Van Amsterdam naar Vancouver

Dag 1, 23 mei 2015

Het is zo ver. Vrijdag 23 mei 2015 om 18.00 uur (klokslag) komt de taxi (Arie & Francien animaatjes-bedankt) voorrijden. Gelukkig komt de trein nu wel op tijd en er is zelfs een machinist aanwezig ( gisteren ben ik ook met de trein weggeweest en moesten ze op zoek naar een machinist, deze hebben ze wel snel gevonden een kwartier vertraging en wij hardlopen om deze trein te kunnen halen!). De treinreis verloopt voorspoedig. Bij Schiphol aangekomen staat de shuttle bus van NH-Hotels al op ons te wachten. Zo stonden we 10 min. later al in het hotel. Je zult het niet geloven maar hier was ons net een bus vol japanners voor ……. grrrrrrr ….. maar relax dat wij zijn wachten wij geduldig, tenslotte hebben wij vakantie. We checken in en brengen de koffers naar de kamer en gaan dan nog even naar de bar om te proosten op onze vakantie.

Vliegreis naar Vancouver

Na een goede nachtrust gaan we genieten van het ontbijt bij NH-Hotels. Prima ontbijt, hier kunnen wij het wel een paar uur op volhouden. In de shuttle bus van 9.30 uur hebben wij een plaats gereserveerd en dit is maar goed ook er staan veel te veel mensen, die niet allemaal meekunnen in de bus, blijkt dat er een aantal personen geen reservering hebben gemaakt en dus niet mee kunnen! Bij Schiphol aangekomen lopen wij naar de vertrekhal en balie 21 en ……. daar staat toch een lange rij smiley_rolleyes , toch gaat het allemaal vrij snel en na een dik half uur wachten hebben wij dan toch eindelijk de koffers afgegeven. Dan lopen wij door naar de douane hier gaat het bijzonder snel binnen 5 min. zijn wij door het zelf scan apparaat.

Het vliegtuig vertrekt vanaf de polderbaan om 13.05 uur, de hele vlucht zal 9.28 uur duren. We vliegen met een airbus 330-200, de plaatsen zijn prima. Zoals bij de meeste vluchten zijn de maaltijden niet bijzonder ook bij Airtransat niet. Als we boven Ijsland komen dan kunnen wij helaas niets zien door de bewolking …. jammer. Ook als we boven Groenland komen is het nog helemaal bewolkt. Wel kunnen wij een kijkje nemen op de Canadian rockies. We komen op de geplande tijd 13.25 uur aan in Vancouver.

Als we dan de koffers weer terug hebben gaan we op zoek naar Alamo waar wij de auto gehuurd hebben. We moeten even wachten. We krijgen dit keer geen Midsize SUV mee maar een Volvo V60 (de foto volgt later). We rijden naar het hotel en deze vinden wij snel. We checken in en gaan toch even op bed liggen. Het is nl nog maar 16.30 uur en we moeten het toch nog wel tot 23. 00 uur volhouden.

Tegen 18.15 uur gaan we dan toch iets van Vancouver zien. We lopen naar Morton Park waar mooie bronzen beelden staan the a maze in laughter. Daarna lopen wij door naar English Bay.

Dan maak ik nog het verslag …

Welterusten ……

Geef een reactie