30 mei 2019: Vliegreis Amsterdam - San Francisco

Dag 1

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt bij vd Valk nemen wij de bus. En we rijden binnen 10 min naar Schiphol. Een heerlijk rustig begin van de vakantie.

 
Gisteren lukte het niet om de tickets uit te printen. We lopen naar de incheckbalie en gelukkig is het nog niet zo druk. De koffers worden ingecheckt en we lopen door naar de securitycheck en paspoort controle, dit alles binnen een half uur, en dan kan het wachten beginnen. Het wachten gaat echt heul lang duren want door een technische storing hebben wij een vertraging van 2 uur. Op dit moment is de planning dat het vliegtuig om 16.50 uur gaat vertrekken. Wij wachten het met spanning af 🥺 🤦‍♀️. En dan krijgen we een nieuwe vertrektijd 15.15 uur 😳 is dat even een meevaller 😁.

Het vliegtuig van United Airline (wij zitten in rij 36 op de stoelen A/B) vertrekt uiteindelijk om 16.15 uur vanaf de gate en dan taxiën wij naar de Zwanenburglaan.

De 10 uur durende vliegreis is weer snel verlopen, een filmpje kijken Bohemian Rhapsody Queen, mooie uitzichten boven Groenland ………. en gek genoeg is de vlucht weer voorbij gevlogen.

Na de standaard douane handelingen (visum, vingerafdrukken, foto) het lijkt zo simpel maar uiteindelijk hebben wij er 2,5 uur!! over gedaan om San Francisco binnen te komen. De koffers waren al van de band gehaald, de koffers gepakt en op naar Avis om de huurauto op te halen. Hier was het niet druk en ook geen verkoop praatjes. We kunnen uit 3 verschillende merken kiezen en het is een Jeep Compass 4×4 geworden.

Daarna snel naar het hotel gereden waar wij tegen 21.30 uur aankomen. We hebben in de lobby nog een kop koffie gedronken en toen gingen de kaarsjes langzaam aan uit, tegen 22.30 uur lagen wij in bed.

Tot morgen!