Vancouver

Dag 12, 3 juni 2015

Na de gebruikelijke ochtend rituelen hebben wij weer een dagkaart voor de bus gekocht. We gaan met buslijn 5 naar downtown Vancouver, we gaan bij Waterfront uit de bus. Vandaar lopen wij naar de waterstreet en in deze straat staat een van de grootste toeristisch trekpleisters van Vancouver, namelijk een ouderwetse stoomklok. Raymond Saunders, een bekende klokkenmaker uit Canada, heeft deze stoomklok ontworpen na het opknappen van Gastown in 1977. Sindsdien is de klok waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in Vancouver. De stoomklok zou elk heel uur een melodietje spelen, helaas hebben wij geen geluid gehoord en het stoom was ook bijna niet zichtbaar, dat hebben wij dan weer smiley dontknow. Omdat wij tegen 20.00 uur toch in de buurt waren zijn wij er weer naartoe gelopen, misschien dat de klok nu ………. nee, weer niets ……… grrr.

Ook vandaag zijn wij weer in het bezit van een dagkaart voor de bus, maar gisteren zijn wij met zo’n dagkaart met de skytrain geweest. Vandaag blijkt dat je ook met de Seaboat (veerboot) kunt. Deze vaart vanaf Waterfront en brengt je in 15 min. naar Lonsdale Quay (North Vancouver). Wij nemen meteen dezelfde boot weer terug.

Wij lopen naar de skytrain en deze gaat naar Burnaby, bij het station van metropolis at metrotown gaan wij eruit want hier moet een shoppingmall zijn, en aangezien het ons nog niet gelukt is om kleren te kopen gaan wij hier een poging wagen. Toch valt het shoppen in Canada als je het vergelijkt met Amerika tegen. Het enige voordeel is dat de Canadese dollar het beter doet dan de Amerikaanse dollar.

Liefs en tot morgen,
Herbert & Karin.

Geef een reactie