Op weg naar Las Vegas

Dag 2, 17 juni 2017:

Van Los Angeles via Joshua Tree naar Las Vegas.

Zoals gebruikelijk zijn wij de eerste ochtend heeeeel vroeg wakker (hallo jetlag Smiley Good Morning  ) We nemen een douche en kleden ons aan. In het hotel nuttigen we een lekker bakkie koffie. We pakken onze koffers en checken uit. We laten de auto voorrijden en pakken onze koffers er in. We stellen de tomtom in naar Joshua Tree National Park. Onderweg stoppen we bij Denny’s voor een ontbijt.

De route voor vandaag:

We bezoeken het visitor center en krijgen een map mee. Bij aankomst in het park kunnen we onze Parkenpass laten zien en dan mogen we doorrijden.

Onze eerste stop is Hidden Valley Nature Trail (1600M)

Dit is een gebied dat omsloten wordt door opeengestapelde granieten rotsblokken. Tussen de keien ligt een pad met een lengte van 1 mijl, waarlangs veel cactussen, joshua trees en andere planten groeien en waar veel dieren leven. De trail is eenvoudig begaanbaar, het hoogteverschil bedraagt ongeveer 30 meter. Hidden Valley is een van de drukst bezochte plaatsen van het park. Ook bij rotsbeklimmers is de vallei erg populair.

Hierna rijden we door naar Barker Dam Nature Trail (1900 m)

Vanaf de parkeerplaats loop je over een door rotsen omsloten zandpad naar de Barker Dam. Deze dam werd omstreeks het jaar 1900 gebouwd voor de watervoorziening van het vee en de mijnbouw. In het kleine reservoir staat vaak water, waarin de tegenoverliggende rotsen mooi worden gereflecteerd. Het komt ook regelmatig voor dat het reservoir helemaal droog valt. Helaas voor ons want ook nu staat er bijna geen water in! Nadat je de Barker Dam voorbij loopt, bereik je een meer open gebied waarin veel Joshua Trees staan. Het laatste stuk van de trail is weer door rotsen omsloten. De wandeling is eenvoudig, het totale hoogteverschil is 17 meter.

Dit hakt er even in zeg twee kleine wandelingen met temperaturen boven de 35 graden. Ik ben er een beetje naar van, mijn hoofd bonkt. Eerst maar even bijkomen in de auto met de airco aan en dan blijkt dat er ook een airco in de stoel zit, oh….. en dat is fijn op zo’n moment. We eten en drinken wat en dan ….. ben ik er weer! Ik denk dat wij eerst nog aan de warmte moeten wennen 😉.

We rijden verder naar onze volgende stop, Keys View vanaf de parkeerplaats brengt een korte klim je naar een punt waar je uitzicht hebt over onder andere de Salton sea en de San Andreas Fault. Dit is het hoogste punt in het park dat met de auto te bereiken is.

Onze laatste stop is Skull Rock Nature Trail (400 m)

Deze is vanaf de parkeerplaats te zien. Met veel fantasie, een rots die er inderdaad uit ziet als een schedel. Het is een heel mooi park. Tijdens deze route zijn er ook weer meerdere punten waar je kunt stoppen om te genieten van een spectaculair uitzicht, elke stop heeft weer een uniek uitzicht.

 

Hierna hebben we nog een lange rit van ongeveer 3 uur rijden naar Las Vegas voor de boeg. Zonder het van te voren te weten, rijden wij nog zo’n 11 km op route 66.

We slapen de komende 3 nachten in het Platinum Hotel. We krijgen een kamer op de 17e etage, we hebben een woonkamer inclusief keuken, aparte slaapkamer en een badkamer. Ook nog een balkon maar om met 45 graden buiten te zitten …….

We moeten wel even aan de warmte wennen, maar dat gaat vast goed komen.

Liefs.

Geef een reactie