Het is hier fantastisch

Dag 10, 1 juni 2015

Wij ontbijten op onze kamer, we hebben een brood gekocht en er is een broodrooster aanwezig dus de plakken brood worden geroosterd animaatjes-broodrooster-76875 en daarna belegd met plakken kaas, ham, philadelphia en vers fruit. We maken een kopje koffie en hebben er jus bij.

De naam Whistler komt van het geluid dat de marmotten maken die in het gebied voorkomen, whistle betekent fluiten (tekst wikipedia). In Whistler werd in 2010 een deel van de Olympische winterspelen gehouden. Je kunt hier met de gondola de berg op gaan, dit duurt 25 min. en dan zit je op 1800 meter. En dat is het plan voor vandaag, de berg op. De gondel gaat om 10.00 uur open, nadat wij de tickets gekocht hebben gaan wij om 10.35 uur met een gondel naar boven. Wij gaan naar boven om een wandeling te maken maar helaas de trails zijn nog niet geopend, er ligt nog teveel sneeuw. Maar wij genieten van het uitzicht …… echt SCHITTEREND!!! En …… het is er helemaal niet koud, er is geen wind. We gaan meteen met de peak 2 peak express van Whistler Mountain naar de Blackcomb Mountain. Deze kabelbaan brengt je in 11 min naar de andere berg, dit is de langste kabelbaan (zonder ondersteuning) ter wereld. Het is 4,4 km lang en in het midden hang je 436 meter boven de grond, niet naar beneden kijken dus .

In een cabine kunnen 28 mensen, gelukkig is het er niet druk en kunnen wij met z’n tweeën in een cabine. Als wij aankomen zien wij dat er geen rij staat om met de cabine met een glasbodem (hier zijn er maar 2 van) weer terug te gaan, wij besluiten om meteen weer terug te gaan. Met deze kabelbaan kun je zo vaak heen en weer gaan als je zelf wilt. Als wij weer terug zijn op de Whistler Mountain nemen wij een kop koffie en drinken deze lekker op, genietend van het mooie uitzicht en de zon. Er zijn ook veel mensen aan het snowboarden en skiën. Daarna gaan wij opnieuw met de peak 2 peak naar Blackcomb Mountain en bekijken dan hoe mooi het hier is, ook hier zijn de trails gesloten omdat er teveel sneeuw ligt …….grrrr.

Tegen 15.00 uur besluiten wij om met de kabelbaan weer naar Whistler Village te gaan. Wat een lef hebben die mountainbikers zeg, super om te zien hoe behendig zij al fietsend naar beneden komen. We brengen even de spullen naar de kamer en lopen dan nog even rond in Whistler Village. Het is hier frisser dan boven op de berg en het betrekt ook helemaal, even later begint het te regenregenen , de eerste regendruppels van deze vakantie en hopelijk blijft het hierbij.

Wat een mooie dag, veel geluk gehad met het weer. Tot morgen,

Liefs Herbert & Karin.

Geef een reactie