San Francisco

Dag 14, 29 juni 2017

Aan de overkant van de straat zit Mels drive in, hier hebben wij ons ontbijt genuttigd, de zaak heeft een inrichting uit de jaren 60/70. Bijna elk zitje heeft zijn eigen jukebox en voor $0.25 kun je je eigen muziek uitzoeken en luisteren erg leuk gedaan 👌.

Vanochtend gaan we opnieuw met de hop on hop off bus maar wat duurt het lang voordat er een bus voorbij komt. We hebben hiervoor gekozen omdat het in Rome en Barcelona allemaal zo goed geregeld is, daarvan is hier niets terug te vinden. Zo rijden hier niet zo frequent, ze zeggen dat er om de 20-30 minuten een bus voorbij moet komen maar dat is echt niet zo. Als uiteindelijk de bus komt rijden wij mee tot aan de Golden Gate Bridge. Daar willen wij de volgende bus nemen, maar er is geen aansluiting dus we wachten weer een hele tijd voordat er een bus komt. Net als we besloten hebben om de eerst volgende bus te nemen en we denken dat we in de bus zitten die terug gaat naar het centrum. Blijkt dit de bus te zijn die over de Golden Gate Bridge gaat. We rijden over de Golden Gate Bridge in een open bus en het is toch koud en er staat heel veel wind. Je kunt nauwelijks adem halen. De eerste stop is bij North Vista Point en daar krijg je 10 minuten om even rond te lopen en foto’s te maken dan kun je weer met deze bus mee. En zoals gebruikelijk zien wij de brug (gedeeltelijk) in de mist hangen. Dit komt doordat in de zomer de warme lucht vanuit het binnenland op stijgt. Daarvoor in de plaats wordt koude lucht vanuit de oceaan aangetrokken en die neemt de mist met zich mee. Daarom is het bij de Golden Gate Bridge ook een stuk koeler dan in San Francisco zelf. De tweede stop is bij Sausalito dit is een heel gezellig plaatsje met veel winkels en eettentjes. Sausalito ligt achter de berg in een baai dus hier is het lang niet zo koud. We nemen de gok niet om uit te stappen want je weet nooit wanneer de volgende de bus komt. Wij blijven zitten en gaan weer mee terug over de koude, winderige Golden Gate bridge … brrrrr. De Golden Gate Bridge bestaat 80 jaar. Gelukkig houdt de buschauffeur de vertrekkende bus staande en kunnen wij nog met deze bus mee. Het scheelt weer wachttijd.

We rijden met de bus mee tot aan Union Square en lopen dan naar de hoek van Powell en Market street hier worden de cable cars gedraaid en daar blijven wij een tijdje kijken.

Vervolgens lopen we hier wat door de straten om bij Pier 39 uit te komen. Er liggen een paar zeehonden meer dan eerder deze week, jaren terug lag het helemaal vol met zeehonden! Maar waar zijn ze toch allemaal? Wij hebben geen idee!?!?

Het is alweer onze laatste dag in San Francisco! Het gaat allemaal toch zo snel voorbij.

Liefs van ons!

Geef een reactie