Reisdag

Dag 1, 10 juni 2016

Vandaag hebben wij een reisdag. Om 9.00 uur staat onze taxi voor de deur, (Arie, bedankt!). We gaan met de trein naar Schiphol en dat is nog niet zo eenvoudig. Het begint al op het station. De trein die er aan komt is al overvol de mensen staan al in de gangpaden. Deze trein laten wij aan ons voorbij gaan, dan de volgende trein maar nemen met het gevolg een overstap, maar omdat de trein een vertraging oploopt missen wij natuurlijk de trein. Gelukkig hebben wij geen haast en al extra reistijd aangehouden. Onze eerste vlucht vertrekt om 14.55 uur naar Londen (Heathrow) met Britisch Airways. Wij komen aan in vertrekhal 5 en hebben nog 2 uur de tijd om naar vertrekhal 3 te gaan, de transfer wordt per bus geregeld. Om 17.15 uur vertrekken wij van Londen (Heathrow) naar Vancouver met een Airbus 380 van Britisch Airways, aankomst Vancouver 18.40 uur. De stoelen 74 A en B in de Upperdeck hebben wij gereserveerd. Het is een rustige vlucht, je hoort de motoren bijna niet. Het vliegtuig zit behoorlijk vol, in het upperdeck zijn bijna geen lege stoelen, in totaal kunnen er 469 personen mee.

Het vliegveld van Vancouver ziet er mooi uit, ruim, licht en schoon. We lopen een trap af en komen in een grote centrale hal. Om er te komen hebben ze een lange slinger rij gemaakt, maar gelukkig valt de rij mee, de rij is korter dan vorig jaar. Maar zo gaat het in Amerika en in Canada. Ze houden van lange rijen, tenslotte hebben wij vakantie en laten wij ons niet gek maken. De douane bepaalt of wij het land opnieuw mogen bekijken en ……. gelukkig wij zijn welkom!

Als ze ons dan toelaten lopen wij naar de bagageband om onze koffers op te halen. Gelukkig zitten onze koffers erbij en zo worden wij weer herenigd met onze koffers. We weten de weg en lopen naar Alamo waar wij de auto gehuurd hebben. Er staat helemaal geen rij … huhhhhh helemaal geen rij. De medewerker wenkt ons al als we nog maar net binnen zijn en wij lopen dan maar gauw door naar de medewerker.

We hebben een mooie auto (Ford Edge, foto’s komen nog) meegekregen en rijden dan richting het hotel. We eten nog een klein hapje bij Denny’s en gaan tegen 22.00 uur naar bed.

Liefs.

Geef een reactie