Washington

Dag 2, 24 mei 2014

Zoals verwacht werden wij de eerste nacht wakker om 4.16 uur, maar het is te vroeg om nu al op te staan. We proberen nog even wat te slapen en met wat dommelen wordt het toch half 7 en besluiten we om er maar uit te gaan. Terwijl ik het verslag van de 1e dag op de website plaats, kijkt Herbert TV.

Tegen 9.00 uur gaan we naar buiten het is heerlijk weer, blauwe lucht, dus dat is al een goed begin van deze dag. We moeten nog even uitzoeken waar we kunnen ontbijten. Ik had niet verwacht dat enkele zaken dicht zouden zitten in het weekend………….toch is het zo. Uiteindelijk vinden we toch iets en hier is het dan ook erg druk. Maar het ontbijt bestaat uit gebakken ei met ciabatta brood en hash browns en vers fruit, het smaakt heerlijk.

We lopen richting het Witte Huis, waar gisteren de weg achter het witte huis nog afgesloten was kunnen wij er vandaag wel weer dichtbij komen. (op internet las ik dat er vrijdag een naakte man voor het witte huis is opgepakt……wij hebben dit helaas niet meegemaakt) Vandaar lopen we naar het Washington Monument. We lopen via het World War II memorial, het is vandaag memorial day dus bij de meeste memorials zijn toespraken, kransen leggen etc. Hiervoor is veel belangstelling.

Via de reflecting pool lopen we naar het Lincoln Memorial.

Hierna gaan we wat drinken, Herbert neemt een cola en ik een koffie . We lopen verder naar Korean War memorial ook hier worden bloemen kransen neergelegd en toespraken gehouden. Als we weer verder lopen dan komen we bij het Martin Luther King memorial

We lopen weer verder naar The Three soldiers en zoals al eerder gezegd ook hier weer een toespraak en mensen die in de rij staan om langs het monument te lopen. Het Vietnams Womens memorial is hier ook in de buurt deze gaan we ook nog bekijken.

We besluiten om de metro te nemen en gaan dan naar de Eastern Market. Vandaar gaan we met de metreo weer richting het hotel het is dan ongeveer 17.00 uur als we in het hotel aan komen. We relaxen even en gaan dan met de metro naar Union Station en hier eten we wat bij de food court.

Al met al een indrukwekkende dag met heel wat km in de benen.

Geef een reactie