12 juni 2019: San Francisco

12 juni 2019: San Francisco

Dag 14

Vanochtend eerst uit het raam gekeken of het helder is en dat is het. Na een lekker ontbijt bij Mel’s drive-inn (is een amerikaans keten in de jaren 50 stijl) super leuk ingericht met gezellige booths en jukeboxen.

Op onze eerste rijdag hadden we op de planning staan om bij de Golden Gate Bridge vista point (battery Spencer en Hawk Hill) te gaan kijken, maar toen was het erg mistig. Vandaag is het een uitermate geschikte dag om het te gaan bekijken. We stellen de tomtom in en zo komen wij bijna op de juiste plaats aan, echter blijkt er een detour te zijn omdat er een rijbaan is afgesloten ivm met parkeer problemen kun je op de rijbaan de auto’s parkeren vandaar dat ze er een one way route van hebben gemaakt. Wat een schitterende route en wat een uitzicht! Als je in de gelegenheid bent en je bent nog in het bezit van een auto dan zeggen wij ga hier naar toe.

We stellen de tomtom in op Twin Peaks Boulevard, we rijden over de Golden Gate Brigde en als je SF in gaat betaal je $8, maar je kunt niet cash betalen er zit in de auto een fasttrak pas en hiermee kun je de tol betalen, we zullen de rekening van AVIS nog wel krijgen. We rijden door de steile straten van SF en wat is het toch super mooi om hier te rijden. Als we dan bij Twin Peaks vista point (een van de bekendste uitzichten punten van SF) aankomen dan heb je weer zo’n Wow moment, wat een prachtig uitzicht heb je hier over de stad (mits het niet mistig is).

We brengen de auto terug naar het hotel en dan lopen we naar Fishermans Warf en lopen daar nog even rond, we nemen even een kijkje in het Musee Mecanique. Een enorme hal vol met coin apparaten. Sommigen zij enorm oud o.a. muziek, flipperkasten en ander gok spelletjes o.a. pacman etc. Leuk om gezien te hebben. Natuurlijk blijven wij ook even bij de zeehonden kijken, oh wat een grappige beesten zijn het toch lekker ruzie maken met elkaar om een favoriete plek te bemachtigen. maar in het verleden lagen de vlonders helemaal vol met zeehonden en 2 jaar geleden en nu zijn er in totaal nog geen 4 vlonders gevuld met zeehonden, waar ze toch allemaal zijn? Geen idee. Op de pier is het gezellig druk.

We wandelen weer richting het hotel dit is allemaal prima te doen als je maar de juiste weg neemt anders dan loop je voor niets de steile heuvels op. Tegen het einde van de middag komen er steeds meer wolken en wordt het mistig. Ook komt de wind opzetten waardoor het erg fris wordt.

Wij hebben een voortreffelijk dag in SF gehad.

Liefs.

Geef een reactie