Reisdag

Dag 15 en 16, 30 juni/1juli 2017

Na het ontbijt 🍳 ☕ bij Mels Drive In, het smaakte weer voortreffelijk hebben wij de koffers ingepakt. Tegen 11.45 uur hebben wij onze spullen in de auto gelegd en uitgecheckt. De koelbox hebben wij in het hotel achtergelaten. We rijden door de steile straten van San Francisco naar het vliegveld.

Onderweg tanken wij de auto af en leveren wij de auto weer bij Alamo in. Het gaat allemaal zo snel, je pakt je bagage uit de auto, er komt een mannetje de km stand opnemen hij checkt de benzinestand en klaar is kees, binnen 5 minuten is alles geregeld. In totaal hebben wij 3608 km gereden.

Wij wachten bij de gate totdat het boarden gaat beginnen. We zien dat het vliegtuig wel geland is maar bij de gate staat nog een ander vliegtuig. Het vliegtuig heeft nog wel een uur op een parkeerplaats gestaan voordat het bij een (andere) gate terecht kan. Hierdoor weten wij dat onze terugvlucht later dan gepland zal vertrekken en dat wij onze aansluiting naar Düsseldorf zullen missen. Onze vlucht staat gepland voor 16.45 uur maar wij vertrekken om 18.05 uur de vliegduur is wel korter nl. 9.33 uur. We vliegen met een dreamliner, dat houdt in 3-4-3 wij zitten in een rij van 3 en hopen dat de plek naast ons leeg blijft …… wat zijn we blij als we vertrekken en er nog niemand zit, we hebben lekker veel ruimte. Overigens het is een prima vliegtuig, mooie grote beeldschermen. We vermaken ons prima met films (Ice Age, Bridget Jones’s Baby) te kijken, slapen, beetje puzzelen (Sudoku’s) en tussendoor een hapje en een drankje kortom de vlucht valt weer mee.

We landen op Schiphol en tegen 12.50 uur staan we bij de gate. In het vliegtuig kun je al informatie lezen over de transfers en bij onze vlucht naar Düsseldorf staat dat je moet melden bij de grounddesk, inmiddels ook al een sms ontvangen dat wij overgeboekt zijn naar de vlucht van 21.35 uur. We besluiten om nog even bij de desk te proberen of er nog andere mogelijkheid is. We weten nl. dat er ook een vlucht om 16.50 uur gaat. Als wij het vliegtuig uit komen gaan we op zoek naar de informatie balie. Als wij die dan eindelijk gevonden hebben is de mevrouw die ons helpt bijzonder begripvol en aardig en snapt ook wel dat wij niet tot 21.35 uur willen wachten. Gelukkig lukt het haar om ons op de vlucht van 16.50 uur te zetten.

Tot slot:

Wij hebben erg genoten van een fantastische vakantie en weer veel gezien. De diversiteit van het land blijft ook zo mooi, de afwisseling stad en natuur. Schitterende parken bezocht zoals Yosemite, Sequioa en Kings Canyon, Valley of Fire SP, Joshua Tree, Red Rock Canyon. De verschillende weertypes van 18 graden tot 54 graden, met een paar regendruppels. Toch kun je daar 47 graden beter volhouden dan hier 30 graden.

 

Tot een volgende keer!

Geef een reactie