mesa Arch; een zeer fotogenieke omlijsting van de daarachter gelegen kloven van Canyonlands en van de La Sal Mountains op de achtergrond.

Dag 11 – 1 augustus 2005 Blanding – Cortez – Mesa Verde N.P. – Durango (261 km)

Geef een reactie