13 juni 2019: San Francisco

13 juni 2019: San Francisco

Dag 15

Wat gaat de tijd toch snel … vandaag alweer de laatste dag in San Francisco! We gaan voor het ontbijt weer naar Mels drive-inn en het smaakte weer voortreffelijk.

We hebben bij Walgreens een Muni 1 daypass (Clipper Card) gekocht voor het openbaar vervoer. Je mag dan met de bussen, streetcars, cable cars en SF metro reizen, echt super handig en stukken goedkoper dan losse kaartjes. De Clipper Card kost $3 en de dagpas kost je dan $12 in totaal betaal je $15, de muni pass voor 1 dag kost $23. Ter vergelijking losse buskaart $2,75 per rit, cable cars $ 7 per rit. Dit ter info.

We gaan met de bus naar het Financial district en vandaar nemen we de cable car California / Van Ness lijn. Op deze route is het niet zo druk, op de bekendste lijn Powell / Hyde is het gigantisch druk. We maken de hele route af en we kunnen blijven zitten en met dezelfde cable car gaan we weer terug. Bij de halte van China town stappen wij uit de cable car en lopen een beetje rond door China town. Uiteindelijk lopen we tot aan de Ferry Building en daar zijn we in de F-tram (dit wordt met historisch trammaterieel uit heel Amerika geëxploteerd) gestapt. Hier maken we een round trip en bij terugkomst lopen we bij de Ferry Building naar binnen. Binnen en buiten staan allemaal eetkraampjes. We lopen weer een stukje en pakken dan weer de tram om vervolgens dichtbij Union Square weer uit te stappen, hier lopen we even bij Macy’s naar binnen. Vanuit Macy’s heb je een mooi uitzicht op Union Suqare. Daarna nemen we nog even een kijkje bij de cable car Powell / Hyde lijn en hier is het al minder druk dan eerder op de dag. Wij besluiten om in de rij te gaan staan om toch met deze cable car nog een ritje te maken. Dit is ook een mooi ritje en je komt dan nog langs het bekende straatje Lombard Street, (dit leuke straatje hebben wel al meerdere keren gezien en slaan we dit keer over) we blijven tot aan de laatste halte zitten.

Zo hebben wij op de laatste dag in San Francisco toch nog veel gezien en gedaan. Ondanks dat wij veel gebruik hebben gemaakt van de bus, tram en cable car, hebben wij vandaag toch nog 8.5 km gelopen.

Voor nu welterusten,

Liefs.

Geef een reactie