San Francisco

Dag 13, 28 juni 2017

Wij hebben vanmorgen besloten om een city tour Hop on Hop off buskaart voor 2 dagen te kopen, zij maken diverse stops in de stad en hebben 3 verschillende routes. De bus komt door Lombard street en toevallig staat ons hotel ook aan deze straat, het was wel even zoeken waar we moeten zijn. Het is erg bewolkt en best fris er staat een beste wind. De meeste bussen zijn uitgerust met een gesloten en open gedeelte, wij kiezen voor een plek in het open gedeelte, nou dat hebben we geweten, wat een wind zeg en behoorlijk fris (maar we zijn wel blijven zitten hoor). We stappen uit bij het Golden Gate Park en stappen over in een trolley die ons door dit park rijdt. We hebben een vrouwelijk chauffeuse en zij babbelt er vrolijk op los en maakt voor ons diverse stops om snel even een foto te maken en dan weer terug de bus in. We komen langs een waterval, de Japanse Tea garden, Bison Paddock, DUTCH WINDMILL en de Beach. Je hebt nog de mogelijkheid om bij de beach uit te stappen maar dit doen wij niet want je moet zeker een half uur wachten voor dat de volgende bus komt. Wij maken het rondje af.

We nemen de volgende bus die ons naar Haight en Ashbury brengt, want daar start om 12.30 uur een walking tour onder begeleiding van een gids, en dat halen we net. We gaan samen met een dame uit Quebec, een marketing man van Grey line (de organisatie) en de gids deze wandeling maken, erg leuk om eens te doen. Je hoort en ziet veel meer dan wanneer je zelf deze wandeling maakt. De gids vertelt met veel enthousiasme over de hippies en bekende muzikanten met name Jimmy Hendriks, Janis Joplin, Jerry Garcia van de Grateful Dead en leuke weetjes over de stad. We zien veel muurschilderingen en hij laat ons de huizen zien waar bekende artiesten hebben gewoond.

Wij bedanken de gids en nemen afscheid van hem en pakken de volgende bus, deze heeft weer een hele andere indeling. We stappen nu uit bij Chinatown en gaan eerst even pauzeren onder het genot van een kop koffie van Starbucks en daarna lopen wij door Chinatown en lopen langs Transamerica Pyramid.

Hierna gaan we de bus weer in en we nemen eerst het besluit om een heel rondje van 2,5 uur te maken maar als we eenmaal in de bus zitten en vlak bij ons hotel zijn besluiten wij om maar naar het hotel te gaan en daar even bij te komen. Later zijn wij in de buurt van het hotel naar een pizzaria gegaan en hebben er heerlijk gegeten. Vandaar zijn wij naar Palace of finearts en naar Marina Green gelopen, vanwaar je een mooi uitzicht op de Golden Gate bridge hebt.

Aan de kust is er vrij veel bewolking waardoor de Golden gate bridge ook vaak in de mist te zien is en over de stad is het verdeeld met sluier wolken en een strak blauwe lucht. De harde wind maakt het fris.

Tot morgen!

Geef een reactie