Reisdag Dusseldorf - Los Angeles

Dag 1, 16 juni 2017:

Onze roadtrip begint……

Hebben we alles: vliegtickets…… check, paspoort…… check, creditcard…… check, esta geregeld…… check, koffers…… check, wij zijn helemaal klaar voor vertrek. Wij hebben er erg veel zin in!!! Wij zijn gisteren al naar Düsseldorf gereden en hebben afgelopen nacht bij vd Valk hotel geslapen.

Vanaf het hotel rijden wij in ongeveer 10 minuten naar het vliegveld. We checken in en droppen de koffers en maken ons op voor een lange dag. De vlucht uit Amsterdam heeft wegens een technische storing een vertraging, dit is voor ons geen probleem omdat we toch een speling van ongeveer 3,5 uur hebben, maar er zijn enkele personen aardig in de stress of ze de volgende vlucht wel halen.

Wij drinken een bakkie en eten er een broodje bij en zo komen wij de tijd wel door. Lopen naar de gate en wachten tot het boarden begint. Het gaat niet helemaal volgens de planning want we vertrekken met ongeveer een half uur vertraging. De vlucht valt weer reuze mee, beetje lezen, wat drinken, sudoku oplossen, hapje eten, Herbert probeert zijn oogleden van de binnenkant te bestuderen, we hebben een mooi uitzicht over Groenland en Canada en dan vliegen we over salt lake city, Las Vegas richting Los Angeles.

Tegen 15.00 landen we op het vliegveld van Los Angeles. Dan mogen we zigzaggend door een lange rij om via een machine enkele vragen te beantwoorden een vinger scan en er wordt een foto gemaakt en deze wordt nog eens uitgeprint. Vervolgens mag je zigzaggend naar de volgende rij om bij de douane beambte opnieuw enkele vragen te beantwoorden een vinger scan en een foto te maken en dan komt het verlossende woord dat we toch Amerika inkomen. Wat een procedure zeg het moet niet gekker worden met de amerikanen ……

We lopen naar de bagage band waar de koffers al niet meer op de band ronddraaien wat ze worden er gewoon vanaf gehaald. Als we weer herenigd zijn met onze koffers gaan we op zoek naar de bus van Alamo om onze huurauto op te halen. Als we aan de beurt zijn probeert de dame ons nog een duurdere auto te verhuren en nog enkele verzekeringen te verkopen maar ……. we doen het niet! Buiten mogen we zelf een auto uitzoeken, maar bij elke auto staan al mensen. Een medewerker van Alamo geeft aan dat er zo andere auto’s gebracht worden. We kiezen uiteindelijk voor een Ford Edge.

Dan gaan we op weg naar het Sheraton hotel. We checken in en brengen de koffers naar de kamer en drinken in het hotel een koffie. We gaan nog even een paar boodschappen doen en een hapje eten bij Denny’s. Als we terug zijn bij het hotel gaan we nog even buiten zitten maar dan vallen onze luikjes dicht en tegen 21.30 uur liggen we in bed!

 

truuuuuusten

Liefs van ons

Geef een reactie