New York

Dag 12, 3 juni 2014

Na het ontbijt lopen wij weer richting de metro. Vandaag gaat de rit naar Coney Island. Wat makkelijk toch de metro en het kost hier bijna niets een weekkaart voor $ 30. Als we aankomen is het al lekker weer. We lopen over de boulevard. Op het strand is het nu nog niet druk maar het is ook nog maar 11.00 uur en een doordeweekse dag. We gaan weer op een bank zitten en genieten van de omgeving. Het strand van Coney Island ligt aan de Atlantische Oceaan. Ook is er nog een pretpark hier lopen we ook nog even over maar daar laten wij het ook bij.

Voordat we de metro ingaan nemen we eerst een broodje bij Subway, het smaakt weer voortreffelijk. Dan gaan we richting de Brooklyn Bridge. We lopen de brug over. Als we over de helft zijn zien we dat er op de brooklyn bridge ook een plek is met slotjes en linten die geliefden er achterlaten, deze onzin hebben wij nog niet eerder op deze brug gezien, overgewaaid vanuit Europa! Als we bijna over de brug zijn dan staat er nog een jongeman met een dikke grote slang….. brrr

We lopen door naar Wallstreet en ondertussen maken we een stop bij Starbucks, ik kom hier niet aan mijn caffeine gehalte en het heeft ook geen effect op de slapeloze nachten……. helaas. Inmiddels loopt de klok alweer tegen half zes en we zien dat er een donkere wolk aankomt we besluiten om iets te gaan eten in Grand Central Station, daar kunnen wij met de metro naar toe en het is allemaal overdekt. We lopen naar de metro en bij deze halte valt de drukte nog mee, maar bij de eerstvolgende stop staan we als een potje met pieren in de metro! Dit is niet grappig. We lopen eerst nog even rond in de stationshal. Wat een mensen, ze komen van alle kanten en de een heeft nog meer haast dan de ander, leuk om te observeren. We zien dat er een Apple store aanwezig is.

Als we aan het eten zijn, iets van de japanner dan komen er mensen langs die of nat zijn of een natte paraplu in de handen hebben. Hieruit concluderen wij dat wij de juiste beslissing hebben genomen.

Geef een reactie