New York

Dag 11, 2 juni 2014

Na de ochtend rituelen maken we weer gebruik van het ontbijt in het hotel. Vandaag staat een bezoek aan statue of liberty inclusief het bezoeken van de crown. We gaan met de boot van 11.00 uur, na weer een security check mogen wij dan toch mee. Het is al lekker qua temperatuur en een strak blauwe lucht …….. erg mooi voor de foto’s (ook niet onbelangrijk!)

Bij aankomst gaan wij ook meteen door naar de rij voor de Crown, gelukkig er is helemaal geen rij we kunnen zo doorlopen, wel eerst de rugtas in de daarvoor bestemde locker achtergelaten. Het eerste stuk tot aan Pedestal gaan we met de lift en dan het laatste stuk naar de crown bestaat uit 377 traptreden. Het is een hele smalle trap. Als we boven aankomen zien we dat er maar 6 personen aanwezig zijn. Gelukkig wij kunnen er nog bij. De ruimte is niet zo heel er groot. Leuk om gezien te hebben. De trap naar beneden is ook nog wel een opgave. Tuurlijk gaat het veel sneller maar het is wel steil en ontzettend smal. We lopen buiten nog even rond en nemen dan de boot naar Ellis Island, erg indrukwekkend. Als wij hier uitgekeken zijn nemen we de boot terug naar Battery Park.

Uiteraard pakken wij weer een metro en nu richting Ground Zero. Alle hekken om het monument zijn nu weg en je kunt er zo in lopen. In de directe omgeveing wordt er nog druk gebouwd. Op 21 mei 2014 is het museum geopend en wij nemen er een kijkje. Het is zeker indrukwekkend en opnieuw krijg ik weer kippenvel. In het gebouw staan nog veel resten van de Twin Tower. Ze hebben er omheen gebouwd. Er liggen ook persoonlijke spullen van mensen. Er is een ruimte waarvan de muren voorzien zijn van foto’s van omgekomen personen en daarnaast is er een ruimte waar een naam wordt omgeroepen en er wordt iets over betrokkene verteld en tevens laten ze nog andere foto’s zien. Je kunt op een scherm zelf ook een persoon opzoeken als je op de foto klikt dan krijg te informatie over betrokkene en nog meer foto’s te zien. Als we uitgekeken zijn vinden wij het genoeg voor vandaag!

Geef een reactie