Dag 15, 14 juni 2012 New York

Wat gaan we doen vandaag?

We zijn eerst naar het dakterras van het hotel geweest om foto’s te maken. Daarna de metro ingestapt tot aan Columbus circle om fietsen te huren. Je wordt gelijk aangesproken of je een fiets wilt huren. Niet gelijk ja zeggen, want dan gaat er toch nog iets van de prijs af. Ze vroegen $ 20 per fiets voor 2 uur, wij hebben dit gekregen voor $ 20 per fiets voor 3 uur. We blijven tenslotte toch Nederlanders………...

We zijn door het Central Park gefietst. We zijn meerdere keren in het Central Park geweest, en we hebben altijd bewust voor het weekend gekozen, maar dat hoeft echt niet. Het is nu donderdag en er zijn voldoende activiteiten in het Central Park. Moeders met wandelwagen aan het joggen, veel fietsers, hardlopers, schooljeugd met sport activiteiten, tennis lessen etc. Je mag niet overal fietsen, in het park, maar dat staat duidelijk aangegeven en anders is er nog altijd een parkranger die je erop aanspreekt.

Na het fietsen hebben wij de benenwagen maar weer genomen en ongeveer 6 km over broadway gelopen. Je komt ook nog langs Times Square en daar laten ze op een groot scherm beelden zien van het pleintje. Wil je weten of wij erbij staan? Ook lieten vele vrouwen zich fotograferen met de Naked Cowboy……………ja de gespierde man was er weer.

Het weer voor vandaag was prima ik schat ongeveer 23 graden. 

Lieve mensen, aan onze vakantie is al bijna weer een einde aangekomen, wij willen jullie allemaal bedanken voor het meelezen maar vooral voor de leuke berichten die jullie in ons gastenboek, via sms of whatsapp hebben geschreven.  Wij kijken terug op een prima vakantie. Toch trekt ons het westen van Amerika meer dan het oosten, maar je moet het wel eerst zien voordat je een oordeel kunt geven en daarbij komt natuurlijk ook nog dat smaken verschillen…………..gelukkig maar. In het westen is de natuur mooier althans dat vinden wij. Het oosten is leuk voor de steden tripjes. Dit gebied is heuvelachtig en in dit seizoen erg groen weinig rotsen. De absolute topper van deze vakantie (m.u.v. New York) is Watkins Glen dat een goede tweede is.

Geef een reactie