Vandaag begint de rondreis

Dag 2, 24 mei 2015

De eerste nacht is toch altijd iets anders dan andere nachten. Wij hadden een kamer op de 1e verdieping aan de voorkant van de straat en er was nogal veel lawaai omdat er een bar naast ons hotel zit …….. dat hebben wij weer. onrustig geslapen en om 6.00 uur klaar wakker. Het ontbijt hebben wij genuttigd bij Tim Hortens en dat smaakte best lekker.

Na maanden van intensieve voorbereiding en vele avonden informatie van het internet te hebben geplukt kan vandaag de rondreis beginnen. We rijden vandaag van Vancouver naar Seattle. Als we bij de grens aankomen worden wij verzocht om ons binnen te melden voor een stempel in ons paspoort maar dat is niet het enige, ze willen gewoon geld van ons. Het Esta formulier is nog geldig en daar betaal je ook $ 14 pp voor deze is dan wel 2 jaar geldig. Nu moeten we nog eens $ 6 pp betalen …….. hmmmmm afzetters!!! smiley_giggle

We rijden door naar Seattle Premium outlet. Tja, het valt ons een beetje tegen. Voldoende winkels hoor, maar de winkels die wij bezochten hadden niet echt iets voor ons.

Op naar het hotel in Seattle, holiday Inn express. We brengen onze koffers naar de kamer en drinken in de lobby een bakkie koffie.

We rijden met de auto naar het Kerry park vanaf dit park heb je een mooi zicht over de skyline van Seattle. Belangrijkste blikvanger is uiteraard de Space Needle, die prachtig afsteekt tegen de donker dreigende wolkenlucht. (wel vervelend hoor al die mensen, je kunt bijna geen foto zonder mensen er op maken …. grrrrr).

Ook bekijken wij de Troll (3405 Troll Avenue North) dit is een kolossaal standbeeld onder het noordelijke uiteinde van de George Washington Memorial bridge (ook wel bekend als de Aurora bridge) In de linkerhand omklemd de troll een echte Beetle (volkswagen). Het beeld werd gemaakt door vier lokale kunstenaars. De troll is 5,5 m hoog en weegt 6000 kg. het is gemaakt van stalen wapening, draad en beton.

Zo, dat was het voor vandaag …. wij gaan straks lekker  slapende smiley en voor jullie alvast een fijne 2e pinksterdag!!

Liefs Herbert & Karin.

Geef een reactie