Highway 1

Dag 11, 26 juni 2017

Ook vanochtend kunnen we gebruik maken van het ontbijt bij het hotel, het is niet zo uitgebreid maar alles smaakt prima, en er is natuurlijk koffie smiley koffie ………… heeeeel belangrijk!

Vandaag gaan we een gedeelte van de Highway 1 bewonderen de gehele weg is niet toegankelijk in verband met instortingsgevaar van een brug, daarom hebben ze deze gesloopt. Er komt een nieuwe brug maar dit gaat nog enkele maanden duren. We kunnen van deze kant tot aan Ragged Point dus dat doen we dan ook. Maar wat een schitterende kust is dit echt jammer dat je niet de gehele weg kunt rijden. We stoppen bij Elephant Seal Vista point. Er is een parkeerplaats en er is een board walk aangelegd omringd door een hek en vanachter het hek kun je de sea elephants bewonderen. De zee olifanten liggen er nagenoeg het gehele jaar door. Overal liggen ze te zonnen, zwemmen en slapen. Ze hebben deze plaats uitgekozen omdat hier rotsen in de zee zijn, waardoor hun vijanden moeilijk bij hun kunnen komen. Wat een ontzettende leuke plek om te zijn, ze spelen met elkaar, ze gooien zand op hun lijf en sommigen zetten hun lompe lijf in beweging om een tocht naar het water te maken schitterend om te zien. Als je in de buurt bent is het een echte “must see”.

We moeten dezelfde weg weer terugrijden tot aan de afslag van de CA 46 east en rijden door een glooiend landschap naar de highway 101 richting Monterey. Bij Monterey (we zitten dan weer op highway 1) kunnen we nog rijden tot aan Big Sur, ook van deze kan is het een prachtige weg de highway 1. Tot onze schrik zien we een auto tegen de vangrail van de rechter baan tegen de leuning van de brug van de linker baan en gelukkig net op tijd gaat hij weer terug naar de rechter baan waar hij tegen de brug tot stilstand komt, maar de personen komen met de schrik vrij en de auto heeft flinke schade opgelopen. Eén keer raden wie er achter het stuur zat, …….. nee, geen vrouw …. maar een japanner of chinees, die kunnen echt niet rijden. Maar wat ontzettend schrikken zeg, gelukkig is het goed afgelopen. We rijden door naar Big Sur maar kunnen niet bij de Mac Way Fall komen het strand is niet bereikbaar. We rijden weer terug en het gezin staat nog aan de kant van de weg te wachten op een bergingswagen, verderop komen wij een ambulance met toeters en bellen en even later de bergingswagen tegen. Wat een vervelende gebeurtenis tijdens je vakantie. Wij vragen ons nog steeds af hoe het heeft kunnen gebeuren!

In Monterey zijn we naar het hotel gereden de spullen op de kamer gedropt en naar fishermanswarf gereden. Hier hebben we lekker rondgelopen en genoten van het weer, de omgeving en de mensen.

Zo dit was het voor vandaag, tot morgen!

Liefs van ons.

Geef een reactie