Dag 1 t/m 16 Amerika 2011

Dag 1 – 24 maart 2011 Vlucht Amsterdam – San Francisco

We vliegen met KLM vanaf Amsterdam naar San Francisco. De vlucht ging toch voorspoedig, uiteindelijk is de tijd 11.00 uur toch snel voorbijgegaan. Er waren geen lege plekken in het vliegtuig. De vlucht ging over Groenland, maar hier was helaas door de dichte bewolking niets van te zien, over Canada (zie foto’s) richting San Francisco. Herbert heeft de film Shouf Shouf habibi en baantje gekeken en diverse spelletjes gedaan. Ik heb de films Sonny Boy en de Eetclub gekeken, diverse sudoku’s opgelost. We zijn inderdaad met de shuttlebus naar het motel gereden. Ze hebben ons ook weer teruggebracht naar het vliegveld en daar zijn we in de Bart gestapt en naar San Francisco gereden. Het is inmiddels 05.10 uur in Nederland en 21.10 uur in San Francisco, dus zo langzaam aan is onze accu leeg. Maar ja, nog even volhouden!

Dag 2 – 25 maart 2011 San Francisco – Yosemite NP

De route voor vandaag is ongeveer 350 km. De bezienswaardigheden zijn Glacier Point; met spectaculair uitzicht op Half dome, El Capitain, de Vernal Falls en de Nevada Falls Tunnelview en valley view twee prachtige uitzichtpunten als je via de zuidelijke ingang de vallei binnenrijdt in beide gevallen net voorbij een tunnel Mariposa Grove tunnelboom alleen de romp is nog over. Ongeveer een uur lopen vanaf de zuid ingang van Yosemite of de Giant Sequoias. Het is nog de vraag of de weg bereikbaar is ivm sneeuw of ijs.

Vanochtend eerst de auto opgehaald. De Jeep Liberty die wij gereserveerd hebben is er niet meer, helaas dachten wij op dat moment en nu……. Wij vertellen dat we naar Yosemite NP willen en dat wij eigenlijk sneeuwkettingen nodig hebben. Een andere medewerker bemoeit zich ermee en zegt gisteren was de weg nog afgesloten……..ja hoor leuk bericht. De medewerker die ons helpt zegt dat moet je een vierwielaandrijving nemen dan is het geen probleem. Prima laat maar zien wat je hebt, krijgen wij een Dodge Durango mee (met 1797 mile op de teller ofwel 2875 km). Gelijk maar een caravantrapje erbij gekocht, kon er anders niet inkomen, gelukkig gaat de kofferbak open met een druk op de knop. Nu op weg naar Yosemite NP. Bij het park aangekomen blijkt de weg (gelukkig) wel open te zijn, maar er wordt in kolonne gereden en het vertrek is om 16.00 uur…………….dat is dan weer jammer, moeten we een dik uur wachten. De parkranger ging voorop met de zwaailichten van de auto aan en de rest, ongeveer 10 auto’s volgen hem.

Dag 3 – 26 maart 2011 Yosemite NP – Tulare

Vandaag willen we op tijd vertrekken, de planning is dat we ongeveer 420 km gaan rijden. De bezienswaardigheden zijn o.a. De General Sherman Tree, doorsnede is 11m. De General Grant, in een hoek van grant grove, aan de westelijke uitgang van het park Moro Rock, als je bij Moro Rock de weg vervolgt richting het oosten, dan kom je bij een omgevallen sequoia (Buttress tree) met daarin een tunnel voor auto’s. Heel verrassend, het sneeuwde vanmorgen. Het is maar goed dat wij een caravantrapje gekocht hebben, anders hebben, anders hadden wij de voorruit niet sneeuwvrij kunnen maken…….. Omdat het nog sneeuwde wilde Herbert op tijd weg, je weet nooit of ze weer een weg gaan afsluiten. Dus zo gezegd zo gedaan. Het park zijn we uitgekomen. Op naar de sequioa’s………………………..maar helaas de weg naar het sequioa national park is afgesloten, vanwege hevig sneeuwval. Voorlopig hebben wij voldoende sneeuw gezien!

Dag 4 – 27 maart 2011 Tulare – Alabama Hill – Lone pine

De route voor vandaag is ca. 400 km. Met op het eind van de route Alabama Hills, maar deze kunnen we eventueel ook de volgende dag bezichtigen. Vandaag een mooie route gereden van vlakke landschappen tot berglandschappen en af en toe sneeuw op afstand dit keer (dit bevalt ons beter hoor!). Mooie heldere, zonnige dag met 18 graden. Niet veel toeristen bezoeken het wonderlijke rots landschap Alabama Hills, ten westen van het plaatsje Lone Pine in Californië. Je vindt hier een opeenstapeling van gladde, ronde rotsen die miljoenen jaren oud zijn. Water- en winderosie hebben in combinatie met de schurende werking van zand gezorgd voor de vreemde vormen van de rotsen. De hoge pieken van de Sierra Nevada op de achtergrond vormen een scherp contrast met de Alabama Hills. Wij zijn begonnen bij Movie Road, zoals de naam doet vermoeden, zijn hier diverse films opgenomen. In sommige rotsen en met een beetje fantasie zag je o.a. een leeuw, olifant. Daarna via Horseshoe Meadow Road, Sunset Drive naar Tuttle Creek Road en weer terug naar Whitney Portal Road.

Dag 5 – 28 maart 2011 Lone pine – Death Valley – Las Vegas

De route voor vandaag is ca 568 km. De bezienswaardigheden zijn o.a. Furnace Creek Ranch – Zabrisky’s point, zelfde weg weer terug en dan Artists drive – Artist palette – Devils Golf course – Sand Dunes bij Stovepipe Wells – Natural bridge – badwater. 

Lieve mensen, bedankt voor jullie leuke berichten hetzij via het gastenboek of sms. Super, erg leuk om te lezen.

We zijn om 8.40 uur weggereden. De zon schijnt, geen wolkje in de lucht, het is mooi helder weer. Op naar Death Valley, het heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit afschrikwekkende imago, is dit Nationale Park erg populair bij natuurliefhebbers. De vallei bevindt zich voor een belangrijk deel beneden het zeeniveau, en wordt omringd door hoge bergtoppen die vaak met sneeuw zijn bedekt. Ons beginpunt is Stovepipe wells, in een eerdere vakantie was dit ons overnachtingsplaats, nu hebben we even lekker een kop koffie gedronken. De temperatuur loopt ook al lekker op, 24 graden op dit moment en het is nog maar 10.00 uur. Daarna doorgereden naar de sand dunes. Klein stukje gelopen want de schoenen zaten zo vol zand dat we maar gauw zijn teruggelopen. De Golden Canyon Trail (3,2 kilometer – heen en terug) gelopen. Deze trail biedt een geweldig uitzicht over het hart van Death Valley. Je begint de wandeling bij de ingang van de kleurrijke canyon op 49 meter onder het zeeniveau, en klimt dan tijdens de eerste anderhalve kilometer omhoog tot 91 meter boven het zeeniveau. Artist Drive is een eenrichtingsweg met mooie rotsformaties. Natural Bridge Canyon Trail (1,6 kilometer – heen en terug) hier ga je een heuvel op door een nauwe canyon. Je komt na een halve kilometer uit bij een grote natuurlijke brug, die een overspanning heeft van 14 meter. De beste plek om de zoutvlakte te bekijken is bij badwater, er zijn daar een aantal vlonders aangelegd zodat je eenvoudig een klein stukje het gebied in kan lopen. Op een bordje staat aangegeven dat het Badwater Basin zich op 85,5 meter beneden zeeniveau bevindt; het exacte laagste punt ligt echter niet op deze plek, maar enkele kilometers verder op de vlakte. Het is het laagste punt op het westelijk halfrond. Ergens op de rotswand naast de weg is een bordje aangebracht, waarop het SEA LEVEL wordt aangegeven. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 28 graden, heerlijk! Dit was tevens ons laatst punt van Death Valley op naar…………………………LAS VEGAS. Tegen 17.30 uur zijn we in las vegas, inchecken bij hotel newyork newyork. We krijgen een kamer op de 26e verdieping. ‘s Avonds de strip opgelopen. We hebben nog even wat drinken gekocht, voor Herbert een blikje bier en bij de kassa, je durft het haast niet te vragen, maar ze doen het toch…….. wat is je geboortedatum! Ben je 50 jr en vragen ze je nog om je leeftijd!! en dat voor een blikje bier………niet te filmen, wat een land.

Dag 6 – 29 maart 2011 Las Vegas

Vandaag een rustdag, dat wil zeggen weinig autorijden en veel lopen! Een rustige dag vandaag, gewinkeld en ‘s avonds op de strip gelopen. Diverse hotels van binnen bekeken. Er zijn hotels bijgekomen o.a. The Cosmopolitan, Aria. Er zijn nu 2 buslijnen die over de strip rijden, de een maakt meer stops op de strip dan de andere, erg prettig zo hoef je niet telkens hetzelfde stuk te lopen.

Dag 7 – 30 maart 2011 Las Vegas – Valley of Fire State Park – Las Vegas

De route voor vandaag is ca 194 km. De bezienswaardigheden zijn Valley of fire State park en Little Finland.

De route voor vandaag hebben wij gewijzigd. Little Finland en mesquit hebben wij geschrapt. De nieuwe route zie je hierboven. Dus op naar Valley op Fire State Park. Het park ligt niet zo ver van Las Vegas vandaan, op ongeveer een uur rijden. Bij het betalen ontvang je een routebeschrijving van het park. wij hebben dit park eerder bezocht, maar wij kunnen ons er niets van herinneren. Hoe noemen ze dat ook weer……..alzheimer light. Moeten we thuis maar eens de foto’s vergelijken, of ons geheugen ons in de steek laat. The beechives, ligt direct rechts naast de weg. Je ziet diverse roodgekleurde zandsteenformaties waarvan de vorm veel op bijenkorven lijkt, vandaar de naam. Aan de Arch Rock Loop Drive liggen bijzondere mooie rotsformaties. Arch Rock is een natuurlijke rotsboog met een opening van ongeveer 4 meter breedte. Atlatl Rock, waar je veel oude rotstekeningen kan zien. Een deel van die petroglyphs zit vrij hoog op de rotswand. Daarom is er een 12 meter hoge trap geplaatst zodat je daar naar toe kan klimmen. De petroglyphs worden door middel van een glazen wand tegen vandalisme beschermd. Elephant Rock, deze aparte rotsformatie die een opvallende gelijkenis vertoont met een olifant. Voor de mooiste aanblik moet je even naar boven klimmen en onder de 4,5 meter hoge slurf doorlopen. Kortom, vandaag heel veel moois gezien, wat een natuur. Het scheelt dat de temperatuur (29 graden) aangenaam is, anders hadden we waarschijnlijk geen trails gelopen, zomers is het daar veel te warm voor.

Dag 8 – 31 maart 2011 Las Vegas

Vandaag weer een rustdag met shoppen en veel lopen. Helaas niet bij het zwembad gezeten vandaag terwijl het toch zeker 30 graden is geweest. Maar we zijn in de gunshop geweest. Dit is echt ongelofelijk, de mensen staan echt in de rij om met een -door henzelf uitgekozen- geweer te schieten. Ze waren met een machinegeweer aan het schieten, nou dat kon je ook goed horen, wat een herrie. Je kunt ze ook gewoon kopen hoor. Wat is het toch een vreemd land, voor een blikje bier vragen ze je hoe oud je bent en kinderen mogen gewoon met een geweer schieten, niet te geloven dit. Daarna doorgereden naar een pinball hal, hier staan heel veel (oude en nieuwe) flipperkasten. De rest van de middag en avond op de strip gelopen.

Dag 9 – 1 april 2011 Las Vegas – Joshua Tree National Park – Yucca Valley

De route voor vandaag is ca. 524 km. Van Las Vegas via Joshua Tree naar Yucca Valley

Het eerste gedeelte van de route tot aan Joshua Tree was erg saai, maar dat kan natuurlijk aan ons liggen, we hebben al veel mooie routes mogen rijden. Het was weer een mooie dag met blauwe lucht en rond de 30 graden. Nu iets over het park Joshua Tree. Het park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca’s. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog, en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. Wij zijn het park binnengekomen via de I-10. Bij Cottenwood zit het visitor center, hier moet je de entree betalen. Daarna doorgereden tot aan cholla cactus garden, hier zag je de natuur ineens veranderen van een open vlakte naar een begroeide vlakte van cactussen. In dit park kom je ook vele rotsformaties tegen.

Dag 10 – 2 april 2011 Yucca Valley – Los Angeles

De route voor vandaag is ca. 197 km. Van Yucca Valley naar Los Angeles. De Griffith Observatory. In LA de bekende toeristische attracties bekijken. En met de auto nog naar de Griffith Observatory. Dit is een hoog punt in LA van waar je een mooi uitzicht hebt over het Hollywood Sign en de wolkenkrabbers van downtown LA.

Vanochtend toen we wegreden uit Yucca Valley, was het al bewolkt en eigenlijk is het de hele dag zo gebleven met ongeveer 22 graden. Onderweg bij het plaatsje Cabazon staan op een parkeerplaats Dinny en Mr. Rex dit zijn dinosaurierbeelden bekend van reclamespotjes en tv-documentaires. Daarna doorgereden naar Los Angeles naar het griffith observatory vanaf hier kun je het hollywood sign goed zien en heb je bij helder weer een mooi uitzicht over Los Angeles, helaas was het vandaag bewolkt. Nog even door Beverly Hills en Bell Air gereden. Maar geen bekende tv sterren gezien of waar ze wonen (dan hadden we maar een map moeten kopen waarin dit vermeld staat). Het Hotel (Comfort Inn Near the sunset strip) gezocht en ingecheckt. Het hotel bevindt zich dichtbij hollywood boulevard (walk of fame), de zilveren 4 ladies, chinese theatre.

Dag 11 – 3 april 2011 Los Angeles – Santa Barbara – San Simeon

De route voor vandaag is ca. 335 km. Mooie rit langs de kust. Nog even stoppen bij Santa Barbara.

Bij Santa Barbara gestopt en rondgelopen, het was er gezellig druk. De kustlijn was onbewolkt en een mooie blauwe lucht en boven de bergen bleef de bewolking hangen. Niet de hele kustweg afgereden af en toe ook op de highway gereden. In San Luis Obispo zit een Nederlandse bakkerij Utopia hier kun je beschuit, gevulde koeken, krentebollen en andere Nederlandse lekkernijen kopen, deze hebben wij bezocht. Heel toepasselijk zit de winkel aan de breadstreet. Of de Nederlandse eigenaar nog op deze zaak zit weet ik niet er waren weinig Nederlandse producten te koop. Daarna doorgereden naar San Simeon en bij The Morgan Hotel San Simeon ingecheckt. 2 kamers voor $ 26 excl. tax, wel inclusief ontbijt geboekt! We hebben vannacht een probleem, welke kamer zullen we nemen…………….we hebben 4 bedden tot onze beschikking. Ik denk dat we om de twee uur maar een wekker zetten om van bed te wisselen……………..dacht het niet!

Helaas………….. vandaag (voor het eerst) geen internet!

Dag 12 – 4 april 2011 San Simeon – Monterey – Gilroy – San Francisco

De route voor vandaag is ca. 377 km. Weer een mooie rit langs de kust. Bij Monterey willen we nog kijken of we met de boot mee kunnen om walvissen etc te zien. De mooie route langs de kust is dit keer voor ons niet weggelegd, dit komt doordat de weg op 2 plaatsen is afgesloten wegens instorten van de weg. Toch is het een mooie route. In tegenstelling tot gisteren is het vandaag onbewolkt. Bij Monterey zijn we met de boot de princess monterey meegevaren op zoek naar orca’s, grey whales, risso dolphins. De orca’s hebben ze ‘s morgens gezien, maar tijdens onze zoektocht ‘s middags waren ze alweer vertrokken. Maar desondanks was het een mooie tocht, lekker weertje erbij ongeveer 26 graden.

Dag 13 – 5 april 2011 San Francisco

Haight en AshburyWe beginnen vandaag met het kopen van een drie dagen kaart voor de cable car, bus, tram en dan bekijken we, terwijl we in de rij staan, hoe de cable car gedraaid wordt. Dan begint de rit van powell naar mason, sommige straten zijn zo steil dan is het maar goed dat je dit niet hoeft te lopen. De laatste stop van de cable car is dichtbij Fishermanswarf. Daar rondgelopen en even bij de zeeleeuwen staan kijken. Doorgelopen tot pier 33 waar we kaartjes hebben gekocht voor Alcatraz, we kunnen mee met de boot van 14.50 uur, dan duurt het nog 2,5 uur voordat de boot vertrekt. We zijn nog maar even met een “oude” tram meegereden. Tegen 14.20 uur zijn we opnieuw bij pier 33 en kunnen we in de rij aansluiten. Om exact 14.50 uur vertrekt de boot, de overtocht duurt maar 10 minuten. Op alcatraz aangekomen zijn wij meteen doorgelopen naar de audio-tour in het cellencomplex. Het complex is van 1934 tot 1963 gebruikt als zwaar beveiligde gevangenis. Erg indrukwekkend. Het weer vandaag, vanochtend helder mooie blauwe lucht, in de middag lichte bewolking met ongeveer 25 graden

Dag 14 – 6 april 2011 San Francisco – Oakland – Point Reyes – Muier Wood

Lombardstreet

Vandaag besloten om de geplande rondrit niet te maken, we gaan San Francisco bekijken. Het is helder weer met een strak blauwe lucht, maar wel veel wind. We gaan eerst naar Telegraph hill waar de Coit Tower staat. Dit is hoog gelegen waardoor je een mooi uitzicht over San Francisco hebt. Vandaar naar Lombard Street, de straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slechts een klein stukje van de gehele straat betreft. Het stukje is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten. Daarna de Golden Gate Bridge, erg mooi met de blauwe lucht, er was veel wind maar we zijn toch de brug opgelopen. Nog gauw even naar de kruising van de Haight met Ashbury. Zo was de dag toch weer vol gepland. Veel gelopen en daarnaast ook nog met de cable car, de streetcar. de metro en de bus gereisd. In de cable car zaten we dicht bij andere Nederlanders en wat bleek………..in totaal 3 koppels uit Twente! 

Dag 15 – 7 april 2011 San Francisco

Vandaag alweer de laatste dag in San Francisco. Ons lijstje met bezienswaardigheden voor San Francisco is ook bijna afgewerkt. We gaan nog naar de victoriaanse huizen ook wel “de painted Ladies” genoemd, deze zijn te zien vanaf Alamo Square. Golden gate park staat ook nog op ons lijstje, hier staat Dutch Windmill en Japanse Tea Garden. De lucht is nog mooi blauw met hier en daar wolken, maar wel een frisse wind.

Lieve mensen, wij willen jullie bedanken voor jullie lieve berichten in ons gastenboek of via sms, super leuk om ze te ontvangen. Dit is voor ons de eerste keer dat wij onze reis op deze manier met jullie delen. Wij hopen dat wij jullie een indruk hebben kunnen geven van een geweldig vakantieland. Een land dat hele mooie en vele verschillende natuurparken heeft. Helaas hebben wij jullie geen indruk kunnen geven van de vele mooie sequoia’s, de hoogte en breedte van deze bomen is gigantisch en daarnaast de mooie kustweg. Tja…………het is niet anders. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad samen.

Dag 16 – 8 april 2011 San Francisco – Amsterdam

Het zit er weer op……. helaas. Vandaag de auto weer inleveren en dan met de airtrain naar het vliegveld. Het vliegtuig zal om 14.00 uur richting Amsterdam vertrekken.

De auto bij Alamo weer ingeleverd. Een oudere man (in Nederland zou hij al lang met pensioen zijn) erg vriendelijk overigens, nam de auto in. Hij vroeg hoe het gegaan was met de auto, waarop Herbert antwoordde de auto wel mee te willen nemen maar dat deze niet in de koffer past. We hebben 3630 km met de auto gereden. Ondanks dat we het sequoia national park en de kustweg highway 1 door omstandigheden niet hebben kunnen bereiken, kunnen we toch terugkijken op een mooie reis die goed verlopen is. Het vliegtuig is een half uur te laat vertrokken, onderweg veel last van turbulentie gehad. De hoogste snelheid was 1036 km per uur. We zijn om 9.30 uur geland een kwartier later dan gepland.

Geef een reactie