Dag 1 t/m 8, Amerika 2010 - New York

In 2007, 2008 en 2009 zijn we in New York geweest. Je zou kunnen zeggen dat het een verslaving is om nogmaals naar New York te gaan. Toch maar de prijzen van de vliegtickets in de gaten houden, je weet maar nooit! Zo zat ik op 4 november 2009 (heel toevallig) achter de computer en las op het New York forum de volgende tekst “voor € 173 naar New York retour en met de zomervakantie naar Barcelona” ik dacht dat klinkt goed. Dus maar eens zoeken en het is gelukt, inclusief een enkele reis naar Londen voor € 183,79. Super……ook nog een non-stop vlucht. Vertrek op 1 maart 2010 om 12.50 uur vanaf Düsseldorf met Lufthansa.

Voorbereiding

Dus ook maar op zoek naar een mooi hotel. Tja………….vorig jaar is het hotel prima bevallen, dus waarom zouden we deze niet nogmaals boeken. Dus via Booking.com het hotel Millennium Plaza vastgelegd. Ook maar weer een dagindeling maken. Veel informatie over New York kun je op het amerika forum lezen. Van de bibliotheek het boekje 100% New York geleend, hierin staan leuke wandelroutes, echt een aanrader.

Geen reisverslag bijgehouden, want ik wist niet dat ik ooit een website zou gaan maken, vandaar alleen de foto’s.

Dag 1 – 1 maart 2010

Het vliegtuig zal om 12.10 uur vertrekken dus willen we om 9.00 uur op het vliegveld Düsseldorf zijn. Het vliegtuig zal op 14.55 uur landen in New York (Newark). We nemen een taxi naar het hotel. We checken in en krijgen een hoekkamer op de 35e etage, met een mooi uitzicht. Gelijk maar weer wat gaan doen, want je maakt een lange dag en daar moet je niet aan toegeven. Dus op naar Rockefeller Center, Pier 17 en natuurlijk Time Square. Wat weer genieten…………..super. wat mooi blijft deze stad!

Dag 2 – 2 maart 2010

MetroEen stukje Nederland in Amerika. De campagne start in NY met speciaal gedecoreerde metrotreinen. De coupes van de metro worden zowel aan de binnen als aan de buitenkant voorzien van typische Nederlandse culturele, klassieke en moderne beelden.

Dag 3 – 3 maart 2010

We gaan vandaag met de trein vanaf Grand Central Station naar Poughkeepsie. Bij terugkomst zijn we nog naar The Highline gegaan, het oude spoor moet een plantrijke wandelpromenade worden. The High line is leuk om even over heen te lopen. ‘S avonds nog bij Macy en op Time Square rond gelopen.

Dag 4 – 4 maart 2010

Vandaag wandeling 2 uit het boekje 100% New York gelopen. Je komt dan door Lower East Side, Soho Greenwich Village & East Village met als hoogte punten:
– Smalste huis, de woning is gebouwd in 1873 staat in 75 1/2 Bedford Street, de woning is 12 meter lang, 2,5 meter breed en is in 2010 verkocht voor maar liefst 2,1 miljoen dollar – je loopt door de straat waar het huis staat uit de serie de Cosby-show – ook langs het gebouw waar de tv-serie Friends zich afspeelt – de Magnolia Bakery uit de tv-serie sex and the City. Washington Square park lekker even op een bankje gezeten.

Dag 5 – 5 maart 2010

Vandaag met de bus vanaf Port Authority Bus Terminal met de New Jersey Transit Bus #111 naar Jersey Garden een groot winkelcentrum dichtbij het vliegveld Newark. Dus geen foto’s vandaag!

Dag 6 – 6 maart 2010Central park

We zijn vandaag begonnen bij Top of the Rock, ik vind het uitzicht mooier dan vanaf Empire State Building maar een ieder heeft hier zijn mening over. De overige bezienswaardigheden voor vandaag zijn: – Battery Park – Wall Street – Ground Zero, blijft indrukwekkend – Central Park – The Daily News Building, globe staat binnen in het gebouw. Voor vanavond hebben we kaartjes gekocht voor de basketbalwedstrijd van The Knicks tegen New Jersey Nets. Leuk om eens mee te maken.

Dag 7 – 7 maart 2010

De bezienswaardigheden voor vandaag: – Flatiron gebouw (strijkijzer) – Rockefeller center – Fifth Avenue – Apple Store – Central Park – Times Square

Dag 8 – 8 maart 2010

Vanochtend kunnen wij het rustig aan doen, we willen tegen 12.00 uur uitchecken en dan een taxi richting het vliegveld Newark nemen. Het vliegtuig zal om 16.45 uur vertrekken. We hebben weer een mooie tijd gehad en dit zal echt niet de laatste keer zijn………….wij gaan terug!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.