Dag 14, 13 juni 2012 New York

Vanochtend zijn we begonnen met een wandeling door Brooklyn Heights met behulp van het boekje 100% New York. In dit boekje staan diverse wandelroutes. Bij deze route heb je een mooi uitzicht over de skyline van Manhattan. Daarna hebben we nog een gedeelte van de route Soho, Greenwich Village en East Village gelopen. Deze route gaat langs de Magnolia Bakery, bekend van de tv serie Sex in the City. We hebben de High line gelopen, dit was vroeger een spoorlijn en daar hebben ze een wandel promonade van gemaakt. Omdat we langs Chelsey Market komen, zijn we even van de route afgeweken om een uitstapje naar Chelsey Market te kunnen maken en daarna de route op de High line weer opgepakt.

Om 17.00 uur hebben we tickets voor de 9/11 memorial, deze ticket kun je via internet aanvragen. We zijn er iets eerder en kunnen al doorlopen. Ze kijken ook alleen naar de tickets, overigens moet je ze wel meerdere malen laten zien. Ach ja ……dan hou je de mensen ook van de straat en zo kan iedereen toch een baan krijgen. Natuurlijk wordt je ook nog eens gecontroleerd. Wat is 9/11 memorial toch indrukwekkend, ik krijg er nog steeds kippenvel van.

‘s Avonds nog over de fifth avenue gelopen en natuurlijk nog even de applestore bezocht. En je blijft je telkens verbazen hoe druk het hier is.

Het is bijna de hele dag droog geweest op een paar regendruppels na, maar dat mag geen naam hebben. Het was wel een bewolkte dag, maar de temperatuur was goed.

Geef een reactie