Reisdag: New York - Amsterdam

Dag 15/16, 6/7 juni 2014

Vanochtend doen we lekker rustig aan. We gaan ontbijten en daarna worden de koffers ingepakt. We mogen tot 11.30 uur op de kamer blijven. Dan checken we uit en lopen naar de metro en nemen de metro richting JFK. Het gaat allemaal voorspoedig. Bij aankomst op JFK leveren we de koffers in, gelukkig staat er geen rij en wij zijn direct aan de beurt. Daarna lopen we door naar de douane. Ook hier is het niet druk, maar je wordt wel weer gecontroleerd, riemen, horloge af, schoenen uit, laptop uit de tas etc. etc. Als we alles weer om en aan hebben dan lopen we naar gate B30 vanwaar het vliegtuig zal vertrekken en tot onze verbazing staat er al een vliegtuig! Dat ziet er goed uit, kunnen we vast op tijd vertrekken. Voor dat we vertrekken eten we nog iets van de Panda Express.

Het boarden begint iets te laat, maar iedereen zit toch op tijd op zijn/haar stoel want we vertrekken eerder bij de gate dan gepland, maar er staan nog een aantal vliegtuigen voor ons dus het gaat toch nog even duren voordat wij de lucht in mogen. We vertrekken om 16.40 en de vliegtijd is 6.45 uur, 5.854 km.

Het vliegtuig zit niet helemaal vol er zijn nog 50 zitplaatsen over. Sommige personen worden gevraagd of ze iets meer ruimte willen hebben. Ook Herbert wordt gevraagd en hij gaat bij de nooduitgang zitten, daar heb je meer beenruimte. Hij maakt hier graag gebruik van (helaas is de plek niet zo gunstig want het is bij de WC en erg druk met wachtende mensen. Ik heb zo ook de ruimte met twee stoelen, heerlijk.

Wij vinden allebei dat de vlucht snel voorbij is gevlogen! Bij het inzetten van de daling is er iets turbulentie maar verder was het een rustige vlucht. Als we bij de bagage band (16) aankomen, liggen de eerste koffers al op de band. Onze koffers volgen snel en wij hebben ruim de tijd om de trein van 6.37 uur te halen. Arie en Francien halen ons van het station op (waarvoor onze dank animaatjes-bedankt) en nadat wij samen een kop koffie hebben gedronken liggen wij tegen 9.00 uur weer in ons eigen bed en slapen tot 11.00 uur.

Geen foto’s gemaakt vandaag!

Resumé:

De vakantie is voorspoedig verlopen en veel te snel voorbij gegaan, maar dat gevoel zal iedereen wel hebben.

Het hotel in Washington The River Inn-A modus hotel, het was een prima hotel met een hele ruime kamer, wel gedateerd. het Personeel is erg aardig. De ligging van het hotel is perfect, 5 min lopen van de metro. Er is veel te bezichtigen in Washington en het ligt ook redelijk dicht bij elkaar.

Het hotel in New York was hotel Verve, het ligt in Long Island. Voor New Yorkse begrippen ruime kamer, is gedateerd maar netjes en schoon. Op loopafstand ongeveer 5 min. heb je keuze uit 2 metrostations (Queens plaza en Queensboro plaza) met 6 metrolijnen. Na 3 haltes ben je bij Central Park. Het personeel is bijzonder aardig. Het vliegveld JFK is prima te bereiken van metro station Queens plaza en dan de airtrain. Wanneer je 3 dagen of langer verblijft zou ik adviseren om een weekkaart voor de metro aan te schaffen, elk afzonderlijke rit kost $ 2,50 een weekkaart $ 30. Je hebt dan veel meer vrijheid om de metro te nemen! De mooie plekken van New York vinden wij toch wel Times Square (lekker op de trap gaan zitten en de omgeving in je opnemen) en dit geldt ook voor Central Park, schitterend toch dat mensen achter de kinderwagen hardlopen.

 

Tot een volgende keer!

Liefs.

Geef een reactie