Waar zijn de bergen????

Dag 11, 2 juni 2015

Na het openen van de gordijnen en naar buiten kijkend, dan ziet het er echt heel anders uit dan gisteren. Waar zijn de bergen gebleven…… deze zijn bedekt door een wolkenlaag. Heel erg jammer, maar het is nog wel droog. Wat een geluk dat wij gisteren de berg op zijn gegaan. Na weer zelf voor een lekker ontbijt te hebben gezorgd gaan wij ons opmaken om Whistler te verlaten. Tegen de tijd dat wij gaan rijden is het gaan regenen, dit was ook de weersvoorspelling voor vandaag, het is niet anders.

Wij gaan naar Cypress Mountain Provincial Park, langs de snelweg staat een bord met de afslag naar “Cypress Bowl Road” Deze weg blijf je volgen totdat je een bord ziet met “Cypress Provincial Park”. Hier kun je de auto parkeren en genieten van het uitzicht over downtown Vancouver, met Stanley Park en de Lions Gate Bridge. 

Wij rijden verder en gaan op zoek naar Lynn Canyon Park, de Suspension Bridge, dit is een 50 meter hoge hangbrug over de canyon en biedt een mooi uitzicht. Lynn Canyon heeft net als Capilano een suspension bridge, een brug die van kabels gemaakt is. Wanneer er een harde wind staat en/of wanneer er veel mensen op de brug lopen, kan deze behoorlijk heen en weer zwaaien. Spannend!! Niet echt een brug die is weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Desalniettemin een unieke ervaring. Het aardige aan de Lynn Canyon Suspension Bridge is dat deze gratis toegankelijk is, terwijl je voor de Capilano Suspension bridge grof geld moet betalen om er overheen te mogen lopen. Wij lopen nog naar de Twin Falls, de wandelroute is mooi, maar de Twin Falls vallen ons een beetje tegen.

Wij rijden door naar het Best Western Sands Plus hotel in Vancouver, de weg er naar toe weten wij al omdat wij hier de eerste nacht ook geslapen hebben. De kamer was al klaar en we zitten nu op de 3e verdieping, dus gauw de spullen gedropt en een dagkaart voor de bus gekocht. We gaan met de bus naar het centrum, als we dan bij het station uitkomen blijkt dat de dagkaart van de bus ook geldig is in de skytrain. Dit is een onbemande trein die o.a. naar het vliegveld gaat en ….. ja hoor, natuurlijk wil Herbert even met de skytrain mee rijden.

Ondanks dat de weersvoorspelling voor vandaag niet goed was is het eigenlijk best wel meegevallen, de ochtend heeft het nog wel even geregend terwijl wij aan het rijden waren. Bij de buiten activiteiten viel het reuze mee gelukkig alleen een paar druppels.

Tja ……. helaas komt het einde van deze vakantie in zicht, de laatste dagen verblijven wij in Vancouver.

Liefs,
Herbert & Karin.

Geef een reactie