Marble Canyon

Dag 10, 19 juni 2016

Vandaag vertrekken we naar Golden, het ligt hier niet zover vandaan ongeveer 164 km maar onderweg willen we nog wel wat bekijken. Onze eerste stop is Marble Canyon, dit ligt in Kooteney National Park. Je loopt via een makkelijke pad langs de canyon en met een brug over de canyon. We hebben al vele mooie canyons gezien, maar ook deze is erg mooi met het helderblauwe water en ruige stenen wanden met mooie kleuren. 

De volgende stop is Spiral Tunnel Viewpoint, dit ligt in Yoho National Park. Er zijn twee viewpoints de Lower en de Upper Spiral Tunnel view. Een uitzichtpunt van waar je een trein drie keer ziet, waarvan twee keer door een tunnel. De tunnels zijn op verschillende hoogtes en de treinen zijn hier zo lang dat het net lijkt of ze elkaar raken (begin en eind van de trein). We gaan eerst naar de Lower View en hebben daar staan kijken maar er kwam geen trein aan. Dan maar naar de Upper View, ook daar geen activiteit. We zijn toen doorgereden naar Field daar stonden veel treinen klaar om te vertrekken maar ook hier stond alles stil …. totdat er toch een in beweging kwam. Zo snel konden wij niet meer wegkomen en stonden voor een spoorwegovergang te wachten. Als je weet dat de treinen hier minimaal 150 wagons hebben en niet hard rijden dan weet je dat dit heeeeeel lang kan duren. Wij gauw een alternatieve route (over een grindweg) gezocht en weer terug naar Spiral Tunnel View om de trein daar nog te zien. Uiteindelijk is dit toch nog gelukt.

De weg naar de Upper Spiral Tunnel View gaat ook naar Takakkaw Falls maar helaas het laatste stuk van deze weg is afgesloten. Op naar onze volgende stop Emerald Lake, maar aan het begin van deze weg stoppen we nog even bij een stroomversnelling, natural bridge. Het water worstelt zich door een nauwe doorgang in de rotsen. Deze is zo smal dat een natuurlijke brug is ontstaan. Dan gaan we naar Emerald Lake, ook dit meer heeft weer zijn charmes. De omringende weelderige bossen weerspiegelen in het meer.

Tot morgen!

Geef een reactie