Sequoia's

Dag 10, 25 juni 2017

Lieve mensen, bedankt voor de leuke berichtjes hetzij via de website, whatsapp etc. heel leuk om die de volgende ochtend te lezen.

Na de ochtend rituelen maar zonder ontbijt zijn wij, nadat wij eerst ijs voor de koelbox hebben gekocht, om 8.10 uur weggereden. Over dezelfde bochtige weg van gisteren mogen wij vandaag opnieuw beleven maar nu niet met donkere wolken maar met een strak blauwe lucht. We gaan vandaag nog meer Sequoia’s bekijken, nl. de General Sherman Tree. Vanaf de parkeerplaats gaat het pad over een afstand van 400 meter vrij steil naar beneden, er zijn diverse traptreden aangebracht. Direct na de afdaling bereik je de General Sherman tree. Deze boom is 83,8 meter hoog en aan de voet een omtrek van 31,3 meter. Het is niet de hoogste boom ter wereld. Onderweg kom je op diverse plaatsen banken tegen en er is ook volop schaduw, ook niet onbelangrijk!

We willen nu naar Moro Rock en Tunnel log rijden maar als we bij de afslag aankomen zien we dat de weg is afgesloten voor alle verkeer, maar je mag de auto op de parkeerplaats parkeren en met de bus verder. We vinden geen plek meer voor de auto en we besluiten dan om maar door te rijden. Om nu eerst te wachten totdat er een bus komt en als je dan bij Moro Rock uitgekeken bent kun je weer staan wachten op de bus, daar hebben wij nu geen zin in en daarbij komt dat wij het al eens gezien hebben.

We vervolgen de weg met de vele haarspeldbochten en genieten van al het moois om ons heen. Wat een schitterende omgeving, ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe mooi het hier is. Hierna maken wij nog twee stops, nl. bij Hospital Rock (hier staan tekeningen op een rots) en bij Tunnel Rock.

Als we het park uitrijden via Three Rivers rijden we langs Visalia richting Morro Bay, we laten de bergen achter ons en komen in een heuvelachtige omgeving terecht. Ook laten we de hoge temperaturen achter ons vandaag nog 42 graden gehad, maar als we uiteindelijk in Morro Bay aankomen is het nog maar 20 graden dus dat is even wennen.

Liefs van ons!

Geef een reactie