Fietsen

Dag 13, 4 juni 2015

Vandaag is het onze laatste volledige dag in Vancouver en wat doe je dan als Nederlander zijnde …. Tuurlijk FIETSEN!!! Aan de overkant van de straat tegenover het hotel zit Englisch Bay Bike Rentels en daar huren wij 2 fietsen smiley fiets. We krijgen ook nog een helm mee, want tsja…die Canadezen fietsen allemaal met een helm op want als je hem niet opzet riskeer je een boete. 

In Stanley Park is het allemaal ‘one-way’, eenrichtingsverkeer. Lekker makkelijk dus. Je hoeft alleen maar het fietspad te volgen en je fietst automatisch de goede route. De weg is prachtig. We fietsen grotendeels langs de zee, langs enorme rotsen en door de prachtige natuur van Stanley Park. Het Stanley Park is een stadspark ongeveer 405 hectare groot. Het pad wordt gebruikt door fietsers, wandelaars, hardlopers en inlineskaters. Het is dus behoorlijk druk, maar je loopt/fietst elkaar totaal niet in de weg. Als we langs de zee fietsen, zien we enorme containerschepen. Af en toe stoppen we even voor het maken van een foto en vervolgens fietsen we weer verder. We zijn rondom het Stanley park gefietst en nemen daarna nog enkele paden binnendoor. In het park ligt Beaver Lake, wij vinden het meer een vijver dan een Lake maar …… oké het is wel erg mooi. Het hele meer wordt bedekt met waterlelies. Het is een prachtig gezicht. We fietsen weer verder en zien opeens een raccoon deze heeft echt honger want hij verdwijnt bijna in de prullenbak. Het was een perfecte dag om te fietsen, in de ochtend nog enkele wolken en ‘s middags waren de wolken verdwenen en maakten plaats voor een blauwe lucht

Tegen 15.00 uur leveren wij de fietsen weer in. We brengen de jas (die wij voor niets meegenomen hebben) naar de kamer en gaan lopend de Daviestreet verkennen, dit is nog een hele klim, we lopen tot aan Granville en gaan dan linksaf tot aan de Robson Street en lopen via deze straat naar de Denman Street totdat hij de Davie Street weer kruist en zo zijn wij weer terug bij het Best Western Sands Hotel. Een prima hotel die een goede ligging heeft ten opzichte van Stanleypark en lekker dicht bij de kust. Deze foto is met de telefoon gemaakt tijdens de wandeling in de Robson Street. Via een van de zijstraten heb je uitzicht op het water en de bergen.

Na het eten maken wij nog een wandeling langs de boulevard en het is er gezellig druk, men ligt op het gras of op het strand, er staan voldoende bankjes die vrijwel allemaal bezet zijn en er staan muzikanten kortom heerlijk genieten van dit alles.

Lieve mensen, iedereen bedankt die de moeite genomen heeft om ons verslag te lezen en/of voor de leuke reactie in het gastenboek, via whatsapp/sms het is altijd leuk om deze berichten te ontvangen.

Dit is het laatste verslag vanuit Canada.

Liefs en tot snel,
Herbert & Karin

Geef een reactie