Dag 1: Reisdag Amsterdam - Orlando

Dag 1  – 22 november 2013

Donderdag 21 november 2013, de koffers zijn gepakt, vandaag nog een werkdag dan de laatste spullen in de koffers pakken en onze vakantie kan beginnen. Om 19.10 uur staat onze taxi voor de deur (Arie en Francien heel erg bedankt animaatjes-bedanktvoor het wegbrengen) de trein vertrekt om 19.36 uur, echter heeft deze trein een vertraging ivm een seinstoring……..dit valt nog mee en de treinreis gaat tot Amsterdam Zuid voorspoedig maar dan…..is er een brand melding in de schipholtunnel tsja……….zal eens niet zo zijn, dat is voor ons ook een reden geweest om ‘s avonds al naar Schiphol te gaan en nu………maar verder met de bus! Tegen 23.00 uur komen wij bij het door ons geboekte hotel Novotel aan. Nog even iets gedronken bij de bar en tegen half een lagen wij in bed.

Vrijdag 22 november we nemen de shuttle bus van 8.10 uur naar Schiphol het is nog lekker rustig bij het inchecken van de boarding pas en het zelf inchecken van de bagage. We hebben nog even de tijd om te ontbijten. We lopen nog even lekker rond en gaan dan naar de gate hier is het inchecken al begonnen dus zo voorkom je ook lange wachtrijen we kunnen dus zo doorlopen en er worden helemaal geen vragen gesteld zoals bij KLM, Delta etc.. Om  11.10 beginnen ze met het boarden dus dat gaat allemaal heel voorspoedig we gaan dan ook tegen 11.45 uur bij de gate weg en taxiën naar de polderbaan, om 12.00 uur gaan we de lucht in. Er wordt aangegeven dat de vliegtijd naar Orlando 9.06 uur is. Dus we hebben nog even te gaan…….. We vermaken ons met series/film te kijken, lezen op de ipad en krijgen de keuze voor een maaltijd uit vegetarische pasta of bami met kip we kiezen voor het laatste en er zat nog een bakje vers fruit en een plakje krentenbrood bij, het smaakte goed . Vlak voor het einde deelden ze nog een bekertje met roomijs uit. De service aan boord valt mij erg mee. je kunt kiezen uit water, jus , appelsap, koffie en thee voor de overige dranken moet je betalen. Ach……er zullen altijd mensen klagen maar je moet ook redelijk zijn de prijs is er ook na.

Om 15.00 uur (het is dan al 21.00 uur in Nederland) komen we aan op Sanford Airport. Eerst moeten de passagiers uit het vliegtuig die nog doorvliegen naar Miami en daarna mogen de overige passagiers er uit. Iedereen moet eerst door de douane. Er worden een aantal vragen gesteld zoals waarom kom je hier, waar verblijf je heb je geld bij etc.etc. er worden vinger afdrukken en een foto van je genomen………………….Het is ons weer gelukt, we mogen nog steeds komen, ….. gelukkig maar……..

We wachten op de koffers en lopen dan naar Alamo (we weten de weg nog). Ze vragen niet of wij een upgrade willen en alles wordt snel afgehandeld, als we dan naar buiten lopen om een auto uit te zoeken zegt de medewerker kom maar mee hier staat een mooie Jeep Grand Cherokee voor jullie, we hebben de keuze uit een witte of een grijze. We kiezen voor de grijze, er zit een navigatie in en een open dak. Een mooie auto.

We gebruiken meteen de navigatie en toetsen het adres van het hotel in. Zo rijden we naar het hotel , we worden vriendelijke ontvangen en de eerste indruk is goed. De kamer ziet er netjes uit, kleine woonkamer en een aparte slaapkamer. Tot 22.00 uur ( 4.00 uur Nederlandse tijd) houden wij het vol en dan gaan de lichtjes langzaam uit smiley_giggle .

De weersvoorspelling:

het weer in Kissimmee

Geef een reactie